afvallen door stoppen met suiker eten

Afvallen Door Stoppen Met Suiker Eten

Afvallen door stoppen met suiker eten. Je bent flink wat kilo's te zwaar, het is 15:00 en het verlangen naar suiker is meedogenloos. Je probeert je hunkering te bevredigen met een handvol verse bosbessen en wat nootjes die achterin de kast liggen.

Maar nog steeds fantaseer je over suiker in je bloedstroom om je zenuwen gerust te stellen. In plaats daarvan sta je voor je voorraadkast en ben je over alle mogelijke alternatieven aan het brainstormen: een snufje van dit, een lepeltje jam, een slokje stroop..

Afvallen door stoppen met suiker eten, hoe kún je dit in vredesnaam gaan aanpakken?

Wel, het is mogelijk, en vele anderen zijn je voorgegaan. Door het juiste voedsel te gaan eten en gaan begrijpen wat je het beste kunt eten kun je heel goed afvallen door stoppen met suiker eten.

afvallen door stoppen met suiker eten

Klik Op Afbeelding! >>>

 

Afvallen Door Stoppen Met Suiker Eten

Is dit herkenbaar voor jou?

 

Je hebt overgewicht
Je bent 's middags altijd moe
Je hebt na een maaltijd altijd trek in zoet
Je voelt je vaak lusteloos
Je groeit uit je kleding

 

Antwoord je met ja?

Je bent er slecht aan toe.

We weten allemaal wat de negatieve effecten van suiker zijn. De lijst blijft groeien: gewichtstoename, verhoogde bloeddruk en cholesterol niveaus, plus een hoger risico op diabetes, kanker en hart-en vaatziekten.

Dus net als vele anderen heb je jezelf gedwongen om te wennen aan zwarte koffie zonde suiker en kijk je uit voor toegevoegde suikers in je pasta sauzen.

Maar in je zoektocht om te gaan afvallen door stoppen met suiker eten heb je besloten het drastischer aan te pakken.

 

Stoppen Met Suiker, Cold Turkey?

afvallen door stoppen met suiker eten

Klik Op Afbeelding! >>>

Hoewel sommige experts het aanraden om afvallen door stoppen met suiker eten rustig af te bouwen, ben ik zelf van mening dat cold turkey de beste manier is om te gaan beginnen met afvallen door stoppen met suiker eten. "Het is erger voor de één dan voor de ander" zegt Eva van Zeeland, die een achtergrond heeft in orthomoleculaire geneeskunde  en mensen helpt met afkicken van suiker.

Persoonlijk kan ik niet aan matiging doen, geef me één hap en het zet me aan tot meer willen. Maar het helpt echt om te onthouden dat de onbedwingbare trek uiteindelijk écht verdwijnt.

 

Suiker, Een Verslaving, Echt Waar?

Mijn overweldigende verlangen naar suiker lijkt zinvol als je bedenkt dat onderzoek laat zien dat je eigenlijk verslaafd aan het zoete spul kunt raken.

Wetenschappers hebben ontdekt dat suiker verslavend is en het de plezier centra van de hersenen stimuleert net als cocaïne of heroïne.

Net als het stoppen met harddrugs kun je door het stoppen met suiker eten echt ontwenningsverschijnselen krijgen. En is er echt een proces nodig om te gaan ontwennen.

Het is niet ongewoon om dat je een dag of twee een echt wrak voelt als je bezig bent met afvallen door stoppen met suiker eten.

Onderzoekers van Princeton ontdekten bij ratten die ze suikerwater gaven dat ze overmatig van dat suikerwater gingen drinken. Toen de ratten het suikerwater onthouden werd leden ze aan angst en gingen ze ernstig bibberen.

Met uitzondering van bibberen, heb ook ik alle klassieke ontwenningsverschijnselen gehad in mijn eerste week van afvallen door stoppen met suiker eten.

  • Dagdromen over al het voedsel waar maar suiker in zit
  • Vermoeidheid
  • Stemmingswisselingen

 

Verslaafd Aan De Smaak

Als je twijfelt over het vermogen van suiker zich te wreken op je smaakpapillen beschouw dit onderzoek dan als bewijs.

Bartolotto vroeg 20 mensen van de faciliteiten van Kaiser Permanente's om al het suiker en alle toegevoegde suikers voor twee weken te laten staan en niet meer in te nemen.

Daardoor werd hun tolerantie voor die zoete smaak totaal veranderd.

Maar liefst 95% van de proefpersonen meldde dat de voedingsmiddelen en dranken die zij consumeerden nu zoeter proefden.

En meer dan de helft heeft gemeld dat de intense hunkeringen stopten na twee á drie dagen.

En 87% vertelde dat zij na een dag of zes niet langer ontwenningsverschijnselen voelden.

Nog meer voordelen van afvallen door stoppen met suiker eten:

 

Je verliest daadwerkelijk acuut gewicht
Je reset je smaakpapillen
Je zult minder suiker nodig hebben om je bevredigd te voelen
Je waardeert de smaak van voedsel meer

Hieronder lees je hoe je de hunkeringen onder controle kunt houden en kunt gaan afvallen door stoppen met suiker eten.

 

5 Manieren Om Je Suikerverslaving Te Bestrijden

afvallen door stoppen met suiker eten

Klik Op Afbeelding! >>>

 

1.Vervang snoep door fruit

Fruit bevat fructose, die anders wordt verteerd dan de gummibeertjes, en het is ook nog eens een bevredigende traktatie. Maar wees voorzichtig met de hoeveelheid. Beperk jezelf tot twee stuks per dag.

Het teveel eten van fruit is ook gekoppeld aan teveel buikvet, die je kans op diabetes type 2 verhoogt. Doe ook rustig aan met druiven of kersen, die een hoog suikergehalte hebben.

 

2. Dump kunstmatige zoetstoffen

Hoewel het bekend is dat light frisdranken en suikervrije kaugom lijners kunnen helpen om door een moeilijke periode heen te helpen adviseer ik toch om aspartaam, sucralose, maltitol, xylitol ed te laten voor wat het is.

Omdat grotere hoeveelheden hiervan je laten hunkeren naar meer zoetigheid. Het verandert eigenlijk je gehemelte zodat je altijd meer nodig gaat hebben om je tevreden te voelen.

Misschien is dit de reden waarom deze studie vanuit de Purdue Universiteit een verband vond tussen toegenomen consumptie van zoetstoffen en gewichtstoename.

 

3. Reinig je huis

Wat betekent dat je alle zoete verleidingen en alle pakjes en zakjes die suiker bevatten de deur uit doet. Lees etiketten en ga door al je kasten.

Als er bij ingrediënten suiker staat, hup hup weg ermee.

We hebben geen controle over alle omgevingen waar we komen (vrienden, werk etc), echter wél over ons eigen huis en keuken. We krijgen geen bonus punten voor onze heldhaftige wilskracht.

 

4. Maak een back-up plan

Wanneer je drang naar suiker onbeheersbaar wordt bedenk dan proactief een soort van afleiding waardoor je dit gaat overwinnen.

Maak een wandeling, eet een stuk fruit, luister naar muziek of bel een vriendin. Lees een boek, bv over suikervrij eten.

Van te voren weten wát je gaat doen maakt een wereld van verschil.

 

5. Beheer je chromium niveaus.

Hunker je specifiek naar chocolade en alles wat zoet is? Dan kan het zo zijn dat je een te kort aan chroom hebt. Om van het hunkeren naar zoetigheid af te komen kan je chromium supplementen gaan slikken en jezelf zo een handje helpen. Duurt een week of twee, drie voordat je hiervan echt resultaat gaat voelen.

 

Afvallen Door Stoppen Met Suiker Eten

Weetje wat mij uiteindelijk heeft geholpen bij afvallen door stoppen met suiker eten? Gewoon echt het eten van de chocolade waar ik zo naar verlangde. Yep! Maar dan niet de melk chocolade waarvan ik altijd één of meer repen op kon.

Ik nam mijn toevlucht in één van de oudste dieet trucjes die er zijn: me overgeven aan een stuk super donkere chocolade. Op de derde dag was de onbedwingbare trek gestopt, genoot ik verder van mijn eten volgens de cursus Natuurlijk Suikervrij, zelfs met inbegrip van een verse perzik, in plaats van het eten van dat bommetje vol suiker.

Ik had ook meer energie en begon zienderogen te vermageren. En voor mijn volgende dag waarop ik van mezelf mocht zondigen...Ik besloot dat die suikervrij zou zijn 🙂

 

afvallen door stoppen met suiker eten

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *