beste tijd van de dag voor een groene smoothie

Beste Tijd Van De Dag Voor Een Groene Smoothie

Beste tijd van de dag voor een groene smoothie, wat is de beste tijd van de dag om er één te drinken? Dat is een vraag waarover je misschien nadenkt wanneer je bent begonnen met groene smoothies te drinken. Wanneer je zo graag gewicht kwijt wilt of zelfs bezig bent met een sixpack trainen…

Beste tijd van de dag voor een groene smoothie? Het simpele antwoord is “altijd”, maar er zijn een aantal duidelijke voordelen aan het eerder op de dag drinken van je groene smoothie.

groene smoothie
Klik Op Afbeelding! >>>

Beste Tijd Van De Dag Voor Een Groene Smoothie ?

Het ontbijt is veruit de beste tijd van de dag voor een groene smoothie. Vooral als het gaat om het drinken van één groene smoothie per dag. Er zijn daar een paar redenen voor.

Allereerst, met een groene smoothie begint je dag op een gezonde toon.

Als je een grote groene smoothie maaltijdvervanger maakt, kun je tevreden zijn en vol zitten tot de lunch; met voldoende eiwitten en calorieën zonder dat je halverwege de ochtend weer trek krijgt.

Het verse fruit dat je gebruikt zal voldoen aan je behoefte aan zoetigheid en maakt dat koekje bij de koffie een stuk minder verleidelijk.

Op de tweede plaats zijn er geen ontbijtproducten die zo boordevol met natuurlijke vitaminen, mineralen en antioxidanten zitten. En laat je cafeïne in de ochtend om wakker worden vergeten.

Veel groene smoothie drinkers drinken geen koffie meer. Groene smoothies geven namelijk reuze veel energie.

En tot slot, ’s ochtends een groene smoothie drinken kan aan je gehele aanbevolen porties fruit en groenten per dag al voldoen. Een betere manier om de dag te beginnen is bijna niet denkbaar!

Zeker niet wanneer je de juiste recepten gebruikt, recepten die ervoor zorgen dat jij bommetjevol raakt. Je kunt daarbij denken aan de geheime smoothies uit de Smoohtie Afslankbijbel.

Groene Smoothie Als Maaltijd vs Groene Smoothie Bij Een Maaltijd

Het is te verkiezen om je groene smoothie te drinken áls een maaltijd. Dat betekent dat je een grote groene smoothie van ongeveer 800 ml met ten minste 10 gr eiwitten en 350 of meer calorieën drinkt. Dat is meestal voldoende om je tevreden te houden tot de volgende maaltijd.

Een kleine groene smoothie van ongeveer 500 tot 600 ml, gemaakt met slecht twee stuks fruit en een handjevol groenten heeft vaak niet voldoende calorieën om een volledige maaltijd te zijn. Hoewel het een gezonde snack is, zul je snel weer hongerig worden.

Dus als ik het heb over een groene smoothie voor ontbijt, lunch of avondmaal, verwijs ik naar een groene smoothie als maaltijdvervanger.

Deze smoothies staan goed beschreven in het boek van Oscar, wat we zelf ook thuis gebruiken en geregeld nog doorbladeren, op zoek naar nieuwe inspiratie. Een echte aanbeveling vanuit onzer kant.

Er staan veel gevarieerde smoothies in, allemaal helpen ze je vol te laten zitten, helpen met afvallen, en zorgen ervoor dat je geen suikers binnen krijgt. Absolute pro dus om de Smoothie Afslankbijbel te gebruiken, tijdens het leren maken van groene smoothies, vinden wij 😉

Laat Groene Smoothies Je Redden Van Een Fastfood Lunch

Lunch is de volgende beste tijd van de dag om je groene smoothie te drinken. Als je je dag niet begint met een groene smoothie, laat dan de groene smoothie je redden van een ongezonde snelle hap tussen de middag.

Wanneer het lunchtijd is, kom je hiermee niet in tijdnood (lunchtijden zijn kort soms!). Dus iets snels en eenvoudigs is dan op zijn plaats. Helaas, iets snels en eenvoudigs betekent meestal een “verse” verpakte lunch uit de kantine. Of je komt in de verleiding om naar het dichtstbijzijnde fastfood keten te rennen.

Groene smoothies zijn een snelle en eenvoudige oplossing voor je lunch als je aan het werk bent. Je kunt het thuis maken en koel houden in de koelkast of een thermoskan. Misschien krijg je het zelfs wel voor elkaar om naast de magnetron ook een blender op je werk te plaatsen. Er zijn er die dat gewoon echt doen. Niks mis mee.

Zorg ervoor dat je eiwitten en vezelrijke voedingsmiddelen toe voegt aan je groene smoothie voor de lunch. Deze vullen je goed en houden je gevuld voor de rest van de middag. Met een groene smoothie als lunch heb je tevens ook voordeel van de energie die de groene smoothie je geeft, en weert de gevreesde middag malaise af.

Klik hier als je ook direct toegang wilt krijgen tot de Smoothie Afslankbijbel, en wat meer ervaringen hierover wilt lezen.

Waarom Een Groene Smoothie Drinken Voor Diner Misschien Niet Zo’n Goed Idee Is

Uiteraard kun je een groene smoothie als avondmaaltijd drinken. Het drinken van een groene smoothie barstensvol met fruit en groenten is altijd een geweldig idee. Als je de wilskracht ervoor hebt, geniet van je avondmaaltijd in de vorm van een smoothie!

Maar het komt dan echt aan op wilskracht om zelf een groene smoothie te drinken terwijl je gezin en/of familieleden aan een “echte” maaltijd zitten. Als het aankomt op avondeten, is het gemakkelijk om uit eten te gaan of soms iets te laten bestellen. Dan wil je daarvan genieten en niet verplicht zijn je groene smoothie te drinken.

Het is ook gewoon leuk om met zijn allen aan tafel te zitten en samen te eten, daarvan te genieten. Omdat je misschien super streng bent in wat je eet kan dat een deel van je sociale leven beïnvloeden. Plus het avondeten is ook, voor velen althans, een soort kwaliteit moment die men met elkaar samen doorbrengt.

Een groene smoothie voor het avondeten kan ook leiden tot een opgeblazen gevoel, zeker als je lunch of snacks gewone maaltijden waren.

Dus, de beste tijd van de dag voor een groene smoothie? Niet voor het avondeten….

De reden hiervoor is dat groene smoothies efficiënt en snel verteren. Een zware maaltijd tijdens de lunch of een vette snack in de middag kan nog steeds “aan het werk zijn” in je spijsverteringskanaal.

De allerlaatste reden waarom je beter geen groene smoothie voor het avondeten kunt drinken is dat je extra kilootjes kunt verliezen wanneer je dit niet doet.
Beste tijd van de dag voor een groene smoothie? Simpelweg je avond groene smoothie verplaatsen naar het ontbijt.

Over het algemeen zijn avondmaaltijden een stuk gezonder dan het ontbijt, waar je de dag mee begint. Dus door het overslaan van granen, brood en andere suiker bevattende ontbijtproducten en in plaats daarvan een groene smoothie te drinken, en het eten van een gezonde avondmaaltijd, optimaliseer je je voedingspatroon.

En kun je op die manier die hardnekkige kilootjes verliezen.

Maak je dan vervolgens ook nog je smoothies uit een betrouwbaar receptenboek, dan gaat je dit tijd, frustratie en veel moeite schelen. Zo’n boek is bv de Smoothie Bijbel, eerder gezegd, ook wij hebben deze in huis en zijn er dolgelukkig mee.

Wat een verandering was dat ineens, verademing kunnen we wel zeggen. Eerst zijn we begonnen met het gedeelte uitpluizen van de makkelijk te maken smoothies, lekker en vol dat we er van zaten!

Hiermee konden wij het makkelijk uithouden tot de lunch hoor, en mocht dat een keer niet het geval zijn; iedereen is immers anders, dan maakten we wat extra en deden we om 10:15 nog een extra slok.

Wat werkelijk hielp was dat we onze boodschappen er van te voren op konden aanpassen, niks geen ingewikkelde toestanden, gewoon in huis halen wat er voor de gekozen smoothies gehaald moest worden. Even maken en hoppa; klaarrrr.

Tevens hadden wij de Bijbel met korting gekocht, ook prettig. De schrijver biedt vaak wat extraatjes aan in de vorm van bonussen, óók weer erg leuk.

Mooie vorm gegeven boek, en vooral zo prettig om het écht in je handen te hebben, persoonlijk vinden we dat veel en veel leuker dan een e-boek, dan zit je weer op je laptop, nee, deze staat gewoon te glinsteren op onze keukenplank, echt niks mis mee.

We halen er graag onze favo recepten uit!

2 gedachten over “Beste Tijd Van De Dag Voor Een Groene Smoothie

 1. Ik doe zelf wisselend dikke , kleine witte of bruine , rode,zwarte bonen in mn groene smoothie.
  Koop gedroogde peulvruchten ,zet 24 uur in week,ververs het na 12 uur,spoel af kook de bonen.
  Doe gelijk 1 kilo,na afkoelen maak ik het in zakjes voor in de diepvries.
  Voordeel je krijgt samen met groene groente nog heel veel vezels binnen + de rest van het peulvruchten voordeel.
  En je zit goed vol Door alle vezels.
  Maar bouw het wel langzaam op Bv 1 eetlepel per dag 1 week lang,daarna 2 eetlepels en weer een week later 3 eetlepels per dag,en dan die week erop doe je 2 eetlepels per keer, ook dit bouw je weer op totdat je op 3 zit.
  Ik gebruik 2 groente lepels Door mn smoothie, 2x per dag.

  • Goedemorg greetje,
   wat klinkt dat heerlijk! Absoluut een goed idee om vezels aan je smoothies toe te voegen.
   Fijn he om zo vol te zitten door het drinken van één enkele smoothie?
   Goed idee van je, dankjewel!
   groet,
   Ivana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *