hoe snel val je af met een sapkuur

Hoe Snel Val Je Af Met Een Sapkuur?

Hoe snel val je af met een sapkuur? Diëten die bestaan uit het enkel drinken van sapjes en groene smoothies zijn agressieve gewichtsverlies methodes, die geschikt zijn om veel gewicht kwijt te raken.

Ook geschikt voor mensen die met andere diëten weinig succes hebben gehad. Voor een bepaalde periode verkrijg je al je calorieën uit sapjes, groene smoothies en soepen.

De lage calorie inhoud van de sapkuur zorgt voor een snel en langdurig gewichtsverlies. Hoe snel val je af met een sapkuur? Nou snel dus!

Langdurig sapvasten behoeft een consult aan je arts en staat bekend als een methode om obesitas te behandelen.

hoe snel val je af met een sapkuur
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoe Snel Val Je Af Met Een Sapkuur?

Enkel sapjes en groene smoothies drinken zorgt voor een gemiddelde van zo’n 1200 calorieën inname per dag. Dit zorgt er uiteraard voor dat je snel afvalt.

Met dit soort sapkuurtjes/sapvasten kun je makkelijk 2 tot 5 kilo per week vermageren.

Dat is eerlijk gezegd ook mijn eigen ervaring geweest toen ik op 30 december 2015 aan een sapvasten experiment begon voor 30 dagen.

Zelf gebruik ik altijd de Smoothie Afslankbijbel van Oscar Helm. Zijn receptenboek over smoothies is gewoon allesomvattend en ik ben er dan ook lekker mee afgevallen! Eigenlijk had ik em eerder aan moeten schaffen 😉

De hoeveelheid gewicht en de snelheid waarmee je afvalt hangt af van een aantal factoren.

Zoals:

Startgewicht
Leeftijd
Geslacht
Individueel metabolisme

In één studie verloren deelnemers gemiddeld 15 kilo in een tijdsbestek van 14 weken.

De deelnemers waren over het algemeen vrouwen met een leeftijd van gemiddeld 46 jaar. Dit heeft het Britse Journal of General Practice in februari 2013 gepubliceerd.

Een andere studie, gepubliceerd juni 2006 in het tijdschrift Obesity Surgery meldde dat deelnemers gemiddeld 10 kilo verloren in zes weken tijd.

14 weken…

Poeheee, da’s láng hoor! Dat zijn 98 dágen! Dat is ruim drie maanden.

Hoe snel val je af met een sapkuur? Mhmm, ik geloof niet dat we met 14 weken over een kuurtje kunnen spreken, wel?  😉

Zoals gezegd ben ik zelf een sapvasten kuur begonnen, dacht dat ik de 30 dagen wel kon halen. Dat was nadat ik onwijs gemotiveerd ben geraakt door onderstaande documentaire.

Laten we zeggen dat ik na 10 dagen, echt behoefte had aan vast voedsel!

Respect voor Joe Cross, de man uit de documentaire. Hij ging voor 60 dagen!!!

Speciaal Samengestelde Sapjes En Smoothies Bevorderen Gewichtsverlies

hoe snel val je af met een sapkuur
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoe snel val je af met een sapkuur? Wel, dat gaat dus rapidoko, zelfs als de sapkuur enkel 10 dagen duurt. Na 30 dagen was ik namelijk minstens 8 kilo kwijt, en ik begon langzaam met eten na 10 dagen.

Snel gewichtsverlies is mogelijk met groene sapjes en smoothies, dat komt doordat je je lichaam alleen maar hoogwaardige voedingsstoffen geeft.

Groenten en fruit zijn laag in vet en laag in calorieën, doch bieden ze je lichaam alles wat het nodig heeft aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voeg daarbij nog eiwitten toe aan je smoothie en je geeft ook je spieren energie.

Wat Te Verwachten Tijdens Een Sapkuur?

hoe snel val je af met een sapkuur
Klik Op Afbeelding! >>>

Je zult direct en onmiddellijk positieve veranderingen voelen wanneer je gaat sapvasten.

Alhoewel, laat ik eerlijk zijn, de eerste dagen kun je je behoorlijk beroerd voelen. Dat zijn de ontwenningsverschijnselen van het afkicken van suiker.

Je kunt hoofdpijn ervaren, lusteloosheid en vermoeid zijn. Geloof me dat gaat écht over na een paar dagen! Daar moet je doorheen.

De eerste fase, dus de fase waarin je enkel en alleen smoothies drinkt, dat is dus de moeilijkste fase. Afkicken van suikers is namelijk best pittig.

Maar oh zo belonend als je direct merkt dat:

Je kleding losser gaat zitten
Je riem een gaatje strakker moet
Je huid gladder aanvoelt
Je beter gaat slapen
Je meer energie krijgt
Je de dag beter aan kan

Van enkel smoothies en sapjes drinken overgaan op je oude eetpatroon is dan ook niet verstandig. Dan kom je alle kilootjes direct weer aan.

Eigenlijk is het het beste als je een overgangsfase in pland.

Dat is ook wel leuk aan zo’n sapvastenkuur vind ik zelf, je wordt je zo bewust van wat je voorheen gegeten had, en waar je voorheen nou eigenlijk zo dik van bent geworden.

Ik vond dat echt een eye-opener, bij mij was het brood bv. Teveel brood eten is voor mij funest.

Bij iedereen is dat weer anders. Maar je zo bewust te worden tijdens een sapkuur is heel mooi.

Want als je weer gaat eten, wát ga jij dan eten?

Daar ga je over nadenken en fantaseren. Het rare is dat je dan aan gezonde dingen gaat denken. Je hebt immer zó je best gedaan, dat wil je niet vernietigen!

Ik ben dan ook overgestapt op een Paleo eetpatroon, gezond, lekker, simpel en ik kon ook m’n smoothies blijven drinken.

Daarbij val je van Paleo ook nog eens goed af. Want? Hey, nog steeds geen suikers in je lijf stoppen, BOEM, en dat voelt goed na een sapkuur!

Risico’s En Overwegingen Tijdens Sapkuur

hoe snel val je af met een sapkuur
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoe snel val je af met een sapkuur? Ok, ongeacht hoe lang je de sapkuur volhoud, het gaat snel en als een tierelier. Dat is duidelijk.

Wat natuurlijk ook heel motiverend werkt uiteraard.

Bijwerkingen zijn wel degelijk mogelijk, zoals hierboven vermeld.

De eerste dagen kun je:

Moe zijn
Lusteloosheid ervaren
Hoofdpijn krijgen

Alhoewel 96% van de meer dan 8000 deelnemers uit de editie van april 2012 van the International Journal of Obesity heeft waargenomen géén negatieve bijwerkingen te ervaren.

Een klein aantal deelnemers kreeg wel last val galstenen. Snel gewichtsverlies is een risicofactor voor galstenen omdat het ervoor zorgt dat de lever extra cholesterol los laat en dat kan gaan kristalliseren in de galblaas.

Hoe snel val je af met een sapkuur….Mocht je dus voor langere duur aan de sapjes en smoothies willen gaan, is het raadzaam hierin een arts te raadplegen.

Ook kun je een sapkuur beter vergeten als je leverproblemen hebt, zwanger bent of borstvoeding geeft, ernstige hartcondities hebt of onder de 18 bent.

Overgang Naar Vast Voedsel

hoe snel val je af met een sapkuur
Klik op Afbeelding! >>>

Een geleidelijke overgang vanuit een sapkuur naar vast voedsel is belangrijk.

Je wilt immers niet alles ongedaan maken nu je zo gezond bezig bent geweest.

Wat je kunt doen is langzaam één vloeibare maaltijd vervangen door een maaltijd van vast voedsel.

Bouw geleidelijk je smoothies af totdat je er bv nog één over houdt, als ontbijt raad ik aan. Dat is de beste tijd van de dag voor een smoothie.

Ook wil je niet gaan eten zoals je voorheen deed, want dat was de reden waarom je uiteindelijk te zwaar bent geworden.

Een suikervrij dieet, zoals het Paleo dieet, is een uitstekende manier om weer meer vast voedsel te gaan eten.

Per week vervang je dan, laten we zeggen, eerst het avondeten, en de week erna pak je de lunch.

Zo kun je als ontbijt altijd je sapje blijven drinken, en wellicht als tussendoortje ook eentje, en de lunch en het avondeten eet je gezond en suikervrij.

Gezond verstand, wat kookboeken die je op weg helpen, daar kom je gigantisch ver mee.

Zo blijf je gezonde voeding in je lichaam stoppen, en mocht je nog meer moeten/willen afvallen, dan ga je hiermee gestaag door. Als ik het kan, kan jij het ook 😉 

Zelf maak ik dus gebruik van de Smoothie Afslankbijbel. Dit is een boek met recepten van smoothies, geschreven door Oscar Helm. Hij biedt nu ook een tijdelijke korting aan en wat extra’s aan bonussen, wat erg leuk is! 

Ik haal er veel variaties uit en bepaalde smoothies maak ik vaker omdat ik die dan specifiek lekkerder vind. Afvallen deed ik er prima mee! Ben zelf nu op gewicht dankzij zijn smoothies 😊 

Het receptenboek is bij mij niet meer weg te denken uit mijn keuken; altijd makkelijk om even op de recepten terug te vallen wanneer ik zelf geen inspiratie heb! 

Je kunt door op de onderstaande link te drukken meer ervaringen lezen van gebruikers en zelf het boek met korting aanschaffen. Zo heb ik het ook gedaan! 

 

2 gedachten over “Hoe Snel Val Je Af Met Een Sapkuur?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *