hoeveel val je af als je stopt met eten na 1800

Hoeveel Val Je Af Als Je Stopt Met Eten Na 18:00?

Hoeveel val je af als je stopt met eten na 18:00? Pak jij ’s avonds laat voordat je naar bed gaat ook nog altijd even iets lekkers? Zit jij ’s avonds ook op de bank met een schaal chips?

Denk er nog eens over na want dit gedrag heeft aangetoond dat ons metabolisme en ons interne klokje er van in de war raakt! En dat het veel moeilijker is om af te vallen door deze gewoontes. Dat wordt bevestigd in deze studie.

Je gaat namelijk veel meer afvallen wanneer je stopt met snoepen na 18:00! Zeker wanneer je ook je huidige voedingspatroon een beetje omgooit. Eet jij ook al uit het receptenboek van Mitchel? De man die Paleo naar Nederland heeft gebracht?

hoeveel val je af als je stopt met eten na 1800
Klik Op Afbeelding!

Hoeveel Val Je Af Als Je Stopt Met Eten Na 18:00?

Als je wilt afvallen dan is het het beste om naar je interne klok te luisteren en te stoppen met eten na 18:00.

Wanneer je dit combineert met voedzame maaltijden zal je snelle positieve resultaten bereiken. Wij gebruiken hiervoor zelf altijd één van de kookboeken van Mitchel, dan weten we zeker dat we suikervrij en gezond én lekker eten. Ook met het hele gezin.

Hoeveel val je af als je stopt met eten na 18:00? Tja dat ligt er aan of je ook daadwerkelijk gezond voedsel overdag eet. Wanneer je dat doet dan zal je hierdoor nog sneller en meer gewicht verliezen.

Een kilo of 7 afvallen in de eerste maand is heel reëel wanneer je:

Bent gestopt met snoepen
Niet meer eet na 18:00
Je eetpatroon overdag uit gezonde voeding bestaat

Als je ’s avonds na 18:00 niet meer eet zal je ’s ochtends als je wakker wordt hongerig zijn, dat is heel normaal.

Het is belangrijk om te ontbijten in de ochtend, studies hebben aangetoond dat mensen die ontbijten veel succesvoller zijn in vermageren dan degene die dat niet doen. Je brengt je stofwisseling er lekker mee op gang.

Door niet meer te eten na 18:00 zul je minder kans hebben om ongezond te gaan snacken. Door je stofwisseling gelijk te laten lopen met je interne klok zal gewicht verliezen veel gemakkelijker worden. Gewoon je stofwisseling het werk laten doen en het niet (meer) te saboteren door ’s avonds laat te eten.

Onze Interne Klok Bepaald

hoeveel val je af als je stopt met eten na 1800
Klik Op Afbeelding!

Onderzoekers van de Northwestern Universiteit hebben de relatie tussen wanneer je gaat slapen, eetpatronen en gewicht bestudeerd.

Totaal hebben er 51 mensen meegedaan, in de leeftijd van 18 tot 71 jaar.

Hier tussen zaten 23 mensen die erg laat naar bed gingen en 28 mensen die op een vroeger tijdstip gingen slapen.

Het bleek dat deze twee groepen totaal verschillende eet en slaap gewoontes hadden:

De vroegere slapers lagen rond 00:30 op bed, werden rond 8:00 wakker en aten om 9:00 ontbijt. Lunch rond 12:00 en avondeten rond 18:00. Laatste snack rond 20:30.
De late slapers lagen rond 3:30 op bed, werden rond 10:30 wakker en aten 'ontbijt' om 12:00. 'Lunch' rond 14:30 en avondeten rond 20:15. En hun laatste maaltijd rond 22:00.

Laat eten en slapen zorgde ervoor dat:

De late slapers over het algemeen een uur korter sliepen
De late slapers meer calorieën aten tijdens de avondmaaltijd dan de normale slapers
De late slapers ook beduidend meer calorieën in namen na 20:00
De late slapers meer junkfood aten, meer frisdrank dronken en minder groenten en fruit aten. Over het algemeen was hun gehele eetpatroon slecht van kwaliteit

Laat gaan slapen en snacken maken onze interne klok en metabolisme in de war.

Simpel gezegd: We zijn geprogrammeerd om te gaan slapen als de zon ondergaat. Niet om te gaan eten.

Door deze natuurlijke cyclus van slapen en eten te verstoren veranderen we onze trek in voedsel en ons metabolisme, wat tot overgewicht kan leiden.

Afvallen Door Stoppen Met Eten Na 18:00, Waarom Het Werkt!

hoeveel val je af als je stopt met eten na 1800
Klik Op Afbeelding!

Hoeveel val je af als je stopt met eten na 18:00? Ok, je gaat dan een kilo of 7 kwijt raken in de eerste weken, maar waarom? Hoe komt dat?

Niet eten na 18:00 kan cruciaal zijn wanneer je wilt afvallen. De meeste mensen komen na het werk thuis, laat in de middag, en eten een maaltijd van veel calorieën en blijven de hele avond door snacken wanneer ze voor de tv zitten.

Op deze manier wordt het meeste voedsel van de gehele dag gegeten vlak voor het naar bed gaan.

Het metabolisme wordt overspoeld met al die energie en zal alles wat het niet nodig heeft afzetten als vet! Hoeveel val je af als je stopt met eten na 18:00?…

Niet eten na 18:00 helpt je met afvallen op verschillende manieren:

Je eet minder omdat je minder honger hebt. Door niet te eten na 18:00 zul je honger in de ochtend hebben en moeten ontbijten. Gedurende de dag wil je je verschillende maaltijden en snacks inplannen met intervallen van 2 á 3 uur. In de avond heb je daardoor geen trek meer.
Intermitterend vasten. Door niet te eten na 18:00 en voor 8:00 heeft je lichaam 14 uur de tijd om vele interne processen te reguleren. Intermitterend vasten normaliseert insuline en de gevoeligheid voor leptine. Hierdoor leegt je lichaam al je suiker reserves en start met het gebruiken van vet als brandstof voor je lichaam. Op deze manier kun je de mogelijkheid van toekomstige insulineresistentie verkleinen. Intermitterend vasten normaliseert ghreline, het honger hormoon en verhoogt de groeihormoonspiegel. Beide zijn belangrijk voor gewichtsverlies.
Je maakt gezondere voedingskeuzes. Als je minder honger ervaart zul je gezondere voedsel keuzes maken en minder kans maken op snoepen en het eten van junkfood.

Met Welk Eetpatroon Heb Je Geen Behoefte Meer Om Na 18:00 Te Eten?

hoeveel val je af als je stopt met eten na 1800
Klik Op Afbeelding!

Hoeveel val je af als je stopt met eten na 18:00? Doordat je begint om na 18:00 niet meer te eten maak je een goed begin met effectief gewicht verliezen. Maar je bent er nog niet.

We raden je aan om je eetpatroon eens onder de loep te nemen. Haal alle slechte producten uit jouw leven en vervang deze door gezonde producten zonder suikers.

Wil jij een vliegende start maken met gezonde voeding? Dan raden we je aan om bv eens een betrouwbaar, en door vele Nederlanders gebruikt, receptenboek aan te schaffen. Eén die je leert die ongezonde voeding te vervangen door de gezondere versies.

Zo’n boek is bv die van Mitchel, hij heeft destijds de Paleo manier van eten naar hier gebracht, en oh boy, wat hebben wij er veel van opgestoken!

Bij ons staat dit boek, boordevol met fijne en makkelijke recepten, in de keuken. We zijn er zo ingerold zeg maar, het is gewoon prettig iets tastbaars in de buurt te hebben wanneer je nogal wat klungelig staat te koken.

Elk begin van verandering is moeilijk, maar bij ons heeft het gewerkt, koken uit de Paleo Revolutie!

Het heeft er duidelijk voor gezorgd dat we niet of nauwelijks meer zijn gaan snoepen en eten na 18:00!

Want we zitten vol. We zijn voldaan. We zijn gemotiveerder nu. We voelen ons goed, gezonder, lekkerder in ons vel, we vallen er mee af, hieperdepiepert blij worden we daarvan!

Onze kennis is vergroot, we weten nu eerder hoe we iets beter en gezonder kunnen klaar maken, en laten vaker de verkeerde ingrediënten uit een avondmaaltijd. Eerlijk is eerlijk; hebben we geleerd door vanuit dat boek te koken!

En dan wordt het vaste routine.

En dat is wat je nodig hebt, zeker als je wilt afvallen op een gezonde manier, en het je intentie is om ook gezónder te gaan leven en eten.

Deze levensstijl met kookboeken en recepten (ook voor snackjes en desserts!) geven jou een inkijk in het gezondste eetpatroon en vertelt en leert jou stapsgewijs hoe je dit kunt bereiken. En dus kunt afvallen 😉

Rust in je hoofd over vermageren
Géén calorieën tellen
Jezelf niet verhongeren
Je gezin kan mee eten
Geen honger meer
Eindelijk afvallen

Begin ook, net als wij, ga het doen, maak die start, koop het boek en begin! Een prachtige manier om het eten en snoepen na 18:00 mee te stoppen. en zodoende daar dus de vruchten van te plukken. Dat kan jij óók! Succes!

2 gedachten over “Hoeveel Val Je Af Als Je Stopt Met Eten Na 18:00?

  1. Wat een duidelijke en goede tips! Ik eet al jaren niet meer na 20:00. 2 uurtjes later maar voor mij werkt het! Ook omdat ik vaak later thuis ben (rond 7) is het voor mij niet mogelijk om niet meer na 18:00 te eten.

    • Hartstikke goed van je zeg! En het werkt echt hè? Zitten nu zelf in een periode dat we er weer extra op aan het letten zijn, waren weer een beetje uit vorm zeg maar 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *