Wat Is Cardio ?

Wat is cardio ? Het woord "cardio" is kort voor "cardiovasculaire", een term die gebruikt wordt voor het bloedsomloop systeem dat bestaat uit het hart en de bloedvaten in je lichaam.

wat is cardio
Klik Op Afbeelding Voor Afvallen Zonder Cardio! >>>

Wat Is Cardio ?

Waar mensen naar verwijzen wanneer zij zeggen dat "ze aan cardio doen" zijn uithoudingsvermogens oefeningen ter versterking van het bloedsomloopsysteem.

Die worden gedaan voor langere tijdsduur, en zorgen ervoor dat het hart sneller klopt en er meer/sneller bloed door je lichaam wordt gepompt, dat bestemd is voor voedingsstoffen en zuurstof aan elke cel.

Dus... wat is cardio?

Elke activiteit die je hartslag tot ongeveer 50-75% van je maximale hartslag brengt, kan worden geclassificeerd als cardio.

Je kunt je maximale hartslag berekenen met de formule: 220  minus je leeftijd.

Ben je ongeveer veertig jaar oud, dan is het bijvoorbeeld : 220 – 40 = 180.

Werkt Het Alleen Met Specifieke Fitness-activiteiten ?

Zolang je het bovenstaande bereik krijgt, maakt het niet uit wat je doet.

Ga je voor lopen, fietsen, Kettlebellen, dansen, tennis, skateboarden of wat voor andere activiteiten die je verkiest, het is allemaal cardio..:-)

Wil Jij Afvallen Zónder Cardio?

Als je om de één of andere reden níet kunt gaan doen aan cardio, of een andere vorm van bewegen én je wilt toch graag gaan afvallen?

Dan kun je je het beste gaan concentreren op een andere manier van eten. Ervaringen hierover kun je lezen in de Strakke Buik Bijbel.

Cardio wordt door veel mensen gezien als de manier om af te vallen. En uiteraard, bewegen ís ook een goede manier om te gaan beginnen met gewicht verliezen.

Echter wat velen niet beseffen is dat zonder je voeding aan te passen, je nergens komt, ook niet als je veel aan cardio doet.

Daarom is het wijs als je ook je voeding eens onder de loep neemt. En dit hoeft echt niet veel inspanning te kosten. Koekeloer eens in het boek van Oscar en zie hoe anderen zijn gaan afvallen zonder cardio 😉

Gerelateerde artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *