met welk dieet kom je van je suikerverslaving af

Met Welk Dieet Kom Je Van Je Suikerverslaving Af?

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Hoi, wij zijn suikerverslaafd.

Het is niet grappig, echt niet, suiker is werkelijk verslavend. En ook al is een suikerverslaving lang niet zo levensbedreigend of destructief als een alcohol of drugsverslaving, het heeft echter wel een bizar negatief effect op je gezondheid en je gewicht!

Wij zijn er te dik van geworden, en zochten naar de oplossing in de vorm van het boek de Paleo Revolutie.

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af
Klik Op Afbeelding! >>>

Met Welk Dieet Kom Je Van Je Suikerverslaving Af?

Frequente consumptie van niet alleen snoepgoed, maar elk voedsel dat hoog in zijn koolhydraten zit beïnvloeden en veranderen je hormonen grondig. Zoals insuline en leptine; het hongerhormoon.

Suiker en koolhydraten veranderen je metabolisme.

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Want hoe meer suiker je eet, hoe meer je lichaam wilt. Je verlangt ernaar, kan niet stoppen met eraan te denken, en je humeurig als het je onthouden wordt.

Dat is de definitie van verslaving.

Bovendien verhoogt het eten van teveel suiker het risico op ernstige gezondheidskwalen, zoals hartziekten, diabetes en kanker.

We zijn erachter gekomen dat we met het boek de Paleo Revolutie gemakkelijk van onze suikerverslaving konden afkomen. Het is niet zo zeer een dieet namelijk, maar een verandering die je doorvoert in je eetpatroon. Dit kunnen we zo lang vol houden als we willen. En we mogen zelfs zondigen 😉

Tja, daar maak je ons blij mee natuurlijk! Klik hier om direct het boek over het Paleo dieet aan te schaffen.

Fysieke Suikerverslaving Makkelijk Te Verslaan

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af
Klik Op Afbeelding! >>>

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Zoals hierboven noemden we het Paleo dieet.
Paleo is een manier van eten waarin geen geraffineerde suikers voorkomen. En waarin je wel natuurlijke suikers uit fruit ed kan eten.

Het goede nieuws is dat de fysieke verslaving aan suiker redelijk makkelijk te overkomen is.

Zelf raden we aan om cold turkey te gaan.

Maar wacht even, iedereen is anders niet?

Als je nu veel koolhydraten eet, zoals wij ook altijd deden, is het wellicht beter om voor een geleidelijke afname van je koolhydraten te zorgen. Vooral wat betreft het super zoete voedsel. Neem er bv een maand de tijd voor, voordat je cold turkey gaat.

Voor de meeste mensen duurt het meestal 2 tot 3 weken om zich aan te passen aan het Paleo dieet.

Een eetpatroon zonder suikers dus.

Zelfs als je je koolhydraat inname geleidelijk afbouwt kan de eerste week van cold turkey erg naar zijn.

Je voelt je waarschijnlijk, net als wij destijds:

Moe

Humeurig

Last van hoofdpijn

Natuurlijk is het lastig, je moet er ff doorheen, maar het is waarschijnlijk de enige manier om van je hunkeringen naar suiker af te komen.

Zelf zijn wij ook een groot voorstander van groene smoothies, en die passen ook perfect in een Paleo dieet, dus da’s mooi vinden we.

En zodra je lichaam een metabolisme heeft die vet gaat verbranden ipv suiker:

Zal je energie terug komen

Zul je inmiddels gewicht verloren hebben

Zal je stemming aanzienlijk verbetert zijn

Om door die aanpassing heen te komen kun je ervoor zorgen dat:

  • Je maaltijden vet bevatten
  • Je zorgt druk bezig te zijn
  • Je veeeeeel slaapt

Emotionele Suikerverslaving Lastiger Te Verslaan

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af
Klik Op Afbeelding! >>>

Het slechte nieuws is dat de emotionele verslaving aan suiker een héle lange tijd in beslag kan nemen.

Voor ons voelde het alsof we het nooit echt konden verslaan. We denken dat het is als een drank verslaafde die nooit meer zal drinken en die, zelfs na jaren nuchter zijn, ernaar blijft kijken.

Wij kijken naar een saucijzenbroodje, en moeten het hebben! We verlangen ernaar met elke vezel in ons lijf. Wat ons ervan houd om het niet te eten is de diepe kennis dat als we het wel eten, we ons er echt niet beter door ga voelen.

We willen niet terug naar het opgeblazen buik gevoel, het opgezette lijf/buik en de hoofdpijn.

Dit foute voedsel waar we soms naar verlangen bewaren we voor de dagen waarop we zondigen. Goddank. En de volgende maaltijd of volgende dag, maar net hoe je het zondigen invult, eten we vrolijk gezond verder.

Dus, hoe zit dat met die suikerverslaving? Dan hebben we het nog niet eens over de fysieke verslaving als wel over die langdurige emotionele verslaving.

Algemene overlevingsstrategieën:

Houd geen snoep in huis. Wat je grootste zwakte ook is, zorg dat je het niet in huis hebt!
Gebruik geen kunstmatige (of natuurlijke) zoetstoffen. Ze laten je lichaam denken dat je iets zoets gaat krijgen, dus je insuline piekt, en je bloedsuikerspiegel is ontregelt. Waardoor je nog meer naar suiker gaat verlangen.
Gebruik geen kunstmatige (of natuurlijke) zoetstoffen. Ze laten je lichaam denken dat je iets zoets gaat krijgen, dus je insuline piekt, en je bloedsuikerspiegel is ontregelt. Waardoor je nog meer naar suiker gaat verlangen.
Gebruik 85% of nog donkere chocolade om de hunkeringen te vergemakkelijken. Het bevat niet zo heel veel suiker en wanneer je lichaam zich heeft aangepast aan een algeheel veel lager koolhydraten niveau zal het zoeter smaken.
Probeer niet vervangend te gaan eten. Dit betekent dat je moet proberen om niet ineens koekjes te gaan eten die van amandelmeel zijn gemaakt, want wat je eigenlijk wilt zijn gewoon koekjes. Wanneer wij willen snoepen gaan we veel thee drinken.
Eet vetrijk voedsel. Zorg dat je maaltijden gevuld zijn met gezonde vetten, zo zit je langer vol.
Eet het hele brede scala aan gezonde ( Paleo) voedingsmiddelen. Waaronder groenten en vlees. Veel hunkeringen weerspiegelen een gebrek aan voedingsstoffen. Eén van de beste manier om die hunkeringen in toom te houden is het consumeren van alles wat je lichaam nodig heeft.
Verleid jezelf niet met door te zeggen dat je het maar één keertje doet. Als je besluit om jezelf te 'trakteren' omdat je zo goed bezig bent....dan gaat je dat veel meer moeite kosten in de dagen erna.
Herinner jezelf eraan hoe moeilijk het was om de suikerverslaving te verslaan, en hoeveel beter je je nu voelt. Een momentje nemen om te bedenken hoeveel werk het was om op dit punt te komen zou genoeg moeten zijn om je op het rechte pad te houden. Je goed voelen is erg belangrijk!

Suikerverslaving Stoppen Met Het Paleo Dieet

met welk dieet kom je van je suikerverslaving af
Klik Op Afbeelding! >>>

Met welk dieet kom je van je suikerverslaving af? Wij bevelen dus van harte het Paleo dieet aan.
Als het ons gelukt is, waarom jou dan niet?

Op dit moment zijn we zeer actief groene smoothies aan het drinken, wat uitstekend past in Paleo. De maaltijden die we eten zijn simpel, bestaan lekker uit groente, rauwkost, vlees, vis en noten.

Was het wennen? Ja!
Zijn we afgevallen? Ja!
Voelen we ons beter? Ja!
Hebben we meer energie? Ja!
Genieten we nu meer van eten? Ja!
Zijn we bewuster wat betreft voeding? Ja!
Slapen we beter? Ja!
Zondigen we soms? Ja!
Pasden we weer in oude kleding? Ja!
Hebben we de Paleo Revolutie in huis? Ja!
Tellen we calorieën? Om de dooie dood niet!

Moeite Waard Om Paleo Revolutie Te Kopen?

Het is ons duidelijk geworden dat het volgen van de recepten en adviezen uit het boek de Paleo Revolutie ons verder hebben gebracht.

We weten nu veel meer over hoe wij suikervrij kunnen koken en we hebben etiketten leren lezen; bedachtzaam op verborgen suikers.

Dit boek van Mitchel staat bij ons nog steeds in de keuken en jawel we grijpen er geregeld naar. Het zijn dan ook makkelijke recepten en het is ook een móói boek vinden we. Altijd fijn om wat mooie foto’s te bekijken aleer je een recept gaat namaken vinden we.

We vertrouwen hierop omdat het ons een slanker lichaam heeft gegeven zonder dat we moesten lijden, zonder dat eeuwige getel van calorieën.

Het is in het begin wel lastig om even door te krijgen waar nu wel en waar nu geen suiker in zit, en álle verandering is moeilijk. Toch blijft het een investering in je eigen gezondheid.

Maar het was makkelijker beginnen met de Paleo Revolutie in huis, eerlijk waar.

De rest van het gezin eet ook gewoon vrolijk mee, altijd makkelijk.

Klik hieronder op de link om ook het receptenboek aan te schaffen in de vorm van de Paleo Revolutie! Je kunt dan ook wat extra ervaringen lezen, en dat zijn er heel wat!

We geven als tip mee om de hardcover aan te schaffen, yep een eenmalige koop van paar tientjes doch je doet er zoveel jaren mee en hebt er zoveel plezier van!

3 gedachten over “Met Welk Dieet Kom Je Van Je Suikerverslaving Af?

    • Of dit direct een reden zou kunnen zijn is mij onbekend. Echter door vitamine D tekorten kan er zeker gebrek aan energie ontstaan, en daardoor een lusteloos en vermoeid gevoel.
      Waardoor je absoluut vaker gaat snoepen en snaaien. Dus ja wellicht bestaat er zeker enige correlatie tussen die twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *