dag 19 sapvasten 30 dagen experiment

Dag 19 Sapvasten 30 Dagen Experiment

Dag 19 sapvasten 30 dagen experiment. Hai. En het is weer een zondag deze 19-de dag. Vroeg wakker en dan ook vroeg aan het juicen geslagen.

Vandaag weinig op de planning, behalve dan naar buiten gaan want het is prachtig ijskoud weer.

Little did I know over de kibbeling…

dag 19 sapvasten 30 dagen experiment
Klik Op Afbeelding! >>>

Dag 19 Sapvasten 30 Dagen Experiment: Extra Motivatie Opdoen

Ik begin de dag met mijn ritueeltje met de sapcentrifuge en maak er wat lekkers van om 9:00:

Appels
Kiwi's
Bladpeterselie
Avocado

Romig en lekkere volle groene smoothie is het geworden. Ook lekker, nu ik wat meer ervaring heb, om er mint en peterselie en chiazaad ed door heen te mengen. Krijgt het allemaal wat meer smaak.

Aangezien ik het een beetje beu begin te raken om niet “te mogen” eten, en al doe ik dat dus mondjes maat wel, heb ik wat motivatie nodig en besluit nog eens de documentaire te bekijken waardoor ik dit experiment eigenlijk door ben begonnen.

Fat Sick & Nearly Dead.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V-WUP5psyuM[/youtube]

Weer zie ik Joe Cross 60 dagen sapvasten…man oh man, dat ie dat kan zeg! Ik zit weer helemaal in de bewonderings modus en word wat meer gemotiveerd om deze 30 dagen dan toch maar gewoon vol te houden.

Wel op mijn eigen maniertje, maar toch.

Het is leuk om te zien dat die Joe Cross uiteindelijk geen medicatie meer hoeft te gebruiken, en dat allerlei waardes, zoals bv cholesterol, naar beneden vliegen doordat hij een plantaardig dieet (sapvastenkuur) is aangegaan.

Ik weet weer waarvoor ik het doe. Voor mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid 🙂

Dag 19 Sapvasten 30 Dagen Experiment: Middag

Rond 11:30 gooi ik nog een lekker sapje door m’n mik en geniet van:

Appels
Tomaten
Komkommer

Vandaag zit ik lekker in m’n vel en heb genoeg energie om mijn jongste mee naar het strand te nemen, hup vriendje mee en we stappen in de auto.

Lekker wandelen in de zonneschijn kou en geniet van het gespuis dat aan het ravotten is op het strand.

Een paar uur later zijn we op weg naar een snackbar om voor die gasten een kroketje te halen.

Tja… het ging allemaal zo goed.. en nee ik had zeker niks voor mezelf besteld, maar wat er toen gebeurde..

Dag 19 Sapvasten 30 Dagen Experiment: Het Snackbar Incident

Ik sta bij de snackbar twee kroketjes voor de jongens te bestellen en voor mij staat net een flinke bestelling op een dienblad.

Patatjes speciaal, bakjes vol met kibbeling, en oh die geuren!!

Mijn hemel, ik moest denk ik overkomen als iemand die 100 dagen niet gegeten heeft want ik sta, zonder dat ik het zelf door heb, bijna met m’n neus in die bakjes te sniffen en te loeren, te ruiken en te zwijmelen. Besef ineens dat ik hardop sta te ohen en te ahen want meneer van de snackbar zegt dat die kibbelingen erg hard gaan vandaag en dat ze op zijn.

Ik maak een praatje met hem over de hoeveelheid klanten van vandaag en wil nét gaan uitleggen dat ik niet mee kan eten en niets voor mezelf ga bestellen omdat ik juist bezig ben met sapvasten.

Ja serieus, ik wil aan een wildvreemde gaan uitleggen waarom ik zo sta te zwijmelen bij een bakje kibbeling…Precies en dan ook precies op dát moment zegt hij: Nou je hebt geluk hoor. Mijn kibbeling is op maar ik heb hier nog een paar laatste stukjes, te weinig voor een volgende klant en weg gooien wil ik ook niet, HOPLA en daar duwt hij me een gratis bakje overgebleven kibbeling in de handen.

Tja!

Wat denk je?

Nee zeggen en gaan uitleggen over juicen en een sapvastenkuur?

Há, uhuh, echt niet. Bam, en daar ging het eerste stukje mijn mond al in.

Hatsjiekidee.

Nog in geen honderd jaar heb ik gratis bij een snackbar iets in m’n handen geschoven gekregen, en nét precies vandaag, in mijn hernieuwde motivatiemodus, heb ik dit.

Diëten en wilskracht nodig hebben… nee het is écht geen goede combi.

Doe mij maar Paleo 🙂

Dag 19 Sapvasten 30 Dagen Experiment: Gevolgen

Het gevolg van het eten van kibbeling is dat ik thuis onmiddellijk snak naar meer.

Ik heb ineens trek in allerlei dingen, vlees en brood en kaas en dat soort gebeuren.

Ik houd mezelf, gelukkig, in de hand en ga in plaats daarvan volle bak smoothies maken, ik neem mijn favoriet en ga voor:

Wortelen
Banaan

Super simpel, maar ik weet dat de banaan ontzettend vult.

Nog geen twee uur later ga ik weer aan de slag en maak sap van:

Rode bieten
Courgette
Weer banaan

Pas dan is mijn hunkering naar bewerkt voedsel weer gestild. Jammer dat ik kibbeling heb gegeten, maar toch goed dat ik thuis niet door ben gaan eten.

Enigszins in tweestrijd over deze dag duik ik maar vroeg mijn bedje in. Ja een sapvastenkuur is echt best lastig hoor, jeetje.

Wat ben je toch veel bezig met eten en voeding. Nog 11 dagen te gaan…Ik ben aan het aftellen 😉

Wil je weten of en hoe ik het nog ga volhouden de komende 11 dagen? Like dan de facebook pagina van deze website en en lees mee in mijn strubbelingen over en tijdens het sapvasten, wat inmiddels geen vasten meer genoemd mag worden.

Wil Jij Ook Gewicht Gaan Verliezen Op Deze Manier Maar Is Dit Allemaal Wat te Heftig Voor Jou ?

Dan is wellicht Het Groene Smoothie Dieet In 15 Dagen Met 3 Stappen iets voor jou.

Je valt hier ook mee af
Je eet dan nog steeds vast voedsel
Je krijgt meer groenten en fruit binnen dan ever

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *