hoeveel val je af met kettlebells

Hoeveel Val Je Af Met Kettlebells ?

Hoeveel val je af met Kettlebells? Misschien wel een puike vraag om eens bij stil te staan. Zeker als je geïnteresseerd bent in afvallen door sporten 😉
Traditionele cardiovasculaire oefeningen zoals hardlopen, zwemmen en fietsen zijn meestal de eerste dingen waaraan we denken als het gaat om buikvet kwijtraken. Maar sla dat pad nog even niet in.

Als het idee van een meer gevarieerde, op gewichten gebaseerde sport, je meer aanspreekt, die je absoluut kan helpen met vet verbranden, dan kan de Kettlebell zeker iets voor jou zijn.

Je zult er verbaasd over staan hoeveel je afvalt door het swingen met een Kettlebell!

hoeveel val je af met kettlebells, man kijkt in de camera

Klik Op Afbeelding! >>>

Hoeveel Val Je Af Met Kettlebells ? Calorieën

Je zult 400 calorieën verbranden in 20 minuten tijd aangezien een Kettlebell workout een schitterende combinatie is van zowel cardio-als krachttraining.

Wanneer we kijken naar hoe effectief en oefening is voor gewichtsverlies dan zijn de calorieën die verbrandt worden de belangrijkste factor.

Een gemiddelde Kettlebell workout van 20 minuten verbrandt 400 calorieën.

In termen van gewichtsverlies, betekent dit dat je ongeveer 7 1/2 uur met een Kettlebell zou moeten trainen om 1 kilo kwijt te raken, als je er van uit gaat dat dat je 9000 calorieën moet verbranden om 1 kilo kwijt te raken.

EPOC

Na een training verbruikt je lichaam meer zuurstof dan ervoor. Deze verhoogde behoefte aan zuurstof wordt EPOC genoemd: Excess Postexercise Oxygen Consumption. In het Nederlands wordt dit ook wel aangeduid met de inmiddels achterhaalde term zuurstofschuld.

Dit verwijst naar de calorieën die je verbrandt na de training, toe te schrijven aan een toename van de stofwisseling.

Dit effect kan absoluut worden waargenomen na een Kettlebell training.

Terwijl je misschien niet onder de indruk bent van 400 calorieën verbranden in 20 minuten tijd, houdt dit nog niet eens rekening met de EPOC, het feit van de nawerking van zo'n training.

Dat je dus ook ná de training nog steeds extra calorieën blijft verbranden.

Omdat het zo hard werken is creëert een Kettlebell workout een naverbranding van wel 24 uur.

 

Een Kwestie Van Spieren

Hoeveel val je af met Kettlebells, om daar even op terug te komen...Als een vorm van weerstand training kunnen Kettlebells ook gebruikt worden om spiermassa op te bouwen.

Dit kan zowel een voor als een tegen zijn als het gaat om afvallen. Het is namelijk duidelijk dat spiermassa je gewicht verhogen, echter deze spieren kunnen ook je vetverbranding stimuleren.

Spierweefsel draagt elke dag ongeveer 20% bij aan je calorieverbruik. Als je nieuw bent in Kettlebell trainingen of je eet ontzettend veel calorieën kun je wel eens aankomen in gewicht met Kettlebellen, in de vorm van spiermassa.

Desondanks je weegschaal wat anders zegt zul je er slanker, fitter en sterker uit gaan zien, zelfs als je gewicht dus omhoog gaat.

 

Hoeveel Val je Af Met Kettlebells ? Zorgvuldige Overwegingen

Hoeveel val je af met Kettlebells? Het komt uiteindelijk op jou als individu aan, en hoeveel werk je ervan maakt.

Realistisch is wel dat je binnen een week al kilo's lichter zult zijn.

Ook zul je drastisch buikvet verbranden, wat er voor zorgt dat de centimeters rond je taille minder en minder worden.

En ookal kunnen trainingen met de Kettlebell waanzinnig effectief zijn om buikvet en ander overtollig lichaamsvet kwijt te raken, vertrouw niet enkel en alleen op deze manier van sporten.

Ook een gezond voedingspatroon is nodig om daar te komen waar je wilt zijn.

Een gezonde manier van afvallen houdt in dat je, als je zwaarlijvig bent, ongeveer 1 1/2 kilo per week verliest. Wanneer je te zwaar bent kun je uitgaan van 1 kilo per week, en waneer je al redelijk slank bent en dat hardnekkig buikvet kwijt wilt raken ga dan uit van ongeveer 0,5 kilo per week.

 

Hoeveel Val Je Af Met Kettlebells ? Ervaringen

De training én voedingsadvies van Jesse wérkt! Had ik dit maar éérder ontdekt! Ik heb véél geld uitgegeven aan allerlei “afslankinstituten”, die erg mooie resultaten beloven… Ok, je moet er zélf aan werken, maar eigenlijk geeft dat ook juist de voldoening als je je lichaam ziet veranderen (dat gaat zélfs vrij snel!). Het kost wat geld, maar dit weegt (mijn inziens) niet op tegen het WOW gevoel dat je er voor terug krijgt! Ik ben absoluut géén sportief type, maar het feit dat mijn lijf eindelijk weer wat “strak” is geeft mij telkens de moed om “er voor te gaan”. Maddy Bierebeeck

 

Ik ben totaal bijna 5 kilo kwijt, wat een mooi resultaat is. Qua centimeters ben ik de afgelopen maand centimeters kwijt in het deel boven mijn taille tot onder mijn borsten. Daar ben ik 5 cm verloren en ik heb ook het idee dat ik daar echt vet heb verbrand. Al met al ben ik erg blij met het resultaat. De eerste dagen van de methode gingen erg hard. Binnen 4 dagen was ik al bijna 2 kilo kwijt. Ik laat je weten hoe het verder gaat. Debbie uit Den Haag

hoeveel val je af met kettlebells

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *