afvallen door ontgiften met smoothies

Afvallen Door Ontgiften Met Smoothies?

Afvallen door ontgiften met smoothies? Oh absoluut! Ontgiften ofwel detoxen is een trendy woord in de kringen van gezondheid en schoonheid. Detox is een korter woord voor ontgiften, dat verwijst naar het verwijderen van giftige stoffen uit je lichaam.

Ook wel je lichaam reinigen en ontdoen van verontreinigende stoffen en chemicaliën.

Afvallen door ontgiften met smoothies? Ja zeker! Met ontgiften bereik je een stralende gezondheid en kan een behoorlijk snelle manier zijn van gewicht verliezen 🙂

afvallen-door-ontgiften-met-smoothies

Klik Op Afbeelding! >>>

Afvallen Door Ontgiften Met Smoothies; Strategie?

We worden dagelijks gebombardeerd met chemicaliën en giftige stoffen. Deze komen uit het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen, de schoonheid producten die we op onze lichamen smeren, en vele andere dingen waarmee we in contact komen.

Idealiter zouden we moeten voorkomen met al deze dingen in aanraking te komen, echter dit is natuurlijk niet realistisch.

Onze beste inzet is om de blootstelling te verminderen en voedingsmiddelen te consumeren die ons helpen de giftige afvalstoffen eruit te krijgen.

En afvallen door ontgiften met smoothies is een zéér mooie bijkomstigheid 🙂

Goede strategie om te beginnen met afvallen door ontgiften met smoothies is bv:

Voedsel eten dat zich 'vast houdt' aan giftige stoffen, en ons lichaam helpt deze uit te scheiden
Voedsel eten die een natuurlijke ontgifting ondersteunen

Beide kun je bereiken met smoothies drinken.

Afvallen Door Ontgiften Met Smoothies; Detox Diëten

afvallen door ontgiften met smoothies

Klik Op Afbeelding! >>>

Detox diëten worden steeds populairder en een typische detox dieet impliceert een aanzienlijke beperking van calorieën en er worden alleen voedingsmiddelen en vloeistoffen genuttigd die helpen het lichaam te ontgiften.

Dit kan voor een aantal dagen gedaan worden of zelfs voor een week á 10 dagen.

Een traditionele detox is niet eenvoudig om te doen en bovendien is er geen wetenschappelijk bewijs dat het je goed doet.

Niet alleen is het moeilijk om je calorieën zo te beperken, ontgiften op deze manier kan je moe en vermoeid maken. Het kan zelfs leiden tot een tekort aan voedingsstoffen en je uitdrogen. Extreme detox diëten zijn risicovol en moeilijk. Om deze redenen ben ik niet echt een voorstander van detox diëten.

Zelf ben ik wel een experiment aan gegaan een tijdje geleden. Voor een maand lang heb ik enkel groene smoothies gedronken, althans geprobeerd…

Mijn ervaring hiermee kun je terug lezen vanaf Inleiding 30 Dagen Sapvasten Experiment >>>

Tien dagen was de max dat ik het volhield om alleen maar groenten en fruit te drinken. En ja..afvallen door ontgiften met smoothies? Geloof me, dat gebeurde bij mij ook! En veel! Zeker 8 kilo kwijt geraakt. En al binnen de eerste week was er geloof ik 5 kilo van af.

Afvallen Door Ontgiften Met Smoothies; Betere Aanpak

afvallen door ontgiften met smoothies

Klik Op Afbeelding! >>>

Een betere aanpak tijdens afvallen door ontgiften met smoothies is het beperken en elimineren van toxines uit je lichaam door met regelmaat kleine detox strategieën te gebruiken.

Dit kan onder andere door:

Elke dag bewegen
Sauna nemen
Veel water drinken
Droge huid verwijderen
Gezonde hele voedinsgmiddelen eten

Ook kun je je lichaam helpen te ontgiften door elke dag smoothies te maken die ingrediënten bevatten die van nature afvalstoffen verwijderen. Er zijn veel dergelijke ingrediënten die lekker, voedzaam en bevorderend zijn voor het verwijderen van gifstoffen. Inclusief deze onderstaande smoothie ingrediënten  die jou helpen je lichaam gezond en schoon te laten worden.

Ontgiftende Smoothie Ingrediënten

afvallen door ontgiften met smoothies

Klik Op Afbeelding! >>>

Citroenen en Limoenen:

Citroenen en limoenen zijn krachtige, kleine citrusvruchten. Vol met vitamine C, een krachtige antioxidant, de vruchten helpen ook om het zuur-base evenwicht in je lichaam te herstellen. Dit maakt het makkelijker voor je lichaam op een natuurlijke manier afvalstoffen af te voeren.

Koriander:

Dit controversiële kruid is een geweldige manier om zware metalen uit je lichaam te elimineren. Niet iedereen houdt van de smaak van koriander, maar verbindingen in de bladeren van de plant kunnen binden aan zware metalen, zoals lood en kwik, en spoelen ze uit je lichaam. Als je houdt van dit kruid, is het gemakkelijk om een handje toe te voegen aan je volgende groene smoothie. Als je de smaak niet uit kan staan, probeer peterselie, werkt minder, maar heeft een vergelijkbaar effect op het lichaam.

Venkel:

Venkel is een smakelijk knolgewas met een lichte drop smaak. Venkel is een diureticum, wat betekent dat het vloeistoffen uit het lichaam spoelt en anti-ontstekende eigenschappen heeft. Het activeert ook een antioxidant in de lever glutathion genaamd. Deze verbinding hecht aan en verwijdert schadelijke vrije radicalen. Je kunt venkel door een sapcentrifuge doen en het sap ervan gebruiken als toevoeging bij je smoothie.

Watermeloen:

Dit heerlijke en verfrissende zomerfruit is ook een geweldig reinigingsmiddel. Watermeloen helpt vooral om de lever en de nieren te reinigen. Het is een krachtige hydrator dankzij de grote hoeveelheid water. Deze vrucht kan uitdroging voorkomen, terwijl het ook giftige stoffen verwijdert.

Gember:

Gember is een fantastische smoothie toevoeging voor afvallen door ontgiften met smoothies. Het bevordert een goede spijsvertering en helpt bij het afval uit je systeem te spoelen door voedsel sneller door je spijsverteringskanaal te laten gaan. Gember maakt ook je je beter voelt en heeft anti-ontstekende eigenschappen.

Paardebloem blaadjes:

Dit zijn niet de meest voorkomende “groenten” die je ziet in de supermarkt, maar ze zijn de beste als het gaat om het reinigen. Verbindingen in paardebloem blaadjes bevorderen een goede lever- en nierfunctie en helpen deze organen beter gifstoffen uit het lichaam te spoelen. Bovendien, paardebloem blaadjes fungeren als een diureticum en hebben een licht laxerende werking. De vroege lente blaadjes smaken het best, maar later, kan de meer bittere smaak van de blaadjes worden verborgen in smaakvolle smoothies.

Groene Thee:

Groene thee is een perfecte vloeistof om in smoothies te doen, vooral als je gaat ontgiften. Het heeft geen calorieën, en als je groene thee gebruikt, zal het veel anti-oxidanten toevoegen, met inbegrip van EGCG, die helpt om de lever te beschermen tegen toxines die schade aanbrengen. Groene thee is ook een diureticum, dus het zal je helpen meer urine te produceren en zo meer gifstoffen uit je lichaam verwijderen.

Boerenkool:

Boerenkool voorziet het lichaam van vezels en chlorofyl. Beide ondersteunen het lichaam tijdens natuurlijke ontgifting inspanningen. Vezel bindt zich aan toxines en andere ongewenste stoffen in je spijsverteringskanaal en helpt ze een weg naar buiten. Chlorofyl helpt om zware metalen en andere giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Om met succes te hebben met afvallen door ontgiften met smoothies moet je zorgen dat het afval uit je lichaam komt.

Waterkers:

Probeer eens waterkers als reinigende groene toevoeging in je smoothie, het zal de smaak van je smoothie niet of nauwelijks veranderen. Deze delicate groene plant is een krachtige reiniger, omdat het helpt om de circulatie en zuurstofhoudende lichaamsweefsels te verbeteren. Door het verhogen van circulatie, kan je lichaam efficiënter afvalstoffen uitscheiden. Als een toegevoegde bonus, verfrist waterkers je huid.

Rucola:

Ook rucola kun je door je smoothie heen doen zonder dat het de smaak verandert. Rucola heeft wel een beetje een pittige smaak, maar desalniettemin is het nog steeds mild als je het toevoegt aan een fruitige smoothie. Verbindingen in deze sla zorgen er voor dat je snéller ontgift.

Tarwegras:

Tarwegras is jonge tarwe en het wordt verondersteld om krachtige ontgiftende vaardigheden te hebben. Het enige nadeel aan het gebruik van tarwegras is dat je het sap ervan nodig hebt om profijt te hebben. De celwanden in tarwegras zijn stevig, dus het maken van sap is nodig om ze af te breken en om de voedingsstoffen vrij te geven. Als je een sapcentrifuge hebt zal het sap van tarwegras in je smoothie een lekkere detox kick geven.

Avocado:

Als je wilt afvallen door ontgiften met smoothies kun je het gevoel hebben dat je vetten moet vermijden. Gezonde vetten zijn echter van belang voor het reinigen van je lichaam. De enkelvoudig onverzadigde vetten in avocado’s helpen om gal los te maken van de galblaas en dit bevordert het doorgeven van gifstoffen. Bovendien zijn het de vetten die helpen je lichaam oplosbare vitaminen, zoals vitaminen A, D, E en K, te absorberen. Avocado’s zijn rijk aan vezels, zorgen voor een romige smoothie en helpen je spijsvertering met het afvoeren van gifstoffen. Ook zorgt een avocado ervoor dat je lekker vol zit van zo’n smoothie.

Appels:

Appels zijn een goede manier om zoetheid en smaak aan een smoothie toe te voegen, zonder toevoeging van te veel suiker. Naast hun natuurlijke zoetstoffen, zijn appels rijk aan pectine. Dit is een stof die giftige stoffen absorbeert en helpt je spijsvertering ze uit je lichaam te verwijderen. Een andere verbinding in appels, glucaarzuur, helpt het lichaam zich te ontdoen van zware metalen en chemische stoffen die lijken op oestrogeen.

Griekse Yoghurt:

Yoghurt is een populair ingrediënt in smoothies. Het voegt romigheid en smaak, terwijl ook het helpt om een smoothie de juiste textuur te geven. Yoghurt is rijk aan probiotica, de bacteriën die je spijsvertering nodig heeft om goed te functioneren. Deze kleine microben helpen je spijsvertering en ook helpen ze om je immuunsysteem een boost te geven. Zorg er wel voor dat je yoghurt gebruikt. Gewone yoghurt bevat veel toegevoegde suiker.

Ananas:

Ananas is een heerlijke vrucht die een heerlijke, zoete smaak aan smoothies toevoegt. Het bevat ook een enzym, genaamd bromelaïne, dat helpt bij het verbeteren van de spijsvertering en reinigt de dikke darm. Wees voorzichtig bij het toevoegen van ananas bij een smoothie met zuivelproducten. Het hoge zuurgehalte van de vrucht kan ervoor zorgen dat zuivel zuur wordt.

Bieten:

Bieten zijn een heerlijke groente met een mooie levendige paarse kleur. Hoewel het vaak wordt gebruikt in stoofschotels, soepen of salades werken biet zeer goed in groene smoothies, omdat ze van nature lekker zoet zijn. Eerst bietensap maken met je sapcentrifuge en erna door de rest van je ingrediënten in de blender doen is een uitstekende manier de ontstekingsremmende eigenschappen van bieten te benutten. Ze helpen je cellen herstellen, vooral in de lever waar giftige stoffen veel voorkomen.

Afvallen Door Ontgiften Met Smoothies, Hoe Snel?

afvallen door ontgiften met smoothies

Klik Op Afbeelding! >>>

Je hebt een heleboel opties om in je smoothies te stoppen als je wilt gaan afvallen door ontgiften met smoothies, zoals je hierboven ziet.

Het lastigste is om ze wellicht zelf te bedenken, al die recepten die je om de oren vliegen.

Daarom is het makkelijk om een smoothie receptenboek aan te schaffen waarmee je rustig aan de slag kunt gaan. Dit heb ik ook gedaan toen ik begon met mijn sapvasten 30 dagen experiment.

Persoonlijk heb ik de Smoothie Afslankbijbel gekocht, super gaaf en ik heb er tot op de dag van vandaag zoveel aan! 

En ja je gaat zeker snel afvallen met het drinken van smoothies, zeker als je echt een detox gaat beginnen.

Je helpt je lichaam met ontgiften, alle afvalstoffen worden uit je lichaam verwijderd en dit heeft gewoon een lekker effect. Bovendien helpen veel stoffen uit alle ingrediënten met vet verbranden en zorgen ervoor dat je alles uit plast 😉

De dure extreme detox diëten heb je echt niet nodig als je behoefte hebt om te gaan afvallen door ontgiften met smoothies. Een receptenboek is genoeg en voila je gaat gewoon aan de slag.

Dat receptenboek van Oscar, die ik zelf ook heb aangeschaft, heeft vaak een tijdelijke korting en een aantal extraatjes erbij zitten, altijd leuk! Onderaan dit bericht vind je de link naar die korting en bonussen.

En het mooie is, dat als je klaar bent met je detox, dat je daarna gewoon nog steeds groene smoothies wilt blijven maken. Ik in ieder geval wel. Elke ochtend ontbijt ik nu standaard met een groene smoothie, en dit helpt me om op mijn huidige gewicht te blijven.

Het verschil wanneer je ontbijt of luncht met brood of dat je een groene smoothie maakt is werkelijk giga!

Geen overgewicht meer
Geen vreetbuien meer
Geen vermoeidheid meer
Geen te strakke kleding meer
Geen slapeloze nachten meer

Dus een detox aangaan of niet, dagelijks groene smoothies drinken werkt bevorderend voor gewicht verliezen.

Succes!

Iedereen heeft verschillende meningen over ontgiften. Deel je gedachten in de reacties hieronder. Wat heeft gewerkt voor jou? En wat niet? Deel het met anderen zodat zij het kunnen vermijden.

2 gedachten over “Afvallen Door Ontgiften Met Smoothies?

    • Hoi Dana,
      ja die heb ik zeker gezien, vond het fantastisch. Vooral omdat hij nadien geen medicijnen meer hoefde te gebruiken ook. Naar aanleiding van die documentaire ben ik zelf een maand gaan sapvasten. Maar ik hield het niet zo goed vol als hij deed ;-). Je kunt mijn ervaring lezen bij Inleiding Sapvasten 30 Dagen Experiment. Groetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *