paleo dieet ontbijt

Paleo Dieet Ontbijt Tips Die Vet Verbranden

Paleo dieet ontbijt ideetjes kunnen soms best lastig zijn dus laten we het makkelijker maken met deze belangrijke maaltijd van de dag door Paleo dieet ontbijt ideeën aan je voor te leggen.

Het is de eerste maaltijd van de dag die we gebruiken, na een nacht van vasten, en het is de enige kans die we hebben om de dag op de juiste voet te beginnen, om energie op te doen met de juiste voedingsstoffen.

Het Paleo dieet staat er om bekend dat het ingrediënten gebruikt die je vet laten verbranden. Ben je ook op zoek naar Paleo dieet ontbijt tips? Dan is dit artikel er één om te lezen.

paleo dieet ontbijt
Klik Op Afbeelding! >>>

Paleo Dieet Ontbijt

Nu zijn we in de Westerse wereld vrijwel allemaal geconditioneerd om de dag, meestal, te beginnen met suikerbommen. Tuurlijk, spek en eieren zijn nog steeds een populaire keuze voor het ontbijt, maar geroosterd brood met jam en ontbijtgranen zijn voor velen ook een dagelijkse gang van zaken.

Dat zijn allemaal ingrediënten die je niet gaan helpen met vet verbranden…

Dus is het moeilijk voor te stellen hoe een Paleo dieet ontbijt er ook uit kan zien. Dit hoeft niet zo moeilijk te zijn! Lees je verder mee?

Wat Ga Je Winnen Met Paleo Eten ?

Wanneer jij graag 10, 15 of zelfs 20 kilo wilt vermageren, dan maak je een goede start door te beginnen te eten op de Paleo manier! Het levert snelle resultaten op, reken maar, maar wat nog fijner is: deze resultaten zijn van blijvende aard, dus geen stom jojo gebeuren meer voor jou.

In een notendop levert het dit jou op:

Gewichtsverlies
Meer Energie
Betere sportprestaties en herstel
Mooiere, zachtere huid
Sterker immuunsysteem (niet meer ziek)
Soepelere gewrichten

Koolhydraten Bij Een Paleo Dieet Ontbijt ?

Als het gaat om koolhydraten dan is het ontbijt waarschijnlijk de beste gelegenheid om er wat meer van te eten. Na een nacht slapen zijn je glycogeen voorraden uit je spieren bijna leeg, en het gezondere deel van de koolhydraten die je gebruikt/eet zullen deze weer aanvullen.

Natuurlijk betekent dit niet dat een groot glas vruchtensap uit een pak een goed idee is. Daarnaast is het wel een goed idee om wat hoogwaardige eiwitten te eten, net als dat het bewezen is dat het eten van eiwitten in de ochtend je helpen met gewichtsverlies en goed is voor meer energie.

Porbeer eens wat nieuws op te nemen bij je Paleo dieet ontbijt door één van de volgende suggesties op te volgen, en hopelijk zul je in staat zijn om iets gezonds en bevredigends toe te voegen aan je Paleo dieet ontbijt lijstje. Zodat jij ook meer vet gaat verbranden!

Eieren, Eieren En Nog Eens Eieren

paleo dieet ontbijt, gevulde eieren
Klik Op Afbeelding! >>>

Eieren zijn een klassieke ontbijt keuze, zelfs voor iemand die niet op de Paleo manier eet. De dooiers zitten vol met voedingsstoffen en eieren in het algemeen zijn een goedkope bron van hoogwaardige eiwitten.

Roerei, gebakken of omeletten, hardgekookte eieren, eiersalade met zelfgemaakte Paleo mayonaise of gewoon een spiegeleitje uit de pan; je kunt eindeloos variëren met eieren.

Er zijn zoveel manieren waarop je eieren kunt eten, en toch kan het lijken alsof je in herhaling aan het vallen bent. De truc hier is om ze telkens op een andere wijze te bereiden met verschillende ingrediënten.

Wij hebben onze inspiratie daarvoor gehaald uit het boek van Mitchell, die heeft de Paleo Revolutie geschreven, wat een goede bron om recepten, ideeën en tips uit te halen zeg!

Voor omeletten kun je je fantasie de vrije loop laten. Je kunt er gewoon elke groente indoen die je maar voor handen hebt. Ham, spek en spinazie zijn goede klassiekers.

Soms wordt het een erg groot Paleo dieet ontbijt en verandert het bijna in een frittata, wat prima is.

Stuk Fruit Of Een Smoothie

paleo dieet ontbijt
Klik Op Afbeelding! >>>

Als je absoluut koolhydraten nodig hebt bij je Paleo dieet ontbijt, is dat geen probleem, neem simpelweg een stuk fruit of een (groene) makkelijke smoothie. Bessen zijn een uitstekende keuze als het gaat om fruit, dankzij hun hoge gehalte aan antioxidanten.

Smoothies zijn gemakkelijk en snel. Je kunt ze in de auto op weg naar het werk drinken als je haast hebt. Gebruik als basis water en voeg wat fruit en zelfs wat noten toe of gebruik als basis kokosmelk voor een extra stevig en rijk Paleo dieet ontbijt.

Paleo Dieet Ontbijt Salades

paleo dieet ontbijt
Klik Op Afbeelding! >>>

Voor degenen die niet graag zwaar willen ontbijten is een frisse en eenvoudige salade zeer geschikt. Je kunt in de avond ervoor een grote kom van je favoriete salade voorbereiden en je Paleo dieet ontbijt staat al klaar wanneer je naar beneden komt.

Je kunt noten, olijven en avocado toe voegen voor een lekkere smaak. Een eenvoudige vinaigrette van olijfolie en citroensap werkt ook uitstekend.

Vasten

paleo dieet ontbijt, glas water bubbels
Klik Op Afbeelding! >>>

Niks dwingt jou om gelijk te eten in de ochtend. Als je geen behoefte voelt te eten, dan eet je niet. Begin je dag dan met water.

Langere periodes van vasten hebben immers voor lange lange tijd deel gemaakt aan de evolutie van de mens. We zouden het als soort niet overleefd hebben als ons lichaam geen manier had gevonden om optimaal te kunnen vasten.

In feite, aangezien je Paleo dieet al voedzaam is en voldoende hele voedingsmiddelen bevat, zal het zo nu en dan vasten je insuline productie reguleren alsmede gevoeligheid voor insuline verhogen en zo helpen bij een slanker, langer leven.

Restjes

paleo dieet ontbijt, restjes eten in een pan
Klik Op Afbeelding! >>>

Wie zegt dat je de restjes van gisteravond niet lekker kan opsmikkelen in de ochtend? Het maakt niet uit of het een grote biefstuk, wat kip of een wok pannetje is. Als je er zin in hebt, vooral doen!

Het is niet omdat het niet als Paleo dieet ontbijt voelt dat het dan niet goed voor je zou zijn. Er zijn eigenlijk best veel mensen die restjes van de vorige avond als Paleo dieet ontbijt juist te gek vinden, aangezien ze dan nergens over na hoeven te denken!

Spek En Eieren

paleo dieet ontbijt, spek en eieren
Klik Op Afbeelding! >>>

Het klassieke Paleo dieet ontbijt van eieren met spek kan worden gegeten zonder schuldgevoel.

Kies voor biologische vrije uitloop eieren evenals suikervrije ontbijtspek. Bak eerst je spek en in het vet van het spek bak je dan je eieren 😉
Aarzel niet om je spek eens af te wisselen met een goed stukje kwaliteit worst of ham van je slager.

Super Simpele Paleo Recepten

paleo dieet ontbijt, voor en na foto van een dame die paleo eet
Klik Op Afbeelding! >>>

Tot slot, als het bedenken van Paleo dieet ontbijt recepten niet je het probleem is, maar het gebrek aan tijd om alles voor te bereiden op drukke werkdagen, kun je het beste overwegen om de Paleo Revolutie aan te schaffen.

Dat is het boek dat Mitchell geschreven heeft. Hij heeft het hele Paleo dieet naar Nederland over laten waaien. Hij heeft een top boek geleverd met de Paleo Revolutie vinden wij persoonlijk.

Zelf hebben we er zóveel uit gehaald. Ideeën voor ontbijt, lunch, tussendoortjes en de hoofdmaaltijden; het staat er allemaal in. Kant en klare recepten.

Maar ook de rest van het boek is gewoon geweldig, het gaat óók over de juiste mindset, hoe ons lichaam helemaal de weg kwijt geraakt is.

Over hoe we nu eigenlijk te dik worden met z’n allen, over hoe suiker ons ziekt maakt, dat we heus niet alles perfect hoeven te doen en dat je heus wel eens mag zondigen.

Prettige boek om te lezen, goed te begrijpen en met de juiste informatie. Wij vinden het een boek van onschatbare waarde wanneer je vet wilt gaan verbranden en dat met het oerdieet wilt gaan doen.

Zo wordt Paleo eten zo simpel dat je met gemak en moeiteloos gewicht kwijt gaat raken met maaltijden die in een handomdraai te maken zijn.

Nooit meer diëten
Nooit meer uithongeren
Nooit meer smakeloze maaltijden
Nooit meer uren en uren in de keuken
Nooit meer nadenken over wat je nu weer moet eten
Nooit meer schuldig voelen over wat je eet

We hebben je onze mening gegeven, en die komt vanuit ervaring. Ook wij eten van tijd tot tijd, helemaal op de Paleo manier en we vallen er hier thuis altijd gigantisch mee af.

Het is dan ook een manier om suikervrij te leren eten, en dat is de grote sleutel tot succes.

Klik hieronder op de link om eens het boek de Paleo Revolutie te bekijken.

Kun je tevens veel ervaringen lezen van mensen die het boek al gekocht hebben en lezen wat zij ervan vinden.

Vandaag besteld, morgen in huis. Zo zijn wij gewoon begonnen, én hebben er leuke Paleo dieet ontbijtjes uit gehaald 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *