snel afvallen na bevalling

Snel Afvallen Na Bevalling

Snel afvallen na bevalling, dat komt waarschijnlijk bij je op wanneer je enigszins geacclimatiseerd bent na je bevalling.

Maar nu dat je nieuwe baby er is, zijn er veel dingen waar je mee te maken krijgt; wanneer haar te voeden, wat moet je doen wanneer ze huilt en hoe moet je dat overgewicht nu eens gaan kwijt raken. Toch kan het echt; snel afvallen na bevalling.

 

Strakke Buik Na Zwangerschap

Snel afvallen na bevalling? Wanneer je begonnen bent met een normaal gewicht voor je zwanger werd en de normaal aangekomen kilootjes kwijt moet, zal het niet meer dan een paar maanden duren eer je terug bent op je oude gewicht.

Als je let op wat je eet en wat aan beweging doet. Dan gaat het bijna als vanzelf, dat snel afvallen na bevalling.

Echter als je al te zwaar was voor je zwangerschap of je kwam meer gewicht aan dan de gebruikelijke 12 tot 15 kilo, kan het heel wat langer duren om terug op je ideale gewicht te komen.

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je dat gewicht eraf krijgt want als je dat niet doet bestaat het risico op flink met je overgewicht te blijven zitten, en heb je zelfs kans op het leven met obesitas.

En dan hebben we het nog niet eens wat voor mentale impact het kan op jezelf kan hebben, extra kilo's meedragen is gewoon niet leuk en doet veel met hoe je over jezelf denkt. 

Snel Afvallen Na Bevalling, Beetje Geduld

En hoewel alle moeders staan te popelen om weer terug op hun oude gewicht te komen en hun oude zelf weer in de spiegel aan te kijken is het belangrijkste toch te onthouden om geduldig te zijn.

Snel afvallen na bevalling....Tja het gewicht heeft er 9 maanden over gedaan om er aan te komen, en soms dus zelfs langer wanneer je met wat overgewicht aan je zwangerschap begon, en het duurt ongeveer ook zo lang om het er weer af te krijgen. Ruim gezegd.

Op de weegschaal na je bevalling.

Je hebt een beetje geduld nodig voordat je weer op je oude gewicht bent. Klik Op Afbeelding! >>>

Je favoriete beroemdheid kan wel met maatje zero uit de verloskamer gewandeld zijn, we weten allemaal dat dat dan waarschijnlijk niet op een gezonde realistische manier is gegaan.

Het is beter om geleidelijk aan gewicht te gaan verliezen en een aanpak te kiezen die geen schade aan je lichaam brengt. Dan ga je geleidelijk snel afvallen na bevalling 🙂

Met dat in gedachten zijn hier enkele tips om je te helpen gewicht te verliezen en na je zwangerschap gewoon weer in je oude jeans te kunnen na verloop van tijd, ongeacht je omvang.

Ga Niet Op Dieet

Het klinkt misschien vreemd maar op dieet gaan kan je nu geen goed doen.

Natuurlijk wil je snel afvallen na bevalling, doch je zal je beroofd gaan voelen van je favoriete voedsel en dat terwijl je toch al in een nieuwe rol zit als moeder. Dat kost energie! Een dieet zal in dit geval zelfs tot gewichtstoename kunnen leiden.

Als je gezond gaat eten kom je over het algemeen goed terug op je oude gewicht. Vergeet niet tussendoor te eten en zorg voor lekkere gezonde snacks in huis.

Heb je daar wat hulp bij nodig dan is dat vrij normaal. Je manier van eten veranderen met de Afslank Receptenbijbel zou een heel gezonde optie kunnen zijn voor jou. Zeker omdat je nu een kindje hebt wat straks met de pot moet gaan mee eten 🙂

Lees er hier eens wat over, dit kost niet veel tijd en het is tegelijkertijd ook leuk om wat tijd te besteden aan jezelf, meer te leren over voeding en ideeën op te doen over wat nu eigenlijk wel en niet gezond is.

Veel vrouwen vergeten tijd te besteden aan zichzelf wanneer ze bevallen zijn, terwijl dat toch heel belangrijk is voor je eigen ontwikkeling. Jij bent er toch ook nog?

Afijn, ga dus niet op een streng dieet. Daar wordt je alleen maar ongelukkig van. Uiteraard kun je wél op een gezonde manier recepten gaan bereiden uit een succesvol kookboek dat gericht is op afvallen.

Laad Je Op Met Superfoods

Je lichaam heeft als nieuwe moeder veel voedingsstoffen nodig en dat kun je prima halen uit superfoods.

Deze zouden een hoog gehalte hebben aan goede voedingsstoffen en antioxidanten, welke weer een positief effect hebben op je gezondheid.

Let wel, over het algemeen zijn deze geclaimde gezondheidseffecten niet wetenschappelijk onderbouwd.

Vis als superfood voor snel afvallen na bevalling.

Klik Op Afbeelding! >>>

 

 

 

 

Vis is één van deze "superfoods" , het zit vol met DHA, een essentieel omega-3 vetzuur dat je baby ook zal helpen gezonde hersenen en zenuwstelsel te ontwikkelen.

De beste bronnen van DHA zijn zalm, sardientjes, en tonijn, ook tonijn uit blikjes, waar je bv lekker en simpel een salade mee kan maken.

 

 

Geef Borstvoeding

Of borstvoeding je daadwerkelijk gaat helpen gewicht te verliezen is nog steeds een vraag apart.

Sommige studies vinden dat uitsluitend borstvoeding je terug op gewicht kan laten komen, terwijl anderen geen verschil in gewichtsverlies constateren tussen vrouwen die de fles geven of de borst.

Wat wél zeker is, is dat borstvoeding goed is voor je baby, dat het de immuniteit en andere voordelen voor de gezondheid bevordert. Let er wel op dat je borstvoeding niet als excuus gebruikt om extra te gaan eten 🙂

En voel je vooral niet schuldig wanneer je geen borstvoeding geeft om welke reden dan ook!

Stress hierom zal je zéker geen goed doen en heeft ook invloed op je gewicht, dus laat iedereen denken wat ze denken en geef lekker de fles, als dat voor jou het beste is.

Drink Veel Water

Water drinken helpt je afvalstoffen kwijt te raken.

Begin nu met veel meer water drinken! Klik Op Afbeelding! >>>

 

 

 

Veel water drinken gedurende gehele dag voorkomt dat je uitdroogt, zo simpel is het.

Het zorgt ervoor dat je sneller vol zit en niet extra gaat eten en het kan zelfs de stofwisseling omhoog krikken.

Een goed idee om nu te gaan beginnen met veel water drinken mocht je dat niet al doen.

 

Beweeg Meer

Voeding is belangrijk, doch het is slechts een deel van plan van aanpak om je zwangerschapskilo's eraf te krijgen.

Je hebt ook cardio en krachtoefeningen nodig om die calorietjes te verbranden na je zwangerschap.

Oefeningen die je helpen gewicht te verliezen bieden zoveel voordelen voor jou als nieuwe moeder:

  • Helpt tegen depressie
  • Houdt je botten en spieren sterk
  • Helpt je met slapen
  • Verlicht stress

En een nieuwe baby in huis kan best stressvol zijn niet? Ook vind ik ook hierbij weer dat je tijd voor jezelf niet mag ondermijnen.

En je hoeft echt niet direct naar de sportschool om weer in vorm te raken, het nemen van een stevige wandeling met de kinderwagen is ook goed om je hart en spieren te laten werken.

Wat ook een goede oplossing zou kunnen zijn is om met het Droog Trainen Protocol te gaan beginnen.

Kettlebell work-out, een andere vorm van bewegen en daarom zo leuk.

Zin om wat anders te proberen? Dat kan gewoon thuis met het Droog Trainen Protocol! Klik Op Afbeelding! >>>

Deze manier van trainen doe je thuis, in je eigen tijd, en één training duurt hooguit 20 minuten.

Het is makkelijk te leren, je hoeft er de deur niet voor uit, kost slechts een eenmalige investering (voor jezelf dit keer en niet aan je baby) en het mooiste is nog dat je met deze training én aan cardio doet én aan krachttraining.

Ook is het weer eens wat anders dan anders, plus dat het zowel voor beginners zeer geschikt is.

Ga Slapen

Het kan onmogelijk lijken om 8 uur achter elkaar te slapen wanneer je baby je 's nachts om de paar uur wakker maakt, maar van je slaap beroofd worden maakt het wel moeilijker om de kilootjes van je zwangerschap er af te krijgen.

Als je moe bent maakt je lichaam cortisol en andere stresshormonen aan die gewichtstoename juist bevorderen. Ook heb je het gevoel dat je niet goed voor jezelf kan zorgen wanneer je uitgeput bent.

Je hebt ook dikke kans dat je vaker voor minder gezond voedsel kiest dan anders, even snel langs een drive-in denk je dan..

Als je familie en je vrienden je verteld hebben dat je moet gaan "slapen als de baby slaapt" , dan is dat een goed advies.

Grijp zoveel dutjes mee als je kan en ga vroeg naar bed, zo kun je in ieder geval slapen totdat de baby wakker wordt.

Geniet

Voor we het vergeten..

Snel afvallen na bevalling, ja tuurlijk, wie wil dat niet máár....Geniet vooral van je kindje, van alles wat nieuw is voor je, van je vrienden, familie, je partner, hoe zij op jouw kindje reageren, het is voorbij voordat je het weet 🙂

Yep en met die zwangerschap kilo's komt het ook heus wel weer goed. Verras jezelf en begin gewoon.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *