dag 2 sapvasten 30 dagen experiment

Dag 2 Sapvasten 30 Dagen Experiment

Dag 2 sapvasten 30 dagen experiment..

Gister was het de laatste dag van het jaar en yep, we wisten natuurlijk wel dat er sapjes gedronken zouden worden in het café.

Eerlijk is eerlijk, ik heb jullie gezegd, ik ga deze sapjes mijzelf niet onthouden. Maar vandaag is het dag 2 sapvasten 30 dagen experiment.

Ik wens bij deze iedereen een prachtig en vooral een gezond jaar toe. Laat 2016 een jaar zijn waarin je jezelf gaat verrassen. Neem uitdagingen aan, werk aan je lichaam en geest en wees lief voor jezelf.

Take it easy. Houd van jezelf, en als je net als ik met gewicht bezig bent en wilt vermageren, geef jezelf de tijd en kijk wat bij jou past.

dag 2 sapvasten 30 dagen experiment
Klik Op Afbeelding! >>>

Dag 2 Sapvasten 30 Dagen Experiment, Hoe Begon Het ?

Koffie drink ik al niet dus dat is uiteraard een makkie voor mij, ik mis geen cafeïne dus.

Ik zeg, dat is een voordeeltje voor mij. Zeker op dag 2 sapvasten 30 dagen experiment.

De nacht was me zwaar geweest, weinig geslapen, zelfs met de slaapmedicatie. Maar eenmaal gedoucht ben ik gewoon weer het vrouwtje hoor.

Op naar het ontbijt!

De sapcentrifuge heeft een prominente plek ingenomen in de keuken en is makkelijk te bedienen, geen gedoe voor mij om het ding uit een kast of wat te halen dus.

Dag 2 Sapvasten 30 dagen Experiment : Ontbijt

Mijn sapje voor het ontbijt werd:

Een hele courgette
3 Tomaten
2 Bananen

Normaal neem ik als regel dat er maar één stuk fruit in het sapje gaat, maar de bananen begonnen bruin te worden, dus hoppa ik deed ze er allebei maar in. Je kan maar een bodem hebben voor de biersapjes van vanmiddag dacht ik 😉

Wederom werd ik verrast door de smaak, je proeft dus echt vaak alleen maar het fruit. In dit geval de bananen. Ik heb zelfs mijn jongste zoon van 8 zover gekregen dat hij een slokje nam. Vroeg aan hem, eerlijk zegen waar smaakt het naar?

Antwoord: banaan.

Ok, da’s dus iets om rekening mee te gaan houden, mijn kinderen kunnen deze sapjes ook wel eens gaan mee drinken, als ze het niet vies vinden, kan ik ze toch een dosis groenten en fruit naar binnen proppen.

In de ochtend ging alles soepel, geen hunkeringen gehad naar vast voedsel of verlangens naar Red Bull, zoals gisteren. Het rare is eigenlijk dat ik gewoon helemaal niet aan eten heb gedacht. Dat verbaasd me oprecht.

Dag 2 Sapvasten 30 Dagen Experiment : Lunch

Rond een uur of 13:30 begon er zich iets te roeren in die buikje, er moest weer wat naar binnen zei het buikje.

Zo gezegd zo gedaan.

Ik laat me inspireren door wat er in de schaal en koelkast ligt. Als is het dus ook wel lastig om in de koelkast te kijken, want daar liggen allemaal lekkere kazen…

Mijn favoriete voedsel kun je opsplitsen in drie dingen:

Eieren
Alle soorten kaas
Mayonaise

Mayonaise bv werd gewoon bij elke maaltijd die ik at genuttigd. Ok ok, behalve bij spaghetti niet dan, daar werd altijd gewoon heel veel kaas over gestrooid 😉

Eieren worden het liefst op brood gegeten, in alle vormen, ik ben de beste eierbakster op deze planeet, serieus geloof me. Mensen die me kennen weten dit.

Ok conclusie: Niet teveel in die koelkast kijken. Doch moet je eens nagaan hoeveel keer per dag je in de koelkast duikt! Ik hoorde laatst dat een mens zo ongeveer 200 keer per dag aan eten denkt. En hoe vaak lopen we per dag naar de koelkast?

Afijn terug naar de lunch.

De lunch bestond uit het persen van:

Courgette
Sinaasappel
Wortelen

Over de hoeveelheid van de groenten en fruit maak ik me niet zo druk, da’s een kwestie van een beetje aanvoelen.

Dus er gaat gewoon elke keer een hele courgette in en die wortelen, ach joh ik doe er maar wat in.

Mooie ervan is vind ik wel, dat het allemaal relatief goedkoop is!

En verdikkie, het was een lekker sapje. Een sinaasappelsapje eigenlijk.

Ik verkrijg elke keer anderhalf tot ongeveer twee héle grote glazen. En ik drink dat dan ook allemaal op. Verdomd, je zit er me daar een partij vol van hoor, pjieuw…

De afwas neem ik voor lief.

Het loopt tegen een uur of 15:30 aan…

Dit is de tijd dat ik de stad in zou gaan duiken en met vrienden een lekker biertje zou gaan drinken.

Ik zat zo vol, maar ik heb mezelf letterlijk gedwongen om voordat ik weg ging nóg maar wat groenten en fruit te gaan drinken, want ik wilde persé voorkomen dat ik zou gaan zwichten voor de oliebollen, bitterballen en alles wat er wordt gegeten in een café op oudjaarsdag.

Ik koos voor iets simpels:

Halve meloen
Een avocado

Mhwah, die avocado, nou dat is niet echt iets voor een sapcentrifuge ben ik achter gekomen, daar komt dus echt nauwelijks sap uit.

Avocado moet ik bewaren voor de blender, zover ben ik nu.

Met veel tegenzin mijn avocado/meloen sapje opgedronken, maar ik moest van mezelf. Ik had écht géén honger/trek maar puur uit zelfbescherming toch gedronken want er gingen biertjes gedronken worden.

Oja… even wat onsmakelijks maar toch maar even meedelen, ik ging echt makkelijk naar het toilet, zo in de zin van té makkelijk..

Ga je van groenten en fruit drinken aan de diarree? We gaan hier even op letten de aankomende dagen dacht ik zo.

Oud En Nieuw Gevierd Met Vrienden

Dit was leuk! Met z’n allen in een bruin café biertjes drinken. Gezellig! Ik kwam nergens eten tegen, raar! Maar ik heb dan ook de rest van de dag niet eens meer aan eten gedacht! Die avocado en meloen sap op het laatste moment bleek gewoon een goede keuze. Mooi!

Geen hoofdpijn gehad vandaag. Ik had genoeg energie, voelde me opgewekt en heb een heerlijke middag gehad.

Dag 2 Sapvasten 30 Dagen Experiment, Val Ik Al Af ?

Nou je gaat het niet geloven, ik ben niet zo van de weegschaal, ja wel eens en enkele keer natuurlijk, maar mijn buik wordt platter!

Ik meen het! Na twee dagen? BIZAR! Dit is zeer hoop gevend.

Gewicht….Wat Heb Ik Nog Niet Verteld ?

Over mijn gewicht hebben we het nog niet gehad.

Ik voel mij ongeveer 12 kilo te zwaar. Mijn BMI is iets van 27 heb ik net ff berekend. Dat is dus te zwaar zeggen “ze”.. Ja duh daar was ik zelf ook al achter.

Ik ben 39 jaar, heb een lengte van 175 cm en weeg iets meer dan 80 kilo. En het is dat buikvet wat me zo ontzettend stoort.

Mijn vier favoriete spijkerbroeken heb ik opgeborgen en die wachten netjes op mij totdat ik ze weer aankan. Ik heb een tijdje geleden twee jeans aangeschaft in een maat die ik niet wil, maar hey ik pas ze en dat is beter dan elke morgen die ene leuke favo jeans aanpassen en merken dat je ze niet meer past.

Op naar dag 3 sapvasten 30 dagen experiment. Dat gaat waarschijnlijk een dobber worden omdat er nu een flinke dosis suiker in het lichaam is gekomen, door dat bier natuurlijk. We gaan vol goede moed verder, tot nu toe ervaar ik geen belachelijke ongelooflijke hunkeringen naar chocola of brood met kaas en ei. Het lijkt alsof er echt een knop om is. Maar ik moet dan ook niet te veel in de koelkast kijken hoor.

En wat ik ook denk is dat doordat ik al een paar maanden groene smoothies drink en een mhwa redelijk gezond voedingspatroon (als je groenten met kaas en veel mayonaise gebruik gezond kan noemen uiteraard) had het misschien ietjes makkelijker is. In ieder geval tot nu toe.

Ik verwacht zware dagen. Maar we zullen zien.

Geen hoofdpijn vandaag, wel diarree dus.

Lees je morgen weer mee? Of like mijn  facebook pagina van deze website en krijg zo je updates over hoe het mij vergaat in mijn sapvasten 30 dagen experiment.

Wil Jij Ook Gewicht Gaan Verliezen Op Deze Manier Maar Is Dit Allemaal Wat te Heftig Voor Jou ?

Dan is wellicht Het Groene Smoothie Dieet In 15 Dagen Met 3 Stappen iets voor jou.

Je valt hier ook mee af
Je eet dan nog steeds vast voedsel
Je krijgt meer groenten en fruit binnen dan ever

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *