oefeningen met kettlebell voor beginners

Oefeningen Met Kettlebell Voor Beginners

Oefeningen met Kettlebell voor beginners. Vraag het een willekeurige trainer en ze zullen je vertellen dat Kettlebells zijn om te blijven én dat ze werken.

Een Kettlebell workout is één van de snelste manieren om vetverbranding te stimuleren en spiergroei te bevorderen, dat is zelfs gebleken uit recente onderzoeken.

Hier is waarom: Oefeningen met Kettelebell voor beginners eisen van je dat je meerdere gewrichten gebruikt, allen die zich bezig houden met de grote spieren van je lichaam.

Dit verbrandt sneller calorieën dan wanneer je geïsoleerde oefeningen doet, dan werk je slechts aan één spier(groep).

oefeningen met kettlebell voor beginners

Klik Op Afbeelding! >>>

 

Oefeningen Met Kettlebell Voor Beginners

Oefeningen met Kettlebells voor beginners zijn ook effectief omdat het gericht is op alle aspecten van fitness, met inbegrip van kracht, uithoudingsvermogen én gewichtsverlies.

Dus als je nog geen Kettlebell hebt opgepakt, dan is het tijd dat je het doet 🙂

Hier zijn 4 oefeningen met Kettlebell voor beginners. Ze zijn eenvoudig genoeg te leren en zal zonder twijfel je gym routine extra pit geven.

 

 

1. Kettlebell Deadlift

Start met de Kettlebell op de vloer voor je. Ga met je voeten iets breder uit elkaar staan dan je schouderbreedte, met je tenen iets naar buiten gedraaid.

Squat naar beneden en pak de Kettlebell, houd je armen gestrekt en kom weer weer omhoog met je borst naar voren en een rechte rug.
Knijp je billen samen wanneer je "boven" bent en houdt dit zo totdat de Kettlebell weer bij je voeten land.

10 reps, 3 sets

Goed voor: Hamstrings, billen en rug

 

2. Kettlebell Swing

Ga met je voeten iets breder uit elkaar staan dan je schouderbreedte, met je tenen iets naar buiten gedraaid. Pak de Kettlebell van de vloer en houd je armen losjes, buig je knieën lichtjes en druk je heupen naar achteren. Laat je lichaam wat omlaag komen en vanuit je heupen en onderrug swing dan de Kettlebell ietsjes naar voren en duw hem achteruit tussen je benen.

Swing weer naar voren totdat je armen met de Kettlebell parallel aan de vloer is. De kracht moet vanuit je heupen komen en niet vanuit je armen als je rechtop komt.

10 reps, 3 sets

Goed voor: Onderrug en heupen

 

3. Kettlebell Squat Thruster

Start met twee Kettlebells, één in elke hand in een rek positie; wat betekent dat je stevig grip hebt op de grepen van de Kettlebell en je vuist naar je kin houdt met je ellebogen recht naar beneden.  De Kettlebells rusten op de buitenkant van je armen.

Houdt je armen dicht bij je lichaam, squat naar beneden, hurk en zorg dat je explosief de Kettlebells de lucht in neemt als je gaat staan. Breng terug naar de rek positie en herhaal.

10 reps, 3 sets

Goed voor: Schouders, dijspieren, hamstrings en bilspieren

 

4. Kettlebell One-Arm High Pull

Ga met je voeten iets breder uit elkaar staan dan schouderbreedte. Pak de Kettlebell met je rechterhand en laat hem voor je lichaam hangen, met je arm recht.

Buig je knieën en gebruik de kracht van je benen en biceps om de Kettlebell met een ruk naar het midden van je lichaam te brengen. Totdat je  hand op ooghoogte is. Herhaal.

10 reps, 3 sets voor elke hand

Goed voor: Brede rugspier, biceps en bilspieren

 

Oefeningen Met Kettlebell Voor Beginners

Wanneer je deze oefeningen onder de knie hebt en graag door wilt gaan met meer oefeningen met Kettlebells, dan is het raadzaam om een specifiek programma te volgen.

Dit kun je bv gewoon aan de hand doen van het dvd programma van Jesse van der Velde, hij is gecertificeerd fitness instructeur en kan je uitstekend laten zien hoe, wanneer én welke oefeningen je het beste kunt doen.

Makkelijk hieraan is is dat je niet alles zelf hoeft uit te vogelen en direct aan de slag kunt. Je krijgt bij zijn dvd's een gratis Kettlebell naar keuze, bovendien adviseert hij je tevens over de beste voeding die je tijdens je training kan eten.

Zo krijg je maximale resultaten met minimale inspanningen.

Neem eens een kijkje in de onderstaande video, dan krijg je daar een beter beeld bij 😉

 

oefeningen met kettlebell voor beginners

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *