hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen

Hoe Lang Duurt Het Voordat Je Begint Met Gewicht Verliezen?

Hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen? Je eet gezonde voedzame maaltijden en je bent lekker begonnen met bewegen. Je wilt graag snel resultaten zien en vraagt je af hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen?

Wanneer je bezig bent met calorieën en je let erop dat je minder calorieën binnen krijgt dan normaal dan gaat je lichaam kleine hoeveelheden vet verbranden. Zelf hebben we een hekel aan calorieën tellen en hebben wij een andere kijk op wat betreft hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen. Daarover lees je hieronder meer.

Hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen hangt dan af van hoeveel gewicht je kwijt wilt en de snelheid waarmee je dit verliest.

Een veilige en duurzame manier om af te vallen is ongeveer een halve á 1 kilo per week.

hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen
Klik Op Afbeelding! >>>

Het Proces Van Aankomen

Hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen? Tja …Als je minder calorieën eet dan je lichaam nodig heeft zal je lichaam vet verbranden om het verschil goed te maken, en geleidelijk zal je gewicht verliezen. Geleidelijk, niet echt snel dus.

Een halve kilo lichaamsvet is gelijk aan 3500 calorieën. Als je 7 dagen lang een tekort creëert van 500 tot 1000 calorieën per dag dan levert dit een gewichtsverlies op van ongeveer een halve tot 1 kilo per week.

Je zult moeten weten hoe je in de eerste plaats bent aangekomen vinden wij.

Nou zijn wij zelf he-le-máál geen voorstander van calorieën tellen, want dat is gewoon vreselijk moeilijk en lastig vol te houden.

Liever bekijken we het zo:

De koolhydraten die we eten worden in ons lichaam omgezet in suikers (glucose)
Glucose is een brandstof en geeft energie
Teveel glucose kan ons lichaam echter niet aan
Glucose wordt dan niet meer gebruikt als brandstof
Het hormoon insuline zorgt ervoor dat het teveel aan glucose wordt opgeslagen in cellen
Het hormoon insuline kun je zien als een soort sleuteltje; het 'opent cellen en laat de glucose erin'
Je lichaam gebruikt eerst levercellen en spiercellen om teveel aan glucose 'neer te zetten'

Maar! Deze cellen van de lever en de spieren zitten als heeel snel VOL.

De Rest Van De Glucose Wordt Als Vet Opgeslagen

Insuline is een hormoon in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor het opslaan van de rest van de glucose. Het is als het ware de sleutel die glucose in cellen toelaat.

Insuline zorgt ervoor dat al het overtollige glucose wordt opgeslagen als VET
Een paar duizend jaar geleden was dit een logisch proces, zo kreeg de mens wat extra’s op het lichaam, en aangezien er toen nauwelijks suiker wás ,was dit dus een miniem proces
En werden wij dus ook nauwelijks dik. Juist dat extraatje van toen kon ons door perioden van voedselschaarste heen loodsen

Tegenwoordig echter, krijgen wij met ons westerse voedingspatroon ongeveer 70% van onze calorieën binnen via koolhydraten.

Simpel gezegd:

Je lichaam loopt nu op glucose als brandstof; je bent een suikerverbrander
Zo krijgt jouw lichaam energie genoeg
Je lichaam 'pakt ' suikers om te verbranden
Doordat je té veel suikers eet gaat je bloedsuikerspiegel stijgen
Om die stijging tegen te gaan wordt er insuline aangemaakt
Insuline zorgt ervoor dat cellen zich openen en zo suiker kan toelaten in je cellen
Overtollige glucose wordt opgeslagen in vetcellen

Hoe Lang Duurt Het Voordat Je Begint Met Gewicht Verliezen?

hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen
Klik Op Afbeelding! >>>

Wanneer je dus echt vet wilt gaan verbranden en gewicht wilt verliezen zal je bovenstaand proces dus liever willen omdraaien.

Je wilt geen suikers/glucose meer als brandstof willen hebben, maar je wilt dat je lichaam het vet gaat “pakken” als brandstof.

Dit doe je door je dieet aan te passen.

Het gaat erom wat je eet en niet zozeer om hoeveel je eet!

Wanneer je de juiste voedingsmiddelen gaat eten en de suikers laat staan, en let op welke koolhydraten je binnen krijgt dan schakelt je lichaam automatisch binnen een paar dagen over op vetverbranding.

Een ideale manier om dit te gaan doen is beginnen met alles te volgen uit de Afslankbijbel. Hierbij eet je als vanzelf nauwelijks of geen geraffineerde koolhydraten (suikers) meer en zorgt de voeding ervoor dat je lichaam wel vet moet gaan pakken als brandstof.

En zo ga je gewicht verliezen.

Bovendien…..hoef je geen akelige calorieën te tellen 😉

Impact Van Gewichtsverlies Op Je Gezondheid

Je wilt weten hoe lang het duurt voordat je begint met gewicht verliezen als je eenmaal het proces gaat omdraaien.

Het is natuurlijk voor ons om snelle fysieke veranderingen te willen zien, echter de overgang van een suikerverbrander naar een vetverbrander kost wel wat tijd.

Ook weer niet zo heel veel tijd hoor.

Het ligt er dus aan hoe goed je in staat bent deze overgang te maken.

Ook al zie je niet direct resultaten van je inspanningen als je je voedingspatroon te verandert, waarbij je de koolhydraten en geraffineerde suikers laat staan, weet wel dat jouw inzet al gelijk wordt beloond.

Het verminderen van je lichaamsgewicht met zo’n 5 tot 10% verbetert de:

  • Bloeddruk
  • Bloedsuikerspiegel
  • Cholesterol

En als je bv 100 kilo weegt dan gaat het hier om een verlies van 10 kilo. Hoe je het ook bekijkt, het kan van diepe invloed zijn op je gezondheid.

Als je gaat beginnen met een ander voedingspatroon, ik neem hier als voorbeeld eten uit de Afslankbijbel, dan verminder je de risico’s van hart-en vaatziekten.

Gezonder eten en gaan bewegen helpt ook het visceraal vet te verminderen. Visceraal vet is het diepere buikvet rond je inwendige organen en verhoogt de kans op gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2.

Als je dat viscerale vet vermindert met 10 tot 20% dan zie je niet alleen substantiële veranderingen op je weegschaal en in de spiegel, het heeft tevens een geweldig effect op het verbeteren van je gezondheid.

Hoe Lang Duurt Het Voordat Je Begint Met Gewicht Verliezen?

hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen
Klik Op Afbeelding! >>>

Dat gaat best snel eigenlijk. Het ligt er ook aan hoeveel gewicht je kwijt moet raken. Je kunt al in de eerste week merken dat je lichaam aan het overschakelen is op vet verbranden!

Je kunt al tekenen zien van dat je bezig bent met vermageren voordat je vrienden en familie dit opmerken.

Je riem gaat losser zitten
De weegschaal wordt vriendelijker
En als je in de spiegel kijkt worden je buik en dijen al wat slanker

Deze veranderingen worden pas duidelijker voor anderen als je een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliest, het hangt af van je startpunt.

Bijvoorbeeld; als je 5 kilo afvalt wanneer je 75 kilo woog dan is dit eerder merkbaar dan als je 5 kilo afvalt wanneer je begon met een gewicht van 125 kilo.

Als je te zwaar bent dan is vermageren altijd een goede zaak.

Je kunt gefrustreerd raken als je niet direct gaat afvallen bij de gebieden waar jij het graag wilt, de buik bijvoorbeeld 😉

Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden, je verliest gewicht over je hele lichaam.

En vaak vindt gewichtsverlies plaats als laatste in de gebieden waar je als eerste het teveel aan gewicht opmerkt. Bij vele zijn dit de taille, heupen en bovenbenen.

Optimale Strategie Voor Vermageren

hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoewel je snelle resultaten wilt hebben, zijn je pogingen om snel gewicht te verliezen vaak ongezond en contraproductief.

Crash diëten zijn snelle gewichtsverlies programma’s, en kunnen je helpen af te vallen, maar op korte termijn. Deze manier van afvallen leidt heel vaak tot weer aankomen als je erna weer gewoon begint te eten.

Focus op duurzame veranderingen in je dieet, wat we hierboven over de suikers weglaten vertelden bijvoorbeeld. Zo wordt je een echte vetverbrandingsmachine én kun je het gewicht er ook daadwerkelijk áf houden!

Bouw langzaam het eten van onderstaande dingen af:

Bewerkte voedingsmiddelen
Fastfood
Zoete lekkernijen
Witte pasta's
Wit brood

Kook meer maaltijden thuis en gebruik verse ingrediënten:

Verse groenten
Vers fruit
Magere eiwitten
Magere zuivel
Biologisch vlees
Noten en zaden

Je hoeft dan geen calorieën te tellen want alles wat je eet is gezond en vult gewoon heel erg goed. Je lichaam heeft dan niet meer te maken met teveel aan glucose en zal vet moeten gaan pakken als brandstof.

Dat is wat je wilt!

En nee, je hoeft hiervoor niet op een cursus, je kan dit allemaal zélf! Zorg ervoor dat je de juiste betrouwbare kookboeken in huis hebt, neem de tijd om de eerste twee weken jezelf aan te leren wat je wel en wat je niet kunt kopen in de supermarkt.

Wat ik zelf heel stimulerend vind is de Afslankbijbel, Oscar van HappyHealthy leert je lekkere gerechten te maken die makkelijk en simpel zijn.

Geen hoogstaande culinaire gebeurens, nee gewoon eten met je gezin. Binnen 15 minuutjes je maaltijd op tafel na een lange werkdag, ideeën voor je ontbijt en boodschappenlijstjes die handig zijn.

Je kunt het jezelf allemaal aanleren. En hoe lang duurt het voordat je begint met gewicht verliezen? Binnen twee weken ben jij al bezig met afvallen, gegarandeerd.

Maar nog mooier vinden wij dat je bezig bent je gezondheid te verbeteren 😉

Klik hieronder op de link om wat meer ervaringen te lezen van mensen die jou zijn voor gegaan en ook al zijn afgevallen met deze Afslankbijbel.

Tevens pak je dan een lekkere korting mee mocht je graag het boek kopen!

Hoe hebben zij het ervaren om te leren anders te koken uit dit prachtige receptenboek, speciaal samengesteld om te gaan afvallen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *