wat is het paleo dieet

Wat Is Het Paleo Dieet ?

Wat is het Paleo dieet? Het Paleo dieet is een dieet gebaseerd op heel en voedzaam voedsel. Wat houdt heel voedsel in? Heel betekent dat je voornamelijk (dus niet exclusief) kiest voor hele en verse groente, fruit, peulvruchten, noten en zaden.

Nogmaals wat is het Paleo dieet? Het is een dieet gebaseerd op het eten van een verscheidenheid kwaliteit producten zoals vis, eieren, groenten, fruit, noten en zaden.

Het verbetert de gezondheid door het verstrekken van evenwichtige en complete voeding, terwijl het de veel bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen met lege calorieën links laat liggen.

wat is het paleo dieet, groeten en fruit in supermakrt uitgestald

Klik Op Afbeelding! >>>

 

Wat Eet Je Tijdens Het Paleo Dieet ?

Het volgen van een Paleo dieet is eigenlijk vrij eenvoudig. Er zijn onwijs veel voedingsmiddelen om uit te kiezen, die allemaal je gezondheid ten goede komen, zoals bijvoorbeeld:

 

Al het vlees
Alle schelp-en schaaldieren
Eieren
Allerlei vruchten
Alle groenten
Paddestoelen
Noten en zaden

 

Wat Is Het Paleo Dieet ?

Wat is het Paleo dieet, wel van oorsprong is het Paleo dieet een plantaardig dieet, ongeveer tweederde van je bord bedekt met plantaardig voedsel en slechts één derde met vlees. Natuurlijk is het eten van vlees ook gezond want het biedt essentiële voedingsstoffen die niet uit plantaardig voedsel te verkrijgen zijn.

Op zoek gaan naar de hoogste kwaliteit van voedsel wordt erg aangemoedigd, wat betekent dat je je keuze het beste kan laten vallen op gras-gevoed vlees, wild gevangen vis of lokale biologische groenten en fruit.

Variatie is heel belangrijk omdat een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen je voorziet in verschillende voedingsstoffen. Door zich te richten op zoveel verschillend heel voedsel ( whole foods ) als maar mogelijk is het makkelijker om voldoende synergetische hoeveelheden binnen te krijgen.

Een gemakkelijke manier om meer divers te eten is bv door te gaan eten in de kleuren van de regenboog. Dit betekent dat je kiest voor groenten en fruit in verschillende kleuren.

Lees ook Hoeveel val je af met Paleo?>>>>>

Wat Eet Je Niet Tijdens Het Paleo Dieet ?

De voedingsmiddelen die worden geëlimineerd in een Paleo dieet zijn die producten die ons lichaam niet voorzien van echte voeding, vooral door de hoeveelheid energie die ze (niet) bevatten. En ook voeding die moeilijk te verteren is en kunnen leiden tot darmproblemen en gezondheidsproblemen worden weg gelaten.

Over het algemeen worden deze voedingsmiddelen buiten beschouwing gelaten:

 

Alle soorten granen
Peulvruchten
Alle soorten suiker
Zuivelproducten

 

Er zijn ook wel voedingsmiddelen die kunnen worden getolereerd en later opnieuw in je dieet worden toegevoegd.

Sommigen genieten bv van witte rijst in hun eetpatroon. En sommigen zijn van menig dat zuivel van goede kwaliteit (dat wil zeggen van gras-gevoede dieren) ook kunnen worden toegelaten.

Echter wel met een waarschuwing dat een groot percentage van de mensen er gevoelig of intolerant voor kan zijn, en dat zelf niet eens weten.

De beste manier om er achter te komen welke voedingsmiddelen geschikt zijn voor je is om ze na een paar weken niet gegeten te hebben, ze dan weer te introduceren, en dan gewoon kijken hoe je je erbij voelt.

 

Waar Kan Ik Meer Informatie Krijgen ?

Je kunt verder in dit blog rond snuffelen, gaande weg zullen hier vele artikelen over het Paleo dieet in komen, zeker wanneer het gaat over afvallen met Paleo.

Maar ik kan je absoluut aanraden om de Paleo Revolutie te gaan lezen wanneer je geïnteresseerd bent in: Wat is het Paleo dieet? Hierin krijg je een duidelijke en uitvoerig uitleg op je vraag Wat is het Paleo dieet.

Mitchell, de schrijver van het boek, heeft zich namelijk ontzettend verdiept in het Paleo eten, en is ook, wat mij betreft, de pionier die het Paleo dieet naar Nederland heeft gehaald.

Hij schrijft op een gemakkelijke manier zodat je het leuk en leerzaam vind om te lezen. Ook vertelt hij zijn eigen verhaal over wat is het Paleo dieet, en over hoe hij hier zoveel mee is afgevallen.

 

wat is het paleo dieet

 

 

2 reacties op “Wat Is Het Paleo Dieet ?

  1. Hoi Ivana, jahoor het Paleo dieet is uitstekend te combineren met groene smoothies! De dag beginnen met een groente en fruit smoothie is een perfecte manier om de dag te beginnen in het Paleo dieet. Groet, Ivana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *