hoe weet ik wanneer het paleo dieet werkt

Hoe Weet Ik Wanneer Het Paleo Dieet Werkt?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Het is een vraag die veel mensen stellen die nieuw zijn in Paleo terwijl ze door de eerste periode van aanpassingen doorvoeren heengaan. Of als de weken voorbij gaan en het verschil en het gewichtsverlies niet zo magisch zijn als ze gehoopt hadden.

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Waneer zal ik beginnen met tonnen gewicht te verliezen en veel energie gaan krijgen? Wanneer zullen mijn gezondheidsklachten verdwijnen?

Nou het antwoord is... "het hangt er van af"..

hoe weet ik wanneer het paleo dieet werkt
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoe Weet Ik Wanneer Het Paleo Dieet Werkt ?

Laten we eens een aantal vragen gaan beantwoorden en kijken of we er samen uit komen.

Hoe Anders Heb Je Gegeten Voordat Je Met Paleo Startte ?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Over het algemeen is het zo dat hoe meer verschillend je eerder gegeten hebt voordat je aan het Paleo dieet begon, hoe langer de aanpassingsperiode duurt.

Dit geldt zeker als je voorheen véél koolhydraten hebt gegeten.

Het kan van twee weken tot een maand duren eer je lichaam overschakelt naar een stofwisseling die beter op vet als brandstof loopt. In plaats van suiker als brandstof.

En in die tussentijd kun je moeheid, lusteloosheid en hoofdpijn ervaren.

Maar dit geldt niet voor iedereen. En natuurlijk kan het tegenovergestelde ook gebeuren: sommige mensen zijn zo ziek gemaakt door het voedsel dat zij aten voordat zij met het Paleo dieet begonnen dat zij direct een onmiddellijke verbetering van hun gezondheid merken.

Welke Gezondheidsproblemen Dagen Je Uit ?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? De ervaring leert dat wanneer je met darmproblemen kampt, dat deze drastisch zullen verbeteren in de eerste paar weken dat je bezig bent met het Paleo dieet. En langzaam blijven verbeteren in de komende zes maanden; je darmen krijgen tijd om te genezen.

Kwesties met betrekking tot ontstekingen duren doorgaans langer om een significante verbetering op te merken, afhankelijk van hoe goed je slaapt en je stress kunt beheren (meestal een maand of twee).

Vergeet niet dat voor veel gezondheidsproblemen je álle aspecten van een Paleo levensstijl moet doorvoeren (het krijgen van een goede nachtrust, beheren van stress en buiten zijn).

Zijn Je Darmen In Slechte Staat ?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Het is mogelijk dat je darmen erg aan het lekken waren voordat je begon met dit gezonde voedingspatroon.

Dan gaat genezing simpel gezegd gewoon een tijdje duren. Vooral als je vermoedt dat je dunne darm een te sterke bacteriële groei had of uitgebreide darmschade, moet je je concentreren op het herstellen van de darm, wat 6 maanden tot 2 jaar kan duren (hoewel je wel geleidelijk aan verbeteringen moeten zien).

Hoe Is Je Spijsvertering ?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Mogelijk moet je voor een tijdje een aantal spijsvertering supplementen toevoegen om je lichaam te helpen genezen. Deze omvatten spijsverteringsenzymen en maagzuur supplementen.

Terwijl de spijsvertering supplementen duur zijn, zijn ze over het algemeen zeer veilig als je ze in neemt zoals voorgeschreven op de fles. Zorg er wel voor dat je ook daadwerkelijk eet wanneer je er één hebt ingenomen omdat het anders schade aan je darmen kan toebrengen.

Heb Je Onbekende Voedsel Intoleranties ?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Als je enige tijd een lekkende darm hebt gehad kun je voedsel intoleranties hebben ontwikkeld waarvan je je niet bewust bent. Misschien dat je bij je zorgverzekeraar terecht kunt voor een voedselintolerantie test.

Het goede nieuws is dat als je weet om welke voedingsmiddelen het gaat en je deze uit je dieet schrapt voor een tijdje, je ze meestal terug kan toevoegen nadat je darmen volledig genezen zijn.

Andere potentiële daders kunnen voedselallergieën (zoals citrus, vis en schelpdieren, noten, eieren en zuivel allergieën) of salicylaat gevoeligheid zijn.

Heb Je Een Lever Detox Ondersteuning Nodig?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Als je last had van overmatige groei van bacteriën of gisten in je darmen, die nu afsterven in grote aantallen, kan je lever zich te pletter werken.

Vitamine B (rood vlees, orgaanvlees), zwavel (kruisbloemige groenten), selenium ( vis en orgaanvlees) zijn belangrijk voor de ondersteuning van de lever.

Mariadistel kan ook nuttig zijn.

Het kiezen van deze voedingsmiddelen, die rijk zijn aan deze stoffen (of supplementen) helpen je lever ondersteunen, zijn ook nuttig voor iedereen die bezig is gewicht te verliezen, vooral als het gewicht er snel af komt.

Dit is omdat het lichaam vetweefsel gebruikt om enkele toxines en een overmaat aan hormonen, zoals oestrogeen, (wat ze veilig uit de lichaamscirculatie krijgt) op te slaan, en snel gewichtsverlies heeft het potentieel deze vrij te geven, wat een extra druk op de lever kan zetten.

Slaap Je Genoeg?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Ja, dit heeft niets te maken met een dieet. Maar genoeg slaap heeft een diepgaand effect op elk systeem in het lichaam en als je niet genoeg slaap krijgt kun je niet goed genezen. Je doel zou moeten zijn 7 tot 8 uur slaap per nacht in een pikdonkere kamer.

Wat Is Je Doel En Hoe Ver Weg Ben Je Van Je Doel ?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Als je veel gewicht moet kwijtraken zal je waarschijnlijk snel een grote daling in je gewicht bemerken.

Dit zal vooral veel water verlies zijn in het begin, maar maak je geen zorgen, ook vet wordt verbrand en uiteindelijk zal je settelen in een leuk en gestaag gewichtsverlies. Langzaam en gestaag wint de race, dus er is geen reden om gefrustreerd te zijn mbt je gewichtsverlies als je "maar" een halve kilo per week verliest, dat is eigenlijk heel gezond!

Wanneer je lichaam weerstand lijkt te hebben om gewicht kwijt te raken probeer dan je slaap en stress aan te pakken, maar wees je ook bewust van de invloed van vrouwelijke hormonen en hongerhormonen.

Leef Je Werkelijk Het Paleo Dieet Na ?

Hoe weet ik wanneer het Paleo dieet werkt? Er zijn weinig dingen erger dan "bijna helemaal" Paleo eten (afhankelijk van je gezondheid uitdagingen en wat "bijna" voor jou betekent).

Terwijl veel mensen met succes af en toe zondigen tijdens het Paleo dieet, terwijl je het Paleo voedingsplan niet zo strikt opvolgt als dat je wel zou kunnen, dan ben je misschien wel iemand die dus niet kan zondigen.

En vanuit een metabolisme, hormonen en smaak aanpassing oogpunt, kan het zo zijn dat wanneer jij jezelf een pizza of stuk taart toestaat, je echt kan ontsporen en al je inspanningen om gezond te worden teniet doen en het hunkeren, voedselverslaving en gevoelens van beroving in de hand werken.

Wij adviseren je voor een maand heel streng Paleo te eten voordat je gaat spelen met de 85:15 regel.

Als heel streng bezig zijn met het Paleo dieet niet genoeg is voor jou om je goed te voelen, kijk dan nog eens naar de grijze zone. Misschien dat eieren, noten, zaden, alcohol of cafeïne één van de daders is.

Maar als je echt aan het Paleo plan houdt en écht doorzet dan denken wij dat je je veel en veel beter gaat voelen.

Wijzelf hebben hiervoor het boek de Paleo Revolutie gebruikt. Dat is geschreven door Mitchel, de man die het Paleo voedingspatroon naar Nederland heeft laten overwaaien. Vanuit Amerika.

Het boek is als het ware een handleiding om daadwerkelijk met dit oerdieet te gaan beginnen.

Er wordt beschreven dat het ook gaat om je mindset.

Makkelijk leesbare hoofstukken nemen jou mee in de wereld van Paleo. Mooie foto's ondersteunen de heerlijke recepten die er ook in staan.

Makkelijke lijstjes met basis voedingsmiddelen kunnen jou alvast helpen om voor te bereiden. Dan weet je zeker dat je de juiste voedingsmiddelen alvast in huis hebt.

Zo hebben we dat hier thuis ook gedaan; boek gekocht en gaan met die banaan!

Klik hieronder op de link om het boek te bekijken of te kopen. Tevens kun je dan wat meer ervaringen lezen van mensen die het boek al gekocht hebben.

Zo kun je zelf bepalen of het voor jou de moeite waard is om het boek aan te schaffen en écht te gaan beginnen met de juiste manier van dit fantastische oerdieet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *