10 veel gemaakte fouten tijdens sapvasten

10 Veel Gemaakte Fouten Tijdens Sapvasten

10 Veel gemaakte fouten tijdens sapvasten.

We praten vaak over wat we moeten doen tijdens het sapvasten, echter zelden bespreken we wat we NIET moeten doen en wat veel gemaakte fouten zijn tijdens sapvasten, die je van het juiste padje afbrengen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het geen falen is! Zelfs als je het maar drie dagen hebt vol gehouden, heb je nog steeds veel bereikt.

Als het je doel is echter om 5, 10, 15 dagen of zelfs langer te gaan sapvasten zoals ik laatst deed in de maand januari , dan kan je succes gedwarsboomd worden door deze gemeenschappelijke valkuilen..

10 veel gemaakte fouten tijdens sapvasten

Klik Op Afbeelding!

 

10 Veel Gemaakte Fouten Tijdens Sapvasten

Laten we de 10 veel gemaakte fouten tijdens sapvasten eens op een rijtje zetten, zodat jij deze kunt voorkomen en wél een sapvasten detox met succes kunt afronden.

1. Niet genoeg voorbereiding

Een succesvolle sapvastenkuur houdt in dat je boodschappen moet gaan doen, groene smoothies moet voor bereiden en dat je georganiseerd te werk gaat. Als je jezelf niet voorbereid of aan een soort schema houdt, dan drink je je sapjes niet op tijd, wat kan leiden tot honger, wat kan leiden tot minder gezonde voedings keuzes.

Conclusie: Neem een dag of twee de tijd om boodschappen te doen, je groenten en fruit in te slaan. Maak een extra sapje of twee voor in de koelkast of de vriezer en weet waar de dichtstbijzijnde smoothie bar is voor als je in nood bent.

 

2. Sapjes overslaan

Wat één van de 10 veel gemaakte fouten tijdens sapvasten is dat het kan lijken dat je meer gewicht verliest als je sapjes overslaat, echter het is juist het tegenovergestelde. Door die vermindering van inname van calorieën en voedingsstoffen worden je hunkeringen en trek alleen maar meer en groter. Die hunkeringen kunnen zó sterk worden dat je uiteindelijk overstag gaat en al het verkeerde voedsel gaat eten.

Conclusie: Houdt je aan het drinken van je smoothies op tijd om die fantastische waarden van energie en gevoelens van tevredenheid te bemoedigen.

 

3. Niet genoeg variëren

Ik snap het wel dat mensen geneigd zijn dezelfde groene smoothie continue opnieuw te maken, echter het is ook erg belangrijk om sapvasten niet te saai te laten worden en ontmoedigd te worden door steeds dezelfde smoothie te drinken. Variëren houdt in dat je een grote variëteit van voedingsstoffen en belangrijke samenstellingen van groenten en fruit ziet te vinden. Een beproefd receptenboek wat je hiervoor kunt gebruiken is dan een echte must.

Conclusie: Houdt het interessant. Probeer nieuwe recepten uit en rouleer met je groene smoothies.

 

4. Niet genoeg water drinken

Vaak voel je je niet dorstig als je je houdt aan de hoeveelheid groene smoothies per dag. Dat heb ik zelf ook ervaren tijdens mijn sapvasten 30 dagen experiment. Echter als je nauwelijks water drinkt kun je die afvalstoffen niet goed kwijt en ga je last krijgen van futloosheid, spierpijnen, honger, hunkeringen, hoofdpijnen en nog meer van dat soort ongein, wat je niet wilt ervaren.

Conclusie: Werk eraan om anderhalf á twee liter water per dag te drinken, tussen je sapjes door. In plaats van water kun je ook groene thee drinken.

 

5. Teveel fruit gebruiken in je smoothies

Eén van de 10 veel gemaakte fouten tijdens sapvasten is het drinken van smoothies die té veel fruit bevatten kan je bloedsuikerspiegel laten stijgen, je gejaagd laten voelen of je een korte energie boost geven maar een snelle crash opleveren. Kies voor recepten die voornamelijk groenten bevatten met slechts een kleine hoeveelheid fruit zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Vaak merken mensen als ze wat langer aan het sapvasten zijn dat ze sowieso de smoothies preferen die minder fruit bevatten.

Conclusie:  We suggereren enkel (groene) smoothies te drinken die voor 80% uit groenten bestaan en voor 20% uit fruit. En weer is een betrouwbaar receptenboek die jou helpt met afvallen een uitstekend hulpmiddel hierbij.

 

6. Het niet eten van volwaardige voeding

Ik vertel vaak aan sapvasters dat als ze écht wat willen eten, en als ze de behoefte voelen om volwaardige voeding te eten, dat ze dan best hun gang kunnen gaan. Je kunt hier bv makkelijke en snel klaar voorbeelden vinden van voeding die geschikt is om te combineren tijdens sapvasten. Soepen, salades en maaltijden die voor 100% uit fruit en groenten bestaan..

Conclusie: Het eten van volwaardige voeding die past bij sapvasten kan jou zeker helpen om "on the right track" te blijven. En zo voorkom je dat je ongezonde voedingskeuzes gaat maken en je laat ontsporen.

10 veel gemaakte fouten tijdens sapvasten

 

7.  Lancering mislukt

We kunnen een heel blog besteden door het enkel en alleen hierover te hebben. Veel sapvasters zijn eigenlijk nooit écht begonnen doordat de lancering is mislukt. En wanneer ze wel starten zijn de meesten verrast en verbaasd over hoe gemakkelijk het is, vragen zich af "Waarom was ik zo angstig?".

Conclusie: Ga het allemaal niet zo "over denken" ... Neem die sprong, zoek lekkere groene smoothies uit en bespreek de gekke, leuke, verrassende dingen met een goede vriend/in. Vraag hen om support.

 

8. Het verlies drama

Wanneer we teveel tijd spenderen aan het denken aan al het eten wat we niet meer mogen, kunnen hebben, dan maken we het alleen maar moeilijker voor onszelf. Vergeet niet dat het belangrijk is te weten wat jij wilt tijdens deze ervaring, wat je zult bereiken en wat je zult gaan winnen!

Conclusie: Focus op alles wat je WEL kan eten en drinken en voed je lichaam van kop tot teen. Focus je op wat je zult winnen!!!

 

9. Niet doorgaan na misstap

Als je een misstap begaat... wees dan niet zo hard voor jezelf! Los het op door het de volgende dag weer wél goed te doen en stap direct weer op het paard. Het was bij mij ook wel één van de 10 veel gemaakte fouten tijdens sapvasten durf ik wel te zeggen. Lees mijn sapvasten detox er maar eens op na. Gelukkig heb ik dit na verloop van tijd gewoon los gelaten 😉 Dat kan jij ook!

Conclusie: Vermijd de alles of niets mentaliteit. Dit is een reisje, en als je misstap begaat kun je nog steeds terug naar het juiste pad. Hernieuw je houding om je aan je plan te houden de volgende dag 🙂

 

10. Ik heb het eerder geprobeerd en faalde

Nummer 10 van de 10 veel gemaakte fouten tijdens sapvasten gaat erom dat de enige manier om te falen het opgeven is van de gezondheid die je verdient. Oefening baart kunst! Als je het eerder hebt geprobeerd en het ging niet zoals gepland, dan heb je kunnen leren van die ervaring en het opnieuw proberen.

Conclusie: Maak een lijstje van de redenen waarom je vorige sapvastenkuur niet ging zoals je verwachtte en werk aan de oplossingen. Misschien vind je het leuk om mijn ervaringen te lezen met sapvasten, en yep dat was ook mijn eerste keer, en die ging na dag 10 ook niet helemaal meer zoals gepland 😉 Toch ben ik ook bij dag 30 aangekomen...

 

10 veel gemakte fouten tijdens sapvasten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *