het paleo dieet

Het Paleo Dieet Boodschappenlijstje ?

Het Paleo dieet, de moderne jager vertrouwt minder op het jagen op prooien en zoeken naar bessen in de diepe bossen en doet hun boodschappen in plaats daarvan in het relatieve comfort van hun favoriete supermarkt of bij de lokale landbouwer.

Toch kan het voor een Paleo beginner een intimiderende onderneming zijn, dat boodschappen doen.

Om het allemaal wat gemakkelijker te maken heb ik een lijst benodigdheden samengesteld die je nodig hebt voor het Paleo dieet.

het paleo dieet

Klik Op Afbeelding! >>>

Het Paleo Dieet : Groenten

Verse groenten zijn het fundament van het Paleo dieet. Dit omvat, maar is niet beperkt tot:

Bladgroenten
Groenten zoals bloemkool en broccoli
Uien en knoflook
Wortels en knollen
Waterrijke groenten zoals komkommers, tomaten en paprika

 

Idealiter zou de groenten, die deel uitmaken van het Paleo dieet, uit verse, biologische, lokaal geteelde en seizoensgebonden moeten zijn. Dit ondersteunt het milieu, de lokale economie en ook is het een betaalbare manier van winkelen.

Als verse, biologische groenten moeilijk te vinden zijn in je omgeving, kunnen diepvriesgroenten vaak een goed alternatief zijn.

Items zoals blokjes pompoen, paprika stroken of broccoliroosjes zijn goed in de vriezer, voor last-minute maaltijden, te bewaren. De meeste ingeblikte groenten bevatten conserveringsmiddelen, maar suikervrije blikjes gepelde tomaten zijn een basis voor vele uitstekende Paleo maaltijden. Inslaan!

Lees hier het artikel hoeveel je afvalt met Paleo >>>>>

 

Het Paleo Dieet : Vlees En Vis

Dierlijke eiwitten moet je volgende prioriteit zijn bij het opbouwen van een boodschappenlijstje voor het Paleo dieet.

Met vlees en vis, is het belangrijk om de kwaliteit te waarborgen zo veel als waar mogelijk. En om dat te kopen wat je je kunt veroorloven. Check je supermarkt slager, kraampjes op de markten of lokale boerderijen voor de hoogste kwaliteit van vers vlees, vis en eieren.

Rundvlees: Kijk naar gras gevoed rundvlees. Gehakt is altijd een goeie om mee te beginnen, met name voor de beginnende chef-kok; met gehakt kun je een roerbak, chili, hamburgers, gehaktballen, en talloze andere recepten maken. Andere bezuinigingen omvatten gebraad en stoofvlees die goed kan smoren. Deze bezuinigingen zijn vaak goedkoper dan de luxe steaks.
Kip: Kies voor geweid kip waar mogelijk. De aanschaf van een hele kip is een geweldige optie voor koks met weinig tijd of geld, aangezien het een goedkope optie is om dit bepaalde eiwit over meerdere maaltijden te kunnen eten. Kipfilet is ook een prima keuze.
Varkensvlees: Grazend varkensvlees is de beste optie. Hoewel je misschien geneigd bent om de hele tijd spek te eten, breid je varkensvlees producten toch meer uit- probeer varkensrollade, karbonades of zelfgemaakte worsten.
Vis: Voor de beste voeding en meest milieuvriendelijke keuze, koop je wild gevangen vis. Wild gevangen zalm, garnalen, sardines en makreel zijn allemaal uitstekende opties.
Eieren zijn voedings-en culinaire krachtvoeding. Ze zitten boordevol eiwitten en gezonde vetten. Kijk voor eieren van vrije uitloop, grazende kippen; je kunt ze het meest waarschijnlijk vinden bij je lokale boerderijen vinden.

Extra Tip: Als het mogelijk is, ga op zoek naar gras-gevoed en grazend slachtafval, of orgaanvlees. Lever, hart, en tong en pezen zijn uitstekende bronnen van essentiële voedingsstoffen. Ook als je slager botten van een gras-gevoed dieren kan bieden, grijp die kans om daarmee je eigen bouillon te maken.

 

Het Paleo Dieet : Fruit

Net zoals groenten, moeten je vruchten idealiter biologisch, lokaal geteeld en seizoensgebonden zijn. Dit zorgt voor de meest heerlijke fruit met het beste voeding profiel. Bevroren bessen zijn leuk om bij de hand te hebben voor smoothies of voor snelle, eenvoudige tussendoortjes.

 

Het Paleo Dieet : Noten En Zaden

Amandelen, cashewnoten, macadamia noten, zonnebloempitten, walnoten, en een groot aantal andere noten zijn een geweldige aanvulling op het Paleo dieet. Niet alleen zijn ze rijk aan textuur en smaak om salades en snacks mee op te fleuren maar ze bieden ook een flinke dosis gezonde vetten, vitaminen en mineralen.

Extra Tip: Als het mogelijk is, koop ruwe of droge geroosterde noten en zaden, en voorkom dat deze overgoten zijn met industriële oliën en synthetische smaakstoffen. Het is ook belangrijk om pinda's te vermijden, zij zijn technisch gezien een peulvrucht, en van geen nut.

 

Het Paleo Dieet : Vetten En Oliën

De meest aanbevolen Paleo vetten en oliën voor het koken en eten omvatten die van grazende dieren en geselecteerde planten.

Vermijd industriële plantaardige oliën, die bestaat uit koolzaad, soja, maïs, samen met "plantaardige olie" in het algemeen. Deze meervoudig onverzadigde oliën hebben een ongewenste omega-3 tot omega-6-verhouding en zijn bereid met toxische industriële werkwijzen.

Ze zijn zeer instabiel en produceren inflammatoire transvetten bij contact met vuur, deze moeten altijd worden vermeden.

Gebruik oliën, zoals kokosolie, olijfolie en avocado-olie. Deze vereisen minimale industriële verwerking en worden gebruikt in traditionele culturen, al generaties lang. Andere grote bronnen van vet vormen de kokosnoot producten (vlokken, melk en boter) en hele olijven.

 

Het Paleo Dieet: Drankjes

Veel en vers water is de kern van je drankjes bij het Paleo dieet. Daarentegen zijn er nog wel meer opties, probeer eens ongezoete koolzuurhoudend water of maak zelf je fruitwater. Ongezoete thee en koffie zijn natuurlijk ook prima.

Vermijd frisdrank, verwerkte vruchtensappen en andere gezoete dranken, en kies voor zelfgemaakte sapjes in plaats daarvan.

 

Het Paleo Dieet : Toetjes En Tussendoortjes

Paleo toetjes en lekkere snacks bestaan zeker wel en kun je het beste hier vinden 😉

Met een dieet op basis van groenten, vlees en vis, fruit, noten en zaden, en goede bronnen van vet, is er ruimte voor zo nu en dan een lekker tussendoortje. Het gaat niet over perfectie - het Paleo Dieet gaat over personalisatie, met het uiteindelijke doel een optimale gezondheid bereiken.

Klaar Om Boodschappen te Doen ?

Heb je geen idee wat je nu werkelijk moet koken en maken met de bovenstaande ingrediënten, bekijk dan eens één van de kookboeken zoals hieronder.

Hierin kun je makkelijke en lekkere recepten vinden, die iedereen echt snel en simpel klaar kan maken. En waarmee je ook nog eens gezond en snel kan afvallen, net zoals de schrijver er zelf 15 kilo mee is afgevallen.

 

het paleo dieet

Klik Op Afbeelding! >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *