buikvet verbranden met het paleo dieet

Buikvet Verbranden Met Het Paleo Dieet

Buikvet verbranden met het Paleo dieet…hoe gaat dat in zijn werk? Het menselijk genoom, een combinatie van al onze erfelijke factoren, heeft geen drastische mutaties ondergaan wat betreft vet opslag in de vorige eeuw.

Maar de nummers omtrent obesitas zijn de afgelopen 20 jaar omhoog geschoten. Het probleem zit hem niet in onze lichamen, fysiologisch, we zijn dezelfde als die we altijd waren.

Het probleem is de discrepantie tussen de wereld waarin we geëvolueerd zijn om te gedijen en de wereld waar we in de realiteit van nu mee te maken hebben.

In dit artikel krijg je inzicht in hoe buikvet verbranden met het Paleo dieet werkt, waarom het moeilijk is, en wat je eraan kunt doen. Klik hier wanneer je direct ervaringen wilt lezen van mensen die al eten uit het boek de Paleo Revolutie!

buikvet verbranden met het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

 

Oude Lichamen, Moderne Wereld

buikvet verbranden met het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Buikvet verbranden met het Paleo dieet, laten we eens terug kijken naar hoe het vroeger was. Door te evolueren in een premoderne voedsel omgeving zijn onze lichamen gedwongen om zich aan te passen aan een inconsistente voedselvoorziening.

Wij zijn heel goed in het opslaan van vet, omdat de meeste tijd van onze geschiedenis de volgende maaltijd veel verder was weg dan een ritje naar de supermarkt.

Vet opslag liet ons toe deze voorraden “op te snoepen” wanneer dat nodig was in tijden van schaarste. Een biologische drang naar de smaak van vet en zoetigheid stuurde ons naar calorie rijke voedingsmiddelen wanneer deze beschikbaar waren. Om onze energie te verhogen en ons te bereiden op magere tijden.

Buikvet Verbranden Met Het Paleo Dieet

buikvet verbranden met het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

In het verleden hebben deze aanpassingen gezorgd voor het voortbestaan van onze soort. Helaas voor ons, is ons voedselmilieu sneller verandert dan onze lichamen konden bijhouden.

Onze lichamen zijn aangepast voor voedselschaarste, maar worden geconfronteerd met overvloed. En strijden we voortdurend om onze consumptie te beperken!

Tegelijkertijd ontbreken de juiste voedingsmiddelen in ons eetpatroon dus hoewel we genoeg eten zijn we eigenlijk ondervoed! En komen we maar aan in gewicht. Machtig mina…

Buikvet verbranden met het Paleo dieet lukt zo goed omdat het opnieuw een omgeving met de levensmiddelen creëert waar we voor geëvolueerd zijn.

Bij sommigen gaat buikvet verbranden met het Paleo dieet moeiteloos. Ze laten de “ohzo gezonde volkoren granen” achterwege en voila; het gewicht lijkt sneller van ze af te glijden dan dat ze tijd hebben om een nieuwe jeans te kopen.

Anderen echter worstelen met hun gewicht zelfs nadat ze hun eetpatroon veranderd hebben, en weer anderen ervaren groot succes doch bereiken een plateau.

Zoveel moeite stoppen in een gezond dieet en dan geen resultaten zien kan vreselijk ontmoedigend zijn.

Of je nou net begint met buikvet verbranden met het Paleo dieet of dat je gefrustreerd bent omdat je geen gewicht verliest, of vast zit in een plateau na een tijdje….Hier kun je veel manieren lezen om optimaal te beginnen met buikvet verbranden met het Paleo dieet, en het gewicht verliezen dat je zo graag kwijt wilt.

Je Lichaam Is Geen Calorieën Meter

buikvet verbranden met het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Om gewicht te verliezen  met een minimum aan pijn en stress helpt het om precies te weten hoe afvallen en gewicht aankomen werkt.

Sommigen beweren dat het allemaal heel eenvoudig is, een eenvoudig rekensommetje:

calorieën in versus calorieën uit

“Gewoon minder eten, meer bewegen” en je bent helemaal klaar. Hey, en als dat niet werkt, holpa nog minder calorieën eten. Nou wat simpel….duh.

Technisch gezien is het waar hoor, dat calorieën je toename of afname in gewicht bepalen.

Maar in de echte wereld, als je op lange termijn wilt buikvet verbranden met het Paleo dieet dan is op je calorieën letten wel het laatste wat je wilt doen. En hóeft te doen!

Allereerst maakt deze theorie van calorieën in versus calorieën uit geen onderscheid tussen de voedende en schadelijke calorieën. Natuurlijk ga je afvallen als je 1200 calorieën per dag binnen krijgt met Doritos elke dag. Maar je gaat ook ernstige problemen met je spijsvertering krijgen en tekorten aan micronutriënten ervaren, die veel meer schade doen aan je gezondheid dan dat het gewichtsverlies goed maakt.

Op welke wijze worden de calorieën in je lichaam gebruikt? Zijn ze verbrand voor energie? Of worden ze opgeslagen als vet?

Als twee mensen beiden een donut eten verbrandt één van hen de calorieën om weer een juiste lichaamstemperatuur te krijgen terwijl de ander ze op slaat als vet. Technisch gezien hebben ze dan bewezen dat de theorie calorieën in versus calorieën uit waar is, echter met totaal andere resultaten!

Voedingsstoffen Verdeling En Gewichtsverlies

buikvet verbranden met het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Voedingsstoffen verdeling, daar is het waar het om draait als wilt beginnen met buikvet verbranden en afvallen!

Het gaat niet alleen om calorieën te verminderen, zo laag te houden als je maar kunt. Het gaat erover dat je zorgt dat de calorieën op de juiste plekken terecht komen.

En dit leidt tot het probleem wat betreft het punt van het op vet ingestelde lichaam. Ieder lichaam heeft een natuurlijke setpoint voor lichaamsvet, dat het in stand wilt houden om en nabij wat extra kilootjes.

Als je lang genoeg kunt vasthouden aan die calorie beperking om onder deze setpoint van je eigen lichaam te gaan dan vecht je lichaam terug.

Het vermindert je energie verbruik over alles wat niet essentieel is, met name je vruchtbaarheid.

Daarom verliezen zoveel vrouwen hun menstruatie als ze extreem mager worden en krijg je onwijze honger de hele tijd, gewoon om in een laatste poging van je lichaam om meer voedsel binnen te krijgen.

En eventuele extra energie wordt direct opgeslagen als vet, in plaats van verbrand voor energie, want wat het lichaam betreft ben je in het midden van een levensbedreigende hongersnood.

Buikvet Verbranden Met Het Paleo Dieet, Geen Calorieën Tellen

buikvet verbranden met het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

“Gewoon minder eten en meer bewegen”  werkt dus voor de meeste van ons niet…

Minder eten kan zorgen voor een tekort aan voedingsstoffen of erger.

Dit is van cruciaal belang: gewichtsverlies gaat niet over wilskracht.

Diëten gebaseerd op wilskracht zijn gedoemd te mislukken. Je kunt niet afvallen door te vechten met je lichaam.

Je zou de strijd winnen, maar je lichaam zal altijd de oorlog winnen. Je kunt alleen buikvet verbranden door het verwijderen van de noodzaak om tegen je lichaam te strijden.

Dat is de reden waarom de Paleo benadering ten op zichte van buikvet verbranden en gewicht verliezen anders is.

In plaats van je lichaam te verhongeren en zich daaraan te onderwerpen, is het doel de onderliggende problemen op te lossen.

Buikvet verbranden met het Paleo dieet gaat om het werken mét je lichaam, niet er tegen!

Zo Werkt Het Paleo Dieet

buikvet verbranden met het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Buikvet verbranden met het Paleo dieet werkt als volgt:

Eet Voedzaam Voedsel

Als je een solide Paleo dieet volgt, eet je een verbazingwekkende verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen, van dierlijk voedsel zoals lever en vis tot aan avocado’s. En niet te vergeten de hoeveelheid groenten die je binnen krijgt. Voor de meeste mensen is het Paleo dieet veel en veel voedzamer dan wat ze ooit gegeten hebben.

Alle hunkeringen en verlangens,  op basis van tekorten aan voedingsstoffen, zullen weg vallen, wat de reden van het vechten van ons lichaam tegen gewichtsverlies weg neemt!

Voedsel Beloningen Aanpakken

Een andere reden waarom je lichaam zo met je in gevecht is tijdens afvallen is de verwarring die veroorzaakt werd door voedsel beloningen die je jezelf gaf. Ook dit kun je regelen tijdens buikvet verbranden met het Paleo dieet.

Als je honger hebt is het Paleo dieet geweldig. Als je geen honger hebt zul je merken dat je niet meer gaat snaaien, chips eten om maar iets te eten bijvoorbeeld. Je gaat je realiseren wat je doet, wat je eet. Probeer maar eens roerei of broccoliroosjes te gaan eten zoals je een zak chips leeg eet, dat werkt gewoon niet.

Als vanzelf kom je van je suikerverslaving af en wanneer je geen honger hebt, dan heb je geen honger. En heb je echt behoefte aan zondigen, wees gerust, ook dat kan. Iedereen vult het zondigen tijdens een Paleo dieet anders in.

Het is ook het vermelden waard dat eten veel meer de moeite waard wordt als de rest van je leven niet de moeite waard is. Verveling en ellende maken het gemakkelijker om naar suiker te grijpen als comfort, als troost. Het verbeteren van de rest van je leven zal ervoor zorgen dat voedsel veel minder impact op je heeft.

Optimaliseer Je Voedingsstoffen Verdeling

Een andere reden waarom je misschien wel in zware strijd bent met overgewicht is de voedingsstoffen verdeling. Vergeet niet dat dit verwijst naar hoe een individu calorieën verbrandt voor energie, of opslaat als vet. Als je buikvet wilt verbranden dan hoop je natuurlijk dat ze worden verbrand voor energie.

Hier is hoe je daarvoor kunt zorgen:

1.# Zoek eerst een koolhydraten niveau dat voor je werkt.

Als het gaat om vermageren zijn koolhydraten ingewikkeld.

Insuline is een vetopslag hormoon
Koolhydraten verhogen je insuline hoeveelheid

Je zou denken dat het volledig vermijden van alle koolhydraten er dan voor zorgen dat je snel op weg bent naar je ideale gewicht. En ja dit geld zeker voor de meeste van ons. Aan de andere kant, niet iedereen doet het goed op een laag koolhydraten niveau, sommige mensen verliezen sneller gewicht als zij gematigd koolhydraten blijven eten.

Buikvet verbranden met het Paleo dieet werkt juist zo goed omdat het je het koolhydraten niveau laat zoeken wat bij jouw eigen lichaam past, niet omdat het voorschrijft zus en zoveel koolhydraten te moeten eten.

2. # Een tweede manier om je voedingsstoffen verdeling verder te optimaliseren is ontstekingen te beheren. Op korte termijn is een ontsteking een volkomen normale manier van je immuunsysteem om te herstellen.

Maar wanneer het veel te lang duurt kunnen ontstekingen ronduit gevaarlijk zijn. Door chronische ontstekingen ontstaat een hormonale omgeving die honger bevordert en het koolhydraten metabolisme belemmert. Het is een recept voor overeten en vervolgens die calorieën op te slaan als vet.

Om ontstekingen te verminderen….

  • Zorg voor genoeg slaap
  • Verminder je stress
  • Vermijd extreme trainingen
  • Beperk je inname van noten en zaden en eet veel vis (verbeter de omega-6 en omega-3 ratio)

3. # Een derde strategie zou eventueel sporadisch vasten kunnen zijn. Sporadisch vasten bootst de voordelen van een koolhydratenbeperking na. De insuline wordt bv verlaagt, er treed een vertraagde stofwisseling op, en het opgeslagen lichaamsvet wordt gebruikt als brandstof.

Omdat je helemaal geen calorieën in neemt tijdens het vasten, draait je lichaam volledig op het opgeslagen vet. Als kers op de vetverbrandende taart verhoogt het vasten ook het niveau van allerlei andere vetverbrandende hormonen zoals het groeihormoon en adrenaline.

Een noot: vasten is niet voor iedereen weggelegd. Voel je nergens toe verplicht.

4. # Ten slotte kun je voedingsstoffen verdeling optimaliseren door te bewegen. Bewegen is niet zo goed voor buikvet verbranden in de zin dat het calorieën verbrandt, het werkt omdat lichaamsbeweging het hormonale milieu in je lichaam verbetert.

Zodoende bevorder je goede verdeling in je voedingsstoffen en ga je calorieën verbranden als brandstof in plaats van ze op te slaan als vet.

Het hoeft allemaal niet zo extreem te zijn, ga gewoon lekker wandelen met een wat pittiger tempo dan normaal. Pak de fiets, laat je hond uit etc..

Paleo Dieet En Vet Verbranden, Beginnen?

bord met paleo voeding
Klik Op Afbeelding! >>>

Voor de meeste mensen is het simpel: Paleo verlaagt automatisch je calorie inname zonder dat je erover na hoeft te denken.

Wanneer je brood vervangt door een omelet verminder je drastisch je calorieën.

Hetzelfde geldt voor vervanging van je cola door water, of één van de andere veranderingen die mensen meestal maken als ze gaan beginnen met buikvet verbranden met het Paleo dieet.

Succesvol vermageren gaat niet over calorieën tellen, of jezelf verwennen “omdat je het verdiend hebt” na een uurtje zweten op de loopband.

Het gaat er niet om je lichaam te laten verhongeren zonder je onderliggende stofwisselingsproblemen aan te pakken. Het is ineffectief en onnodig. Het is zwaar en pijnlijk.

De sleutel tot buikvet verbranden en over de gehele linie gewicht te verliezen en gezonder worden is om mét je lichaam te werken en niet tegen haar.

Wat Heb Je Nodig Om Te Beginnen?

Wanneer je mét je lichaam werkt ipv tégen haar, dán wordt buikvet verbranden met het Paleo dieet leuk en lekker en dé oplossing voor de langere termijn! Met heerlijke maaltijden waarvan het hele gezin mee smult 🙂

En dat is dan ook de oplossing; een betrouwbaar en succesvol boek aanschaffen waaruit je leert heerlijke maaltijden te maken. Wij hebben het boek van Mitchel aangeschaft, het heet de Paleo Revolutie, je leert er alles uit echt waar.

Een waardevol receptenboek, met wat hoofdstukken vooraf over mindset en wat andere dingen die fijn zijn om te weten eer je begint met vet verbranden met het Paleo dieet.

In het boek leer je gestaag hoe en wat je kunt koken en zodoende genoeg kunt eten zonder dat je je vol stopt met de verkeerde dingen. Tip is dus: ga niet eerst zelf aan lopen klooien met recepten op internet maar schaf het juiste boek aan.

Zo kan je gaan beginnen, je gaat een verandering aan, een commitment met je gezondheid, je geeft je zelf een seintje, tot diep in je hartje: ik wil gezond eten en gezond worden staat voorop!

Mitchel zal je met zijn kookboek begeleiden en je de lekkerste dingen laten maken zonder dat er ook maar suiker te pas aan komt, wauw zeggen wij dan!

Ook bij ons staat ie op de keukenplank en we maken er dankbaar geregeld maaltijden uit, in het begin zelfs hele dagen. Het is zo fijn om die houvast te hebben wanneer je wilt afvallen én gezond wilt worden/zijn!

Er staan in dit boek heel duidelijke lijsten met bv basisvoeding, er worden leuke voor-en na foto’s gedeeld, er staan succesverhalen in en natuurlijk ook recepten zodat jij dit ook allemaal kunt bereiken.

Persoonlijk zijn we groot fan van dit boek omdat alles zo duidelijk in Jip en Janneke taal wordt uitgelegd. Dus mocht je werkelijk op de Paleo manier willen gaan eten en afvallen, dan is het een groot pluspunt om de Paleo Revolutie in huis te hebben.

Ook wij zijn zo begonnen. Je gaat op reis! Op reis naar je ideale gewicht en naar gezond zijn! Hoe leuk is dat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *