5 kilo afvallen in 1 maand

5 Kilo Afvallen In 1 Maand, TurboPowerKnop AAN!

5 Kilo afvallen in 1 maand, met dit 13 stappenplan weet je hoe jij dat ook kunt doen. Voor langere termijn gewichtsverlies echter is het niet aan te raden om meer dan 1 kilo per week te verliezen. Maar het is toch heel goed mogelijk hoor: 5 kilo afvallen in 1 maand.

En als je probeert om die start met gewicht verliezen een zetje te geven of je wilt er eens extra goed uit zien voor een belangrijk evenement of vakantie, dan is het mogelijk om 5 kilo afvallen in 1 maand te bewerkstelligen. Kom op, we zetten de TurboPowerKnop AAN!

5 kilo afvallen in 1 maand, lachende vrouw met donker haar
Klik Op Afbeelding! >>>

5 Kilo Afvallen In 1 Maand? Deel 1: Wat Te doen

1. Verminder je calorie-inname

Gewicht verliezen komt simpel gezegd op neer dat je je calorieën vermindert, gezonder gaat eten en meer gaat bewegen. Zo ook met 5 kilo afvallen in 1 maand.
Om elke week 1 kilo kwijt te raken zal je calorie-inname moeten verminderen met ongeveer 1000 calorieën. Doe dit door minder calorieën te eten en calorieën te verbranden met bewegen.

 • Als je tussen 1000-1200 calorieën op een dag eet en je doet één uur aan cardio, dan kun je tussen de 1,5 en 2,5 kilo per week verliezen
 • Ongeacht je gewicht, probeer niet langer dan een week onder de 1200 calorieën te komen
 • Begin met etiketten lezen en gebruik online calorieën checkers om te bepalen hoeveel en wat je eet. Doe dit dus ook voor je salades, sausjes, drankjes en olijfolie

2. Eet Schoon

5 Kilo afvallen in een maand gaat niet alleen om minder eten maar ook om gezond te eten. Voeding vol voedingsstoffen zullen je helpen gewicht te verliezen en houden je honger weg.
Je dieet zou voornamelijk moeten bestaan uit groenten, magere eiwitten en wat fruit.

 • Maak salades en roerbak met broccoli, sla, groene bonen, asperges, spruitjes, bloemkool, selderij, boerenkool en worteltjes
 • Eet magere eiwitten, zoals kip, vis, tofu, eieren, tempeh. Probeer bij elke maaltijd eiwitten te eten
 • Elimineer suikers, zout voedsel en de meeste koolhydraten uit je dieet. Hoewel je deze voedingsmiddelen met mate zeker gegeten moeten worden, zal je ze moeten weerstaan als je wilt 5 kilo afvallen in een maand
 • Gebruik het speciaal hiervoor bestemde kookboek de Afslankbijbel.

3. Documenteer alles wat je eet

Mensen die alles wat ze eten berekenen hebben de neiging meer gewicht te verliezen ( en het weg te houden) dan degenen die dat niet doen. Je moet ook elke oefening opschrijven en je verbrandde calorieën berekenen. Houd je inname bij gedurende de dag en voeg en trek af wanneer dat nodig is. Het is voor hen dan makkelijker om te starten met 5 kilo afvallen in 1 maand.

 • Probeer een online calorie checker te gebruiken

4. Kook je maaltijden thuis

Gezond eten is stukken gemakkelijker als je zelf de controle hebt over de grootte van de porties en de ingrediënten die in je maaltijden gaan. Breng zelf je lunch mee naar je werk of school, en zorg dat je gezonde snacks bij de hand hebt totdat je weer thuis bent. Dit zal je goed doen voor je taille 😉

 • Als je toch buiten de deur eet, is je beste keuze een groene salade met eiwitten (kip of vis). En vraag of ze de dressing ernaast doen ipv erover
 • Sla pizza’s, pasta’s en gefrituurd voedsel af en kies voor gegrilde, gestoomde opties wanneer dat maar mogelijk is
 • Sommige ketens hebben de calorie-inhoud van hun voedsel afgedrukt op bv het menu of placemats, zo kun je slimmere keuzes maken

5. Drink geen calorieën

Weet je dat sommige koffies zoals bij Starbucks, waanzinnig veel calorieën bevatten? Veel mensen onderschatten de hoeveelheid aan calorieën die sommige drankjes toch bevatten. Gedurende deze maand zou je enkel water ,ongezoete thee, zwarte koffie en water met bubbels moeten drinken

 • Voeg magere melk, soja melk of honing toe aan je drankjes als je echt niet zonder kan
 • Laat alcohol staan. Als je toch besluit te drinken, houd je dan aan één glas witte of rode wijn

6. Maak een aantal vervangingen

Op dieet zijn betekent niet dat je smakeloos moet eten, echter je zult wat vervangingen moeten maken om zo te bezuinigen op de (onnodige) calorieën.

Overweeg de volgende ideetjes:

 • Vervang zure room en mayonaise door Griekse yoghurt
 • Eet shirataki ipv gewone pasta
 • Schakel sowieso over naar volkoren brood, pasta en rijst
 • Vervang koekjes en andere lekkernijen voor een klein stukje donker pure chocolade
 • Vervang je braadboter door een kook spray

7. Beweeg elke dag

Om 5 kilo afvallen in een maand te bewerkstelligen zou je elke dag een uur of anderhalf matig of intens aan cardio moeten doen. De volgende voorbeelden verbranden de meeste calorieën.

 • Rennen, 800 calorieën per uur
 • Kettlebellen, 1200 calorieën per uur
 • Zwemmen, 400-600 calorieën per uur
 • Touwtje springen, 800-1200 calorieën per uur
 • Loopband, 600-900 per uur

Deel 2: Blijf Gemotiveerd

8. Weeg jezelf eens per week

Het is belangrijk om jezelf op dezelfde tijd van de dag te wegen aangezien elk lichaamsgewicht

fluctueert gedurende de dag. Weeg jezelf altijd in de ochtend voor je wat hebt gegeten en het beste ga je in je nakie 😉

 • Weeg jezelf niet elke dag, het zal je gek maken!

9. Vind een maatje die met je meedoet

Iemand hebben die met je mee dieet en mee beweegt helpt je om gemotiveerd te raken en te blijven, plus het is gewoon veel leuker met z’n tweeën! Jullie kunnen samen bewegen, plannetjes voor het eten maken en misschien zelfs een klein weddenschapje sluiten. Of samen koken uit de Afslankbijbel.

10. Gebruik een inspirerend kledingstuk

Of het nu een spijkerbroek is die te strak is of een bikini die je in de zomer aan wilt, hang het kledingstuk op een plaats in huis waar je het elke dag ziet. Ook dit houdt je gemotiveerd en herinnert je eraan waarom je bent begonnen!

 • Je kunt dit kledingstuk ook gebruiken om elke week te meten hoeveel je al bent afgevallen. Probeer ze elke week en kijk hoe het past. Weegschalen kunnen soms bedrieglijk zijn maar kleren liegen nooit

Deel 3: Ga Door Na 5 Kilo Afvallen In Een Maand

11. Laat je gewicht stabiliseren

Als je net 5 kilo in een maand bent afgevallen, dan is het waarschijnlijk dat een deel van dat gewicht vocht is dat je bent kwijt geraakt. Behoud het gewicht dat je bereikt hebt voor ongeveer twee weken voordat je doorgaat met afvallen.

 • Blijf eten uit de Afslankbijbel en blijf bewegen
 • Gedurende deze tijd zal je merken dat je lichaam verandert terwijl de weegschaal toch hetzelfde gewicht zal blijven aangeven. Dat komt omdat je lichaam zich aan het aanpassen is aan het vochtverlies en spiergroei die je bereikt hebt met bewegen.

12. Vermijd vreetbuien

Afvallen kan je vaak triggeren tot overeten. En dan gaat 5 kilo afvallen in 1 maand niet lukken…De beste manier om vreetbuien te voorkomen is om met mate te genieten van dingen die je super graag eet. En om jezelf nooit uit te hongeren. Onthoud dat geen één soort eten verboden is, als je het maar met mate eet!

 • Veel mensen hebben vreetbuien in de avond omdat ze zichzelf de hele dag hebben uitgehongerd. Bestrijd dit door óf een groot ontbijt of een grote lunch te nuttigen, wat je overeind houdt tot in de avond. Eet dan een licht avondmaal.
 • Ga eten uit de Afslankbijbel

Klik hier om ervaringen van anderen te lezen, die zijn gaan eten uit de Afslankbijbel, zij zijn vaak 5 kilo afgevallen in 1 maand tijd.

13. Speel met je dieet en training

5 Kilo afvallen in 1 maand. Ook bekend met een plateau? De enige manier om een plateau te overwinnen is om je lichaam te verrassen door een andere routine aan te nemen.

 • Doe aan weerstand training. Veel lijners richten al hun aandacht op aërobe training vergetend dat juist de opbouw van spieren hun helpt vet te verbranden. Plus gewicht verliezen betekent ook wat spiermassa verliezen, wat juist je stofwisseling kan vertragen. Als je je bevind op het beroemde plateau, dan is het tijd om over te schakelen naar trainen met gewichten! Of begin met het Droog Trainen Protocol; is een hele goeie!
 • Als je niks ander hebt gedaan dan rennen of joggen, schakel dan over naar zwemmen of fietsen. Als je drie maaltijden heb t gegeten per dag, schakel dan over naar 6 kleinere maaltijden per dag, en vice versa.

Extra Tips

Drink een vol glas water voor een maaltijd, het zal je voller laten voelen en je eet zo wat minder.
Beteugel je eetlust door het drinken van veel water. Drink twee liter water per dag.
De trap op en af rennen kan je al helpen om calorieën te verbranden.
Elimineer junkfood uit je huis.
Poets je tanden tussen de maaltijden door om te voorkomen dat je gaat snacken.
Draag een stappenteller en probeer 10.000 stappen per dag te lopen.
Kauw op suikervrije kaugom.

Zo dat was het weer.

De conclusie hieruit is dat het uiteraard allemaal niet vanzelf gaat.

Hier kun je best wat hulp bij gebruiken, en weetje, dat is toch ook helemaal niet erg.

Veel mensen koken inmiddels uit receptenboeken, vaak bestaan er kookboeken met recepten die speciaal zijn afgestemd om jou gewicht te laten verliezen.

De Afslankbijbel is een goed voorbeeld hiervan.

Je kunt hieronder op de link klikken om eens wat voorbeelden en ervaringen te lezen van anderen die dat ook hebben gedaan, zij zijn met succes 5 kilo afgevallen, en vaak al in 1 maand tijd. 

Je kan het even rustig doorlezen en zelf beslissen of dit ook voor jou iets is.

Er worden vaak grote kortingen gegeven op dit speciale kookboek vol geheime recepten die helpen met afvallen in kortere tijd. Altijd speciaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *