suikerverslaving stoppen

Suikerverslaving Stoppen En Gaan Afvallen Als Een Tierelier

Suikerverslaving stoppen, lastig of toch te doen? Wij hebben hier thuis een suikerverslaving. Wij hebben dat allemaal. Onze hersenen zijn biologisch gedreven om naar calorierijk en vette voedingsmiddelen te zoeken.

Een suikerverslaving stoppen, je kunt het jezelf aanleren en de primitieve delen van je hersenen leren te beheersen. Wij deden dat.  Dat kan jij ook, als je weet hoe! Dus lees mee.

suikerverslaving stoppen
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoe Kick Ik Af Van Suiker ?

In dit artikel zullen we drie stappen delen, die je helpen met een suikerverslaving stoppen. En die ervoor zorgen dat het primitieve deel van je hersenen stopt met het hunkeren naar calorierijk en voedselarme voeding.

Maar voordat je je software van je brein kunt bijwerken zal je moeten begrijpen hoe het zich in de eerste plaats eigenlijk ontwikkeld heeft.

Suikerverslaving Stoppen: Calorieën Betekende Overleven

suikerverslaving stoppen
Klik Op Afbeelding! >>>

De wens van de hersenen om te hunkeren naar calorierijk voedsel is een genetisch overblijfsel uit de tijd van jager-verzamelaars.

Gezien wat wetenschappers tegenwoordig weten over onze vroege voorouders is het logisch dat onze hersenen gefixeerd zijn op hoog in calorieën voedingsmiddelen.

Het is een overlevingsmechanisme van vroegere tijden.

Het eten van zoveel calorieën als maar mogelijk, en zo vaak als maar mogelijk, zorgden ervoor dat onze voorouders overtollige calorieën konden opslaan als vet. Zo konden zij magere tijden overleven.

Die aanpak werkte een paar miljoen jaar goed maar vandaag de dag maakt ze ons ziek en vet. En suikerverslaving stoppen is dan ook hard nodig!

Dat komt omdat onze hersenen niet zo snel ontwikkeld zijn als ons voedsel milieu. Het menselijk brein is meer dan 2,5 miljoen jaar geleden geëvolueerd. En met uitzondering van de laatste 10.000 jaar aten mensen alleen dieren waarop zij konden jagen of planten die zij konden verzamelen.

Stel je voor dat je alleen kon eten wat je gevangen of geplukt had! De verscheidenheid aan voedsel, die jager-verzamelaars aten verbleekt in vergelijking met de 40.000 voedingsmiddelen die je vandaag de dag in de supermarkt kan kopen.

Geen warme croissantjes voor hen!

Hoe Kom Ik Van Mijn Suikerverslaving Af ?

suikerverslaving stoppen
Klik Op Afbeelding! >>>

En terwijl wij gemakkelijk 24 uur per dag toegang hebben tot afhaalmaaltijden, drive-ins, was dat geen optie voor de jager-verzamelaars. Niet te vermelden dat de jacht en het verzamelen hard werken was.

De vroegere mens verbruikte veel van zijn calorieën aan het verwerven van eten, zodat zij het ook nodig hadden om veel calorierijk voedsel te eten, om zo het verlies te compenseren.

De gemiddelde jager-verzamelaar verkreeg tot 60% van zijn calorieën uit dierlijk voedsel, zoals spiervlees, orgaanvlees en vet, en de overige 40% kwam van de planten.

Dat evenwicht tussen eiwitten en koolhydraten in voeding is waar het probleem ligt. Koolhydraten hebben een slechte naam gekregen, wat ergens wel logisch is aangezien koolhydraten tegenwoordig gewoon suiker betekent. Toch is het ook een belangrijke voedingsstof voor de gezondheid en op langere termijn ook voor gewichtsverlies.

Maar dan hebben we het niet over warme broodjes van de bakker.

We hebben het over plantaardige voedingsmiddelen die meer lijken op wat onze voorouders aten. Jager-verzamelaars aten fruit, knollen, zaden en noten.

Dit zijn hoogwaardige voedingsmiddelen. Ze zitten vol vezels, vitaminen, mineralen en ziekte-en gewicht bestrijdende fyotchemicaliën.

Ze nemen ook de tijd om te verteren. Daarom verhogen ze de bloedsuikerspiegel langzaam, wat de stofwisseling in evenwicht houdt en een constante stroom energie bied. Whole foods, oftewel hele en échte voedingsmiddelen "zetten alle juiste genen aan". 

Maar de afgelopen 10.000 jaar zagen we zowel landbouw als industrialisatie opkomen. En in een oogwenk (door evolutionaire normen) werd de menselijke voeding op zijn kop gezet.

Vandaag de dag komen 60% van onze calorieën uit dingen die de jager-verzamelaars niet eens als voedsel hadden kunnen herkennen.

Het grootste deel van die items beslaan granen, frisdranken, geraffineerde oliën en dressings en dit zijn enkelvoudige koolhydraten, simpele koolhydraten dus.

Het primitieve brein ziet hierin een eindeloos aanbod van simpele energie. En ons lichaam betaald de prijs.

Het resultaat is een epidemie op twee fronten: obesitas en diabetes. Je zou het ook wel diabesitas kunnen noemen 🙁

Suikerverslaving Aanpakken, De Bloedsuiker Waterval...

Wanneer je enkelvoudige koolhydraten eet, hetzij als suiker of zetmeel, passeren deze bijna onmiddellijk uit je darm in je bloedbaan.

Binnen enkel seconden begint je bloedsuikerspiegel te stijgen
Om de stijging van suiker tegen te gaan laat het lichaam insuline vrij
Insuline is de sleutel die cellen ontsluit en zo suiker toelaat in cellen
Als suiker de cellen binnenkomt neemt de hoeveelheid suiker in het bloed af en herstelt het lichaam

Een overvloed aan eenvoudige suikers in een voedingspatroon laat het lichaam steeds meer insuline vrijgeven.

Uiteindelijk slijten de cellulaire sluizen door overmatig gebruik.

Als een sleuteltje die een tandje heeft verloren, zo verliest insuline zijn vermogen de cellulaire "deur" gemakkelijk te openen.

De cellen worden ongevoelig voor de werking van insuline. Hierdoor pompt het lichaam steeds meer van dit hormoon het lichaam door om zijn bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Uiteindelijk leidt deze cyclus tot een gevaarlijke toestand genaamd insulineresistentie.

Insulineresistentie, de wortel van diabesitas, zorgt ervoor dat je:

Buikvet krijgt
Je bloeddruk verhoogd
Je knoeit met je cholesterol
Onvruchtbaar word
Je libido afneemt
Depressief word
Je moe blijft
Je dik wordt

Hoe Kun Je Een Suikerverslaving Stoppen? Beginnen Met Paleo!

Gelukkig zijn er manieren om de primitieve delen van je hersenen te her programmeren door het maken van goede voedingskeuzes.
Dit kun je uitermate goed aanpakken door met het Paleo dieet te gaan beginnen.

Deze manier van eten gaat een stukje terug in de geschiedenis en laat je gezonde, hele en échte voedingsmiddelen eten. Ook wordt bewerkt voedsel geëlimineerd, net als suiker en voedsel uit pakjes, zakjes en blikjes.

Wanneer je Paleo gaat eten en maaltijden maakt uit dit kookboek, en daarin staan gelukkig véél recepten 😉 , dan gaat er iets heel interessants gebeuren...

Je hersenen worden "her geprogrammeerd" !

Wat er gaat gebeuren als je gaat "Paleoën" is:

Je bloedsuikerspiegel stabiliseert

Hoge-en lage bloedsuikerspiegels zorgen voor dat primitieve hunkeren naar (suiker bevattend) voedsel. Als je uitgehongerd bent tussen maaltijden door is dat een teken dat je bloedsuikerspiegel aan het crashen is.

Als je bloedsuiker laag is dan wil en moet je iets eten. Vaak pak je dan automatisch naar dingen die veel suiker bevatten. Met het Paleo dieet ga je dit tegen en creëer je een evenwicht in je bloedsuikerspiegel. Hoe dit precies gebeurd lees je in de Paleo Revolutie!

Interessant dus dit boek, aangezien er niet enkel recepten in staan maar jou ook precies wordt uit gelegd, in Jip en Janneke taal, wat er daadwerkelijk gebeurt met en in je lichaam! Een must have voor iedereen die zijn suikerverslaving wilt stoppen en wilt gaan afvallen.

Je elimineert vloeibare calorieën en kunstmatige zoetstoffen

Vroeger kon de mens niet naar frisdrank of vruchtensap grijpen wanneer zij dorst hadden. Frisdranken zitten vol met chemicaliën en fructosestroop. Verwerkte groenten-en vruchtensappen zitten bomvol met suiker. Bij suikerverslaving stoppen ga je over op groene thee en water.

Groene thee bevat plantaardige stoffen die goed voor je gezondheid zijn en je ook nog eens helpen met afvallen. En vergeet niet dat de kunstmatige zoetstoffen in light frisdranken je lichaam laten denken dat het suiker binnen krijgt, die dezelfde insulinepiek veroorzaakt als bij gewone suiker.

Je gaat hoogwaardige eiwitten eten

Idealiter eet je kwaliteit eiwitten bij elke maaltijd, echter als je prioriteiten voor een maaltijd moet gaan stellen, dan kies je voor een ontbijt met eiwitten! Studies tonen aan dat wakker worden met gezonde eiwitten, zoals eieren, noten, zaden, notenpasta's of een proteïne shake mensen helpen gewicht te verliezen, minder laten hunkeren en vet laten verbranden.

Uiteindelijk kun je geen controle over je genen krijgen maar wel over hoe en wat je eet.

Als je je voedingspatroon aanpast door met Paleo te gaan beginnen krijg je controle over je suikerverslaving en kun je suikerverslaving stoppen op een eenvoudige, eerlijke en gezonde manier.

De meest krachtige tool die er bestaat om je gezondheid te transformeren is je vork! Gebruik het goed en je zal suikerverslaving stoppen en gaan afvallen als een tierelier.

Ben jij ook bereid om daadwerkelijk jouw suikerverslaving te stoppen? Te gaan afvallen als een tierelier?

Dan heb je met het boek de Paleo Revolutie een gouden gids in handen.

Even kopen en hop de volgende dag in huis. Mocht je nog niet overtuigd zijn?

Dan kun je hieronder op de link klikken zodat je leest over ervaringen van mensen die dit boek al eerder aangeschaft hebben.

Lees wat zij ervan vinden.

Heeft het voor hen gewerkt? Bekijk het even en bepaal dan voor jezelf wat jij wilt!

Weet jij nog meer manieren om een suikerverslaving aan te pakken? Deel deze met ons in de reacties hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *