afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet

Afkicken Van Suiker Met Een Koolhydraatarm Dieet ?

Afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet is een zeer reëel gegeven. De effecten van geraffineerde suiker op het lichaam zijn vergelijkbaar met die van klasse A drugs, als je eenmaal verslaafd bent zit je opgesloten in een cyclus van suiker hoogtepunten, gevolgd door inzinkingen en hunkeren naar meer, totdat je gezondheid begint te verslechteren (diabetes, obesitas, hartproblemen).

Afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet, zoals het Paleo dieet, biedt een uitweg uit deze nachtmerrie cyclus. Geraffineerde suikers uit je voedingspatroon halen is de enige manier om de betovering te verbreken en maakt afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet heel realistisch en haalbaar!

afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet

Klik Op Afbeelding! >>>

Hoe Lang Duurt Het Voordat Je bent Afgekickt Van Suiker ?

Helaas zal afkicken van suiker zich niet gelijk in de eerste paar dagen voordoen, in het begin kun je waarschijnlijk een groot verlangen naar suiker ervaren.

Je zal pas afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet wanneer je lichaam zich aanpast aan het koolhydraatarm en suikervrij eten.

En dat is voor iedereen anders. De één past zich aan het einde van de eerste week al aan, de ander doet daar iets langer over.

Over het algemeen kun je wel zeggen dat je na de eerste drie dagen het ergste gehad hebt. Als je die eerste drie dagen kunt doorkomen dan kun je verder. Dan ga je het echt minder moeilijk krijgen.

Het is echt van cruciaal belang dat je die eerste week goed door komt!

Lees ook: Suikerverslaving Stoppen En Gaan Afvallen Als een Tierelier >>>

 

Wat Zijn De Afkickverschijnselen Van Suiker ?

Afkicken van suiker brengt in de eerste twee weken afkickverschijnselen met zich mee. Je kunt denken aan moe zijn, duizelig zijn, weinig energie ervaren of zelfs misselijk zijn. Doorzetten want dit gaat allemaal weg!

Ook geestelijk zul je afkickverschijnselen ervaren, waar vaak lastiger mee om te gaan is dan de lichamelijke. Je kunt bijvoorbeeld continue aan snoep, koek, chips, en alle andere suikerbevattende dingen denken.

Op deze momenten komt het echt op jou aan en ik denk dat het hierbij heel belangrijk is om te zorgen dat je voldoende eet en lekkere gezonde tussendoortjes klaar hebt staan.

Wat mij heel erg heeft geholpen is op zondag een paar uur in de keuken staan en gaan bakken en koken.

Zo had ik voor de rest van de week de juiste suikervrije koekjes, ontbijtkoek en snacks voor handen voor de momenten dat ik dacht het echt niet meer vol te houden. Deze lekkere dingen, die ik klaar kon maken uit het Paleo Snack Receptenboek, hebben mij hier doorheen getrokken 😉

 

Afkicken Van Suiker Met Een Koolhydraatarm Dieet Zoals Paleo

Hieronder een paar tips die je helpen bij het afkicken van suiker, die ook allemaal volgens de richtlijnen van het Paleo dieet zijn.

afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet

Klik Op Afbeelding! >>>

1. Volg de richtlijnen van je koolhydraatarm dieet heel nauwkeurig op

Kies altijd voor een specifiek dieet plan, en wanneer we het hebben over een koolhydraatarm dieet dan hebben we het tegenwoordig over het Paleo dieet. In principe werken alle koolhydraatarme diëten, echter alleen als je ze werkelijk nastreeft.

Bijvoorbeeld, één van mijn vrienden had besloten om een koolhydraatarm dieet te gaan volgen en was gestopt met het eten van alle koolhydraten, maar ze verwijderde ook het vet uit haar voeding en richtte zich op 1000 calorieën per dag.

Hoe lang denk je dat dat heeft geduurd? Ongeveer 48 uur.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, je hoeft alleen maar de richtlijnen te volgen, zoals bv het Paleo dieet. Maak een correct boodschappenlijstje en kook volgens de recepten van het voedingsplan.

 

2. Eet voldoende eiwitten tijdens het afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet

Gebrek aan eiwit kan soms leiden tot verlangen naar suiker. Voldoende hoeveelheden eiwitten helpen je langer verzadigd te voelen en zal je wens naar suikerhoudende voedingsmiddelen verlagen. Het is ook essentieel omdat het ervoor zorgt dat je spiermassa niet gaat verschrompelen.

 

3. Wees niet bang voor vet tijdens het afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet

Wanneer je de hoeveelheid aan koolhydraten vermindert als je bezig bent met het Paleo plan zal vet daarvoor in de plaats energie gaan leveren. Het eten van vet is een vereiste!

Zelfs als je wat meer gematigd bent met je dieet probeer dan niet je inname vet te verminderen. Het eten van iets dat een hoog vetgehalte heeft geeft onmiddellijke verlichting tijdens het afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet!

 

4. Verhonger jezelf niet

Het beste van het koolhydraatarm Paleo dieet is dat je veel en veel minder honger voelt en minder gaat eten. Probeer geen maaltijden over te slaan of calorieën te gaan verminderen (in ieder geval niet totdat je helemaal gewend bent aan het Paleo dieet!), dit kan leiden tot zeer sterke verlangens en zo val je echt van de wagen!

 

5. Eet regelmatig

Merk je tijdens het afkicken van suiker dat je vaak hunkert naar suiker, ga dan vaker eten. Neem 6 kleine maaltijden per dag in plaats van drie grotere. Eet tussendoor de snacks uit het makkelijke en lekkere receptenboekje, bereid deze van te voren zodat je altijd naar iets kan grijpen. Door de regelmatige frequentie van voedsel aanlevering zal je lichaam zich "veiliger" voelen, zodat het niet in de spaarstand terecht komt en zal vragen om suiker.

 

6. Drink veel water

Ik weet dat je dit al duizend keer gehoord hebt. Maar bij het afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet, zoals het Paleo dieet, is het nog belangrijker. Je lichaam gaat vet verbranden als brandstof voor het lichaam en daardoor zal je lichaam meer water nodig hebben, dus moet je ervoor zorgen dat je niet uitgedroogd raakt. Dorst kan zich voordoen als het verlangen naar suiker.

 

7. Welke supplementen helpen bij afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet ?

Bepaalde supplementen helpen goed bij het afkicken van suiker. Met name de supplementen chromium en groene thee. Ook lees je in de Paleo Revolutie dat het helemaal geen kwaad kan om dagelijks omega-3 in te nemen.

 

afkicken van suiker

 

Lees ook: Hoeveel Val Je Af Met Paleo ? >>>

Ben jij, of gá jij afkicken van suiker met een koolhydraatarm dieet? Hoe is dit jou gelukt? Deel jouw ervaringen en laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *