hoe bewaar je het beste je smoothies

Hoe Bewaar Je Het Beste Je Smoothies ?

Hoe bewaar je het beste je smoothies?

Het opdrinken van je groene smoothies direct na het klaar maken is het meest ideaal. Echter je smoothies van te voren klaar maken kan je tijd schelen als je drukke ochtenden en dagen gewend bent.

Voorbereid zijn kan het drinken van een (groene) smoothie of sapje uit je sapcentrifuge, veel en veel aantrekkelijker maken.

Dus wat gebeurt er als we onze sapjes en smoothies van te voren klaar maken?

Dan willen we deze opslaan voor latere consumptie.

Hoe bewaar je het beste je smoothies, daar gaat dit artikel over.

hoe bewaar je het beste je smoothies

Klik op afbeelding! >>>

Hoe Bewaar Je Het Beste Je Smoothies ?

Het bewaren van groene smoothies en andere verse sapjes die je bv tijdens een sapvasten detox of groene smoothie dieet maakt kunnen je giga helpen met het volhouden van drinken van deze smoothies. Je werk, reizen, persoonlijke situaties en drukke schema's kunnen je verhinderen van het dagelijks drinken van verse lekkere groene smoothies.

In staat zijn om ze van te voren klaar te maken, voor juist die drukke periodes, is de enige manier om in staat te zijn jezelf aan je commitment te houden tijdens een sapvastenkuur of wanneer je wilt afvallen met groene smoothies.

Hoeveel Val Je Af Met Groene Smoothies? Klik Hier! >>>

 

Hoe Bewaar Je Het Beste Je Smoothies ? De Juiste Tactiek...

De beste tactiek voor hoe bewaar je het beste je smoothies is om te weten hoe je ze moet bewaren, om zo min mogelijk voedingsstoffen verloren te laten gaan.

 

Bewaar smoothies in een luchtdichte fles/weckpot
Bewaar je smoothies het liefst in een glazen fles/weckpot en als dit niet gaat gebruik dan roestvrij staal. Ik ontmoedig ten zeerste om het in iets van plastic op te slaan omdat plastic chemicaliën door laat spoelen, én het is niet 100% luchtdicht!
Berg je smoothies en sapjes dírect na het klaar maken op
Vul je weckpot zoveel mogelijk tot aan boven op met sap, om zo zuurstof blootstelling te voorkomen
Voeg een stukje citrus toe zoals limoen, citroen of grapefruit, dit kan helpen bij vermindering van voedingsstoffen verlies, door vitamine C effect te verhogen en te behouden. Net zoals je limoensap over een avocado of appel perst opdat het niet gaat oxideren en bruin worden
Bewaar je smoothies altijd in een donkere koele ruimte als je aan het reizen bent, een goed advies is om een koelbox met ijspacks te gebruiken om zo de voedingswaarden van je sapje zoveel mogelijk te behouden

 

Hoe Lang Kun Je Groene Smoothies Bewaren ?

hoe bewaar je het beste je smoothies

Klik op afbeelding! >>>

Hoe bewaar je het beste je smoothies en voor hoe lang kun je ze bewaren?

Vers gemaakte sapjes en smoothies kunnen in de koelkast voor 24 uur tot 48 uur bewaard worden, en tot 72 uur als echte maximum.

We suggereren dat als het nodig is om ze langer dan die tijd te bewaren dat je ze invriest.

Wanneer je smoothies gaat invriezen is het belangrijk dat je ze níet tot helemaal bovenaan vult, om zo ruimte te verkrijgen voor uitzetten.

Laat ten minste één centimeter vrij boven.

Als je ze ontdooit is het het beste om ze in de koelkast te laten ontdooien en de smoothie direct erna op te drinken.

Het proces dat appels zo snel bruin laat worden is bekend als oxidatie, wat simpel weg een reactie is op de samenstelling van voedingsstof die bloot gesteld wordt aan lucht.

Sapjes en smoothies zijn zelfs nog meer vatbaar voor oxidatie omdat als fruit en groenten geperst worden de celwanden dan gebroken worden, wat de voedingstoffen in staat stelt om aan lucht, warmte en licht bloot gesteld te worden. En met de tijd zullen deze factoren leiden tot afname van de voedingswaarde.

Hoe langer een smoothie bewaard wordt, hoe meer voedingswaarde er verloren gaat.

Na 72 uur in de koelkast:

 

Zal het voedingswaarde verlies hoog zijn
Je smoothie zal ook donkerder van kleur zijn vanwege toegenomen voedingswaarde verlies en oxidatie
De smaak zal ook veranderen en niet in jouw voordeel 😉
Er bestaat ook een risico op ongezonde bacteriën groei in je smoothie als je het te lang in de koelkast bewaard, en kan een buikklachten veroorzaken

 

Wil je meer tips over hoe je je smoothies het beste kunt maken, en lekkere recepten vinden, schaf dan de 21 dagen Groene Smoothie Challenge aan.

Hierin vind je heerlijke receptjes voor allerlei smoothies en speciale vet verbrandende groene smoothies. Perfect als je wilt afvallen en genoeg wilt variëren om het zo lang mogelijk vol te kunnen houden.

 

hoe bewaar je het beste je smoothies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *