groene smoothies maken

Groene Smoothie Maken; 5 Geheimen Van Groene Smoothies

Groene smoothie maken? Ik maakte wel eens smoothies in de ochtend, voor mijn kinderen, maar dan met fruit en zonder groenten. Zo nu en dan nam ik er ook eentje.

Waarom zou ik een groene smoothie maken? Het was nou niet zo dat ik erg naar smoothies verlangde, eigenlijk heb ik in het algemeen nooit zo'n drang gehad om fruit en groente te eten.

Ik ben zelf meer een proteïne meisje. Koolhydraten lust ik ook uiteraard ;).

Maar die heb ik flink kunnen verminderen door bijna geen brood, aardappelen en pasta's meer te eten, maar een groene smoothie maken..?

Groene smoothie maken, smoothies in een mooie glazen pot met rietje erin

Klik Op Afbeelding! >>>

 

Groene Smoothie Maken, Toch Maar Eens Proberen ?

Toch heb ik, op gegeven ogenblik, besloten om eens te beginnen aan een groene smoothie maken. Ik zag ineens allerlei recepten opdukelen op facebook ed, en ik was niet eens zozeer geïnteresseerd in de recepten zelf, als wel in wat mensen er over te zeggen hadden.

Iedereen die een fervente groene smoothie drinker was had het er maar over dat ze zich fysiek, mentaal en zelfs emotioneel zo geweldig begonnen te voelen.

Soms werd het zelfs beschreven als levensveranderend. Mhmm levensveranderend? Groene smoothie maken?

Mijn interesse was gewekt en ik dacht, waarom niet, en besloot het een kans te geven.

 

Groene Smoothie, Life Changing ?

Ik wil niet zeggen dat ik nu echt op zoek was naar een levensveranderende ervaring, maar eerlijk is eerlijk, na een turbulente tijd was ik wel een beetje in gekakt en vooral erg moe van alles. Ik kon wel een energyboost gebruiken.

Dus ik kocht mijn ticket en stapte op de trein.

Sindsdien.... Wauw. Binnen een week nadat ik begonnen was groene smoothies te drinken, merkte ik al een gigantisch verschil in hoe ik mij voelde.

Ik was helderder, had meer energie en na verloop van tijd begon mijn huid er zelfs beter uit te zien en een glansje te krijgen.

Mijn menstruaties verliepen beter en ik merkte dat mijn maag niet meer opgeblazen was, iets waar ik zelf altijd veel last van had.
Ik voelde me geweldig!

Als ik de tijd terug kon draaien en mezelf advies had kunnen geven, buiten beschouwing latend van het gewichtsverlies, dan was ik zeker eerder groene smoothies gaan drinken.

Echt waar, dat is de waarheid, en hier zijn 5 redenen waarom.

 

1. Significante Verhoging Van Consumptie Groenten En Fruit

 

groene smoothies maken

De mogelijkheden zijn eindeloos! Klik Op Afbeelding! >>>

 

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik heb altijd moeite gehad met genoeg groeten en fruit eten.

Als ik niet vaak een salade zou maken of zo nu en dan wat broccoli bij het eten maak, dan zou ik waarschijnlijk niet genoeg groenten eten.

Door het drinken van een groene smoothie elke dag krijg ik ineens 1 tot 2 porties van de benodigde hoeveelheid per dag binnen aan groente en zelfs fruit.

Dat brengt me veel dichter bij de aanbevolen hoeveelheid per dag aan groenten en fruit, en dat voor 10:00 's ochtends!

En als ik geen groene smoothies zou drinken zou ik er zelfs niet eens aan komen, aan die aanbevolen hoeveelheid per dag.

Dus als je worstelt met het binnen krijgen van de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit per dag, adviseer ik je ten zeerste om de groene smoothies een een kans te geven.

 

2. Het Houdt Me Gehydrateerd, Energiek En Alert

groene smoothies maken

Genoeg energie, en dat de hele dag door! Klik Op Afbeelding! >>>

 

De meeste mensen denken aan dorstig zijn wanneer ze aan uitdroging denken. Terwijl dit zeker een symptoom ervan is, bestaan er ook andere symptomen zoals, vermoeid zijn, traag zijn, hoofdpijnen hebben, verlies van focus ervaren en trek voelen terwijl ze toch gegeten hebben.

Je fysieke en mentale gesteldheid is zeer gerelateerd aan je hydratatie.

Voordat ik begon met groene smoothies drinken had ik er geen idee van dat ik uitgedroogd was. Ik dacht dat ik al die kwaaltjes had omdat ik een rottige tijd achter de rug had.

Ik probeerde mijn energie te verhogen door in de ochtend aan de red bull te gaan, en eigenlijk maakte dat het vaak erger. Ik wist niet dat ik uitgedroogd was totdat ik groene smoothies begon te drinken.

Na een paar dagen voelde ik mij als nieuw.
Ik had zoveel meer energie, was helderder en het voelde alsof er een mist van me af viel. Ik voelde me niet meer zo traag en al mijn hoofdpijntjes verdwenen. Het was een openbaring.

Ik weet het, het klinkt een beetje als een reclame, maar serieus, ik kon het verschil gewoon niet geloven dat ik ervoer door het drinken van een smoothie elke ochtend.

Ik weet zeker dat dit komt door het drinken van groene smoothies want wanneer ik er een paar dagen geen drink voel ik me gelijk weer moe en traag en krijg ik vaak hoodpijn. Mijn leven is altijd vrij druk, met twee kinderen en werk en een huishouden. Maar zo is mijn leven nu eenmaal.

Groene smoothies drinken is nu essentieel geworden in het mij geven van energie en uithoudingsvermogen, waardoor ik gemakkelijk de dagen doorkom.

 

3. Groene Smoothie Maken Zorgt Voor Verhoogde Vitaminen Inname

groene smoothies maken

Je krijgt zóveel meer vitamines binnen... Klik Op Afbeelding! >>>

 

Eén groene smoothie gemaakt met fruit, groenten en andere powerfoods zitten vol met gezonde voeding. Soms zit er zelfs meer voedingswaarde in dan wanneer je de hele dag 1500 tot 2000 caloriën consumeert aan gewoon eten.

En omdat een groene smoothie geblendeerd is, is het makkelijk om er zonder veel moeite powerfoods aan toe te voegen of andere ingrediënten, om zo aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitaminen te komen.

Als voorbeeld: wanneer je meer omega 3-vetzuren nodig zou hebben in je voedingspatroon dan is het makkelijk om er wat extra chia of lijnzaad aan toe te voegen.

Wil je de voordelen van kokosolie ervaren? Geen probleem, doe er een lepel van in je smoothie....Je zult niet eens merken dat het erin zit. Meer proteïne nodig? Voeg wat pindakaas of yoghurt toe.

De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je begint met groene smoothie maken.

En ook nog, afhankelijk van wat je erin doet, bevat één groene smoothie ongeveer 200 tot 300 calorieën. Wat betekend dat je veel voedingswaarde uit heel weinig calorieën haalt.

Wanneer je lichaam zo verzorgd wordt zul je je automatisch gezonder en meer verzadigd gaan voelen.

Dus wanneer je worstelt met het verhogen van gezonde voedingswaarde, dan denk ik dat je het drinken van groene smoothies erg heilzaam zal vinden.

 

4. Natuurlijke Reiniging En Ontgiften

groene smoothies maken

Reinigen en ontgiften doe je vanzelf, als je dagelijks groene smoothies drinkt... Klik Op Afbeelding! >>>

 

Ik lees altijd over mensen die aan "detoxen doen" . Eigenlijk, van wat ik hoor, eten of drinken ze een week lang niks anders dan groenten of gaan een soort supplementen regime aan om hun systeem te reinigen. (Mooi onderwerp voor een volgend artikel )

En de andere weken eten ze normaal, wat dat dan ook betekend. Persoonlijk lijkt mij dit niet zo heel gezond. Ik denk dat wanneer je genoeg groenten en fruit in je dagelijkse leven integreert, dat er dan geen reden is om aan een ontgiftigingkuur te gaan beginnen.

Dagelijks groene smoothies maken voorziet jou van alle vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft om te reinigen en te ontgiften.

Een voordeel die ik zelf heb ervaren van het reinigende en ontgiftende effect van het drinken van groene smoothies, is een mooiere en "gladdere"  huid. Ik heb zelf geen acné maar ook daar schijnt het onwijs goed voor te zijn. Het kan ook zijn dat je huid doffer en meer pukkeltjes krijgt wanneer het de tijd van de maand is, sorry maar het is gewoon zo.

Afijn, nu dat ik dagelijks groene smoothies drink, is mijn huid er zichtbaar op vooruit gegaan. Tuurlijk heb ik zo nu en dan nog dat vervelende puistje, maar absoluut niet meer zoveel als voorheen.

Schoonheid begint van binnen zeggen ze wel eens, en groene smoothies helpen je daar duidelijk bij.

 

5. Simpel Te Maken En Gemakkelijk Om Mee Te Nemen

groene smoothies maken

Groene smoothies neem je makkelijk mee naar je werk! Klik Op Afbeelding! >>>

 

Gezonder gaan eten is altijd gemakkelijker wanneer het makkelijk te maken is en moeiteloos is mee te nemen naar je werk. Zeker voor een werkende moeder ( of vader uiteraard).

Het kost me ongeveer 5 minuutjes om alle ingrediënten in de blender te gooien, het in een fles te doen en mee te nemen naar mijn werk.

Of, wanneer ik thuis ben kan ik de fles gemakkelijk met me meenemen waar ik ook in huis moet zijn, terwijl ik de kinderen aan het motiveren ben om een beetje op te schieten voor school.

Hoe dan ook, ik ben in staat om zonder veel moeite een zeer gezonde maaltijd klaar te maken in een paar minuutjes.

 

Ik zou je wel kunnen vertellen over álle voordelen die het drinken van een groene smoothie maken met zich mee brengt, maar eerlijk gezegd zou je het zelf moeten proberen omdat, wanneer je eenmaal de voordelen van groene smoothies drinken hebt ontdekt, je nooit meer terug wilt 🙂

 

groene smoothies maken

 

4 reacties op “Groene Smoothie Maken; 5 Geheimen Van Groene Smoothies

  1. Hoi Ivana , ik vind je artikelen erg inspirerend . Maar groene smoothie zijn mijn probleem , ik vind ze niet lekker . Heb je voor mij raad hoe kan ik ze wat meer aantrekelijk maken om ze dagelijks kunnen drinken ? Dank je ....I.K.

  2. Hoi Ivana, wat grappig we hebben dezelfde naam 😉
    Ik adviseer je als eerste om een fruitsoort uit te kiezen die je echt erg lekker vind. Over het algemeen overheerst de smaak van fruit namelijk in je groene smoothies.Wellicht gebruik je té veel groenten bij je groene smoothie maken en iets te weinig fruit? Als basis zou je ipv water ook eens magere melk, yoghurt of kokoswater kunnen gebruiken ipv gewoon water. Dit geeft ook wat meer smaak aan de groene smoohtie. En heb je al de 3 makkelijke smoothies geprobeerd die in het artikel 3 makkelijke smoothies die vet verbranden staan? Succes!

  3. misschien is dat een goed teken voor mij dat we zelfde naam hebben , zo dat ik kan echt met je adviezen beginnen te werken . Dank je voor je antwoord en ik ga het proberen . Ik vind leuk dat ik je kan af en toe schrijven over mijn successen met je pagina opvolgen . Duim voor mij , zo dat ik me voor de Kerst weer goed kan vinden in mijn lichaam . Groetjes I.K.

  4. Heel veel succes met het maken van makkelijke smoothies 🙂 Je kan de eerste week rekening houden met wat ontgiftiging verschijnselen, zoals hoofdpijn bv, maar daarna gaan de groene smoothies echt voor je werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *