met welk dieet kom je van je suikerverslaving af

Met Welk Dieet Kom Je Van Je Suikerverslaving Af?

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Hoi, ik heet Ivana en ben een suikerverslaafde.

Het is geen grapje, suiker is werkelijk verslavend. En ook al is een suikerverslaving lang niet zo levensbedreigend of destructief als een alcohol of drugsverslaving, het heeft echter wel een bizar negatief effect of je gezondheid en je gewicht!

Ik ben er te dik van geworden, en zocht naar een oplossing.

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af

Klik Op Afbeelding! >>>

Met Welk Dieet Kom Je Van Je Suikerverslaving Af?

Frequente consumptie van niet alleen snoepgoed, maar elk voedsel dat hoog in zijn koolhydraten zit beïnvloeden en veranderen je hormonen grondig. Zoals insuline en leptine; het hongerhormoon.

Suiker en koolhydraten veranderen je metabolisme.

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Want hoe meer suiker je eet, hoe meer je lichaam wilt. Je verlangt ernaar, kan niet stoppen met eraan te denken, en je humeurig als het je onthouden wordt.

Dat is de definitie van verslaving.

Bovendien verhoogt het eten van teveel suiker het risico op ernstige gezondheidskwalen, zoals hartziekten, diabetes en kanker.

Ik ben erachter gekomen dat ik met het Paleo dieet gemakkelijk van mijn suikerverslaving kon afkomen. Het is niet zo zeer een dieet namelijk, maar een verandering die je doorvoert in je eetpatroon. Dit kan ik zo lang vol houden als ik wil. En ik mag zelfs zondigen 😉

Tja, daar maak je mij blij mee natuurlijk!

 

Fysieke Suikerverslaving Makkelijk Te Verslaan

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af

Klik Op Afbeelding! >>>

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Zoals hierboven noemde ik het Paleo dieet.
Paleo is een manier van eten waarin geen geraffineerde suikers voorkomen. En waarin je wel natuurlijke suikers uit fruit ed kan eten.

Het goede nieuws is dat de fysieke verslaving aan suiker redelijk makkelijk te overkomen is.

Zelf raad ik aan om cold turkey te gaan.

Maar wacht even, iedereen is anders niet?

Als je nu veel koolhydraten eet, zoals ik ook altijd deed, is het wellicht beter om voor een geleidelijke afname van je koolhydraten te zorgen. Vooral wat betreft het super zoete voedsel. Neem er bv een maand de tijd voor, voordat je cold turkey gaat.

Voor de meeste mensen duurt het meestal 2 tot 3 weken om zich aan te passen aan het Paleo dieet. Een eetpatroon zonder suikers dus.

Zelfs als je je koolhydraat inname geleidelijk afbouwt kan de eerste week van cold turkey erg naar zijn.

 

Je voelt je waarschijnlijk, net als ik destijds:

Moe
Humeurig
Last van hoofdpijn

 

Natuurlijk is het lastig, je moet er ff doorheen, maar het is waarschijnlijk de enige manier om van je hunkeringen naar suiker af te komen.

Zelf ben ik ook een groot voorstander van groene smoothies, en die passen ook perfect in een Paleo dieet, dus da's mooi vind ik.

 

En zodra je lichaam een metabolisme heeft die vet gaat verbranden ipv suiker:

 

Zal je energie terug komen
Zul je inmiddels gewicht verloren hebben
Zal je stemming aanzienlijk verbetert zijn

 

Om door die aanpassing heen te komen kun je ervoor zorgen dat:

  • Je maaltijden vet bevatten
  • Je zorgt druk bezig te zijn
  • Je veeeeeel slaapt

 

Emotionele Suikerverslaving Lastiger Te Verslaan

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af

Klik Op Afbeelding! >>>

Het slechte nieuws is dat de emotionele verslaving aan suiker een héle lange tijd in beslag kan nemen.

Voor mij voelt het alsof ik het nooit echt kan verslaan. Ik denk dat het is als een drank verslaafde die nooit meer zal drinken en die, zelfs na jaren nuchter zijn, ernaar blijft kijken.

Ik kijk naar een saucijzenbroodje, en ik wil het! Ik verlang ernaar met elke vezel in mijn lijf. Wat me ervan houd om het niet te eten is de diepe kennis dat als ik het wel eet, me er echt niet beter door ga voelen.

Ik wil niet terug naar het opgeblazen buik gevoel, het opgezette lijf/buik en de hoofdpijn.

Dit foute voedsel waar ik soms naar verlang bewaar ik voor de dagen waarop ik zondig. Goddank. En de volgende maaltijd of volgende dag, maar net hoe je het zondigen invult, eet ik vrolijk gezond verder.

Dus, hoe zit dat met die suikerverslaving? Dan heb ik het nog niet eens over de fysieke verslaving als wel over die langdurige emotionele verslaving.

Algemene overlevingsstrategieën:

Houd geen snoep in huis. Wat je grootste zwakte ook is, zorg dat je het niet in huis hebt!
Gebruik geen kunstmatige (of natuurlijke) zoetstoffen. Ze laten je lichaam denken dat je iets zoets gaat krijgen, dus je insuline piekt, en je bloedsuikerspiegel is ontregelt. Waardoor je nog meer naar suiker gaat verlangen.
Gebruik geen kunstmatige (of natuurlijke) zoetstoffen. Ze laten je lichaam denken dat je iets zoets gaat krijgen, dus je insuline piekt, en je bloedsuikerspiegel is ontregelt. Waardoor je nog meer naar suiker gaat verlangen.
Gebruik 85% of nog donkere chocolade om de hunkeringen te vergemakkelijken. Het bevat niet zo heel veel suiker en wanneer je lichaam zich heeft aangepast aan een algeheel veel lager koolhydraten niveau zal het zoeter smaken.
Probeer niet vervangend te gaan eten. Dit betekent dat je moet proberen om niet ineens koekjes te gaan eten die van amandelmeel zijn gemaakt, want wat je eigenlijk wilt zijn gewoon koekjes. Wanneer ik snoep wil, ga ik veel thee drinken.
Eet vetrijk voedsel. Zorg dat je maaltijden gevuld zijn met gezonde vetten, zo zit je langer vol.
Eet het hele brede scala aan gezonde ( Paleo) voedingsmiddelen. waaronder groenten en vlees. Veel hunkeringen weerspiegelen een gebrek aan voedingsstoffen. Eén van de beste manier om die hunkeringen in toom te houden is het consumeren van alles wat je lichaam nodig heeft.
Verleid jezelf niet met door te zeggen dat je het maar één keertje doet. Als je besluit om jezelf te 'trakteren' omdat je zo goed bezig bent....dan gaat je dat veel meer moeite kosten in de dagen erna.
Herinner jezelf eraan hoe moeilijk het was om de suikerverslaving te verslaan, en hoeveel beter je je nu voelt. Een momentje nemen om te bedenken hoeveel werk het was om op dit punt te komen zou genoeg moeten zijn om je op het rechte pad te houden. Je goed voelen is erg belangrijk!

 

Suikerverslaving Stoppen Met Het Paleo Dieet

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af

Klik Op Afbeelding! >>>

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Ik beveel dus van harte het Paleo dieet aan.
Als het mij gelukt is, waarom jou dan niet?

Op dit moment ben ik zeer actief groene smoothies aan het drinken, wat uitstekend past in Paleo. De maaltijden die ik eet zijn simpel, bestaan lekker uit groente, rauwkost, vlees, vis en noten.

 

Was het wennen? Ja!
Ben ik afgevallen? Ja!
Voel ik mij beter? Ja!
Heb ik meer energie? Ja!
Geniet ik nu meer van eten? Ja!
Ben ik bewuster wat betreft voeding? Ja!
Slaap ik beter? Ja!
Zondig ik soms? Ja!
Pas ik weer in mijn oude kleding? Ja!
Heb ik Paleo kookboeken in huis? Ja!
Tel ik calorieën? Om de dooie dood niet 😉

 

Lees ook: Hoe Begin Ik Met Het Paleo Dieet >>>

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Klik op de button hieronder en lees meer, lees hoe anderen het gedaan hebben.

Ben jij ook van je suikerverslaving afgekomen door middel van het Paleo dieet, of op een andere manier? Deel het met ons hieronder!

 

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *