afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet

Afkicken Van Suiker Met Een Koolhydraatarm Dieet ?

Afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet is een zeer reëel gegeven. De effecten van geraffineerde suiker op het lichaam zijn vergelijkbaar met die van klasse A drugs, als je eenmaal verslaafd bent zit je opgesloten in een cyclus van suiker hoogtepunten, gevolgd door inzinkingen en hunkeren naar meer, totdat je gezondheid begint te verslechteren (diabetes, obesitas, hartproblemen).

Afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet, zoals het Paleo dieet, biedt een uitweg uit deze nachtmerrie cyclus. Geraffineerde suikers uit je voedingspatroon halen is de enige manier om de betovering te verbreken en maakt afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet heel realistisch en haalbaar!

afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoe Lang Duurt Het Voordat Je bent Afgekickt Van Suiker ?

Helaas zal afkicken van suiker zich niet gelijk in de eerste paar dagen voordoen, in het begin kun je waarschijnlijk een groot verlangen naar suiker ervaren.

Je zal pas afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet wanneer je lichaam zich aanpast aan het koolhydraatarm en suikervrij eten.

En dat is voor iedereen anders. De één past zich aan het einde van de eerste week al aan, de ander doet daar iets langer over.

Over het algemeen kun je wel zeggen dat je na de eerste drie dagen het ergste gehad hebt. Als je die eerste drie dagen kunt doorkomen dan kun je verder. Dan ga je het echt minder moeilijk krijgen. Zo ervaarden wij het althans!

Het is echt van cruciaal belang dat je die eerste week goed door komt!

 

Wat Zijn De Afkickverschijnselen Van Suiker ?

Afkicken van suiker brengt in de eerste twee weken afkickverschijnselen met zich mee. Je kunt denken aan moe zijn, duizelig zijn, weinig energie ervaren of zelfs misselijk zijn. Doorzetten want dit gaat allemaal weg!

Ook geestelijk zal je afkickverschijnselen ervaren, waar vaak lastiger mee om te gaan is dan de lichamelijke. Je kunt bijvoorbeeld continue aan snoep, koek, chips, en alle andere suiker bevattende dingen denken.

Op deze momenten komt het echt op jou aan en ik denk dat het hierbij heel belangrijk is om te zorgen dat je voldoende eet en lekkere gezonde tussendoortjes klaar hebt staan.

Wat ons heel erg heeft geholpen is op zondag een paar uur in de keuken staan en gaan bakken en koken.

Zo hadden we voor de rest van de week de juiste suikervrije koekjes, ontbijtkoek en snacks voor handen voor de momenten dat we dachten het echt niet meer vol te houden. Deze lekkere dingen, die we klaar konden maken uit het boek de Paleo Revolutie, hebben ons hier doorheen getrokken 😉

Afkicken Van Suiker Met Een Koolhydraatarm Dieet Zoals Paleo

Hieronder een paar tips die je helpen bij het afkicken van suiker, die ook allemaal volgens de richtlijnen van het Paleo dieet zijn. Welke je eigenlijk kunt vergelijken met een suikervrij eetpatroon.

afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

1. Volg de richtlijnen van je koolhydraatarm dieet heel nauwkeurig op

Kies altijd voor een specifiek dieet plan, en wanneer we het hebben over een koolhydraatarm dieet dan hebben we het tegenwoordig over het Paleo dieet. In principe werken alle koolhydraatarme diëten, echter alleen als je ze werkelijk nastreeft.

Bijvoorbeeld, één van mijn vrienden had besloten om een koolhydraatarm dieet te gaan volgen en was gestopt met het eten van alle koolhydraten, maar ze verwijderde ook het vet uit haar voeding en richtte zich op 1000 calorieën per dag.

Hoe lang denk je dat dat heeft geduurd? Ongeveer 48 uur.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, je hoeft alleen maar de richtlijnen te volgen, zoals bv het Paleo dieet. Maak een correct boodschappenlijstje en kook volgens de recepten van het voedingsplan.

Dat soort dingen staan allemaal beschreven in het kookboek van Mitchel; deze hebben wij als een soort gids beschouwd en zijn echt volgens dat boek gaan eten; suikervrij dus. Super handig om dit als een soort handleiding te nemen want wie weet direct hoe je suikervrij moet gaan eten? Bijna niemand, en zo ook wij.

2. Eet voldoende eiwitten tijdens het afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet

Gebrek aan eiwit kan soms leiden tot verlangen naar suiker. Voldoende hoeveelheden eiwitten helpen je langer verzadigd te voelen en zal je wens naar suikerhoudende voedingsmiddelen verlagen. Het is ook essentieel omdat het ervoor zorgt dat je spiermassa niet gaat verschrompelen.

3. Wees niet bang voor vet tijdens het afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet

Wanneer je de hoeveelheid aan koolhydraten vermindert als je bezig bent met het Paleo plan zal vet daarvoor in de plaats energie gaan leveren. Het eten van vet is een vereiste!

Zelfs als je wat meer gematigd bent met je dieet probeer dan niet je inname vet te verminderen. Het eten van iets dat een hoog vetgehalte heeft geeft onmiddellijke verlichting tijdens het afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet! Je zal er ook lekker vol van zitten, het hielp ons om niet te gaan snaaien 😉

4. Verhonger jezelf niet

Het beste van het koolhydraatarm Paleo dieet is dat je veel en veel minder honger voelt en minder gaat eten. Probeer geen maaltijden over te slaan of calorieën te gaan verminderen (in ieder geval niet totdat je helemaal gewend bent aan het Paleo dieet!), dit kan leiden tot zeer sterke verlangens en zo val je echt van de wagen!

5. Eet regelmatig

Merk je tijdens het afkicken van suiker dat je vaak hunkert naar suiker, ga dan vaker eten. Neem 6 kleine maaltijden per dag in plaats van drie grotere. Eet tussendoor de snacks uit het makkelijke en lekkere receptenboek, bereid deze van te voren zodat je altijd naar iets kan grijpen. Door de regelmatige frequentie van voedsel aanlevering zal je lichaam zich "veiliger" voelen, zodat het niet in de spaarstand terecht komt en zal zeuren om suiker.

6. Drink veel water

We weten dat je dit al duizend keer gehoord hebt. Maar bij het afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet, zoals het Paleo dieet, is het nog belangrijker.

Je lichaam gaat vet verbranden als brandstof voor het lichaam en daardoor zal je lichaam meer water nodig hebben, dus moet je ervoor zorgen dat je niet uitgedroogd raakt. Dorst kan zich voordoen als het verlangen naar suiker.

7. Welke supplementen helpen bij afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet ?

Bepaalde supplementen helpen goed bij het afkicken van suiker. Met name de supplementen chromium en groene thee. Ook lees je in de Paleo Revolutie dat het helemaal geen kwaad kan om dagelijks omega-3 in te nemen.

Lees ook: Hoeveel Val Je Af Met Paleo ? >>>

Hoe Zijn Wij Begonnen Met Een Koolhydraatarm Dieet?

Op een dag was het zover, we waren geestelijk toe aan een uitdaging, lichamelijk waren we toe aan vermageren. Met ruim 10 kilo teveel aan ons lijf hadden we behoefte om snel en direct te gaan afvallen.

We hadden besloten, door eerdere research en ervaring, dat we wilden afvallen met een koolhydraatarm dieet.

Zo gezegd zo gedaan.

Het boek de Paleo Revolutie kwam in huis en we zijn begonnen met lezen.

Interessant boek vinden wij, en het staat nog steeds in de keuken om recepten uit te maken.

Wat er makkelijk en leuk aan is , is dat het uit simpele hoofdstukken bestaat, je wordt aan de hand genomen door te lezen over de juiste mindset, welke voedingsmiddelen je in huis moet halen voordat je begint.

Ook staan er mooie foto's in en zie je dus direct hoe jij iets op je bord gaat krijgen wanneer je de recepten volgt.

Kennis is macht, macht is de power om te snel en direct te gaan afvallen.

Dus ja wij bevelen deze gids, zoals we dit boek zijn gaan noemen, dan ook hartelijk aan.

Snackjes, toetjes, duurzame maaltijden, de theorie, het boodschappenlijstje, het staat er allemaal in.

Waar voor je geld vinden wij.

Klik hieronder eens op de link om te bepalen of dit boek jou ook kan dienen in je reis naar een slank lichaam door koolhydraatarm te gaan eten. Dat het werkt is een feit, kijk maar naar ons. Wij zijn met deze methode in vlotte tijd bijna 8 kilo afgevallen.

Ben jij, of gá jij afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet? Hoe is dit jou gelukt? Deel jouw ervaringen en laat hieronder een reactie achter. Vinden we leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *