cursus zelfvertrouwen

Cursus Zelfvertrouwen, 11 Manieren Om Angst Te Overwinnen.

Cursus Zelfvertrouwen,  vaak ontkiemt een medische klacht, denk in dit geval aan bv obesitas, aangezien we het op deze website over afvallen hebben, vanuit levensuitdagingen.

Het zou je kunnen helpen bij ongeacht welke uitdaging dan ook, zo’n cursus zelfvertrouwen.

De twee emoties die een mens het meest uit balans lijken te halen zijn namelijk woede en verdriet, laten we zelfs het woord depressie in de mond nemen.

Dr. Charles F. Glassman heeft een mooie interpretatie, vind ik, van ons brein en welke deze een rol speelt in het omgaan met uitdagingen in ons leven.

Hij zegt dat de mensheid, jij, ik, iedereen dus, een dualiteit bezit: een primitieve dierlijke natuur en een goddelijke natuur.

Die primitieve dierlijke natuur domineert het grootste deel van ons leven en onze menselijke interactie. Het wordt gecontroleerd door wat Dr. Charles het automatische brein heeft genoemd (ofwel AB).

cursus zelfvertrouwen
De donkere weg voorgoed vermijden, neem nu de afslag. Klik Op Afbeelding!

Even Kort Over Dr. Glassman

Dr. Glassman heeft algemene interne geneeskunde beoefend, meer dan 25 jaar in Rockland County, New York, een voorstedelijke gemeenschap 30 mijl ten noorden van New York City, heeft zijn praktijk ontworpen als patiënt-gecentreerd in plaats van het probleem-gericht.

Hij studeerde aan de Phi Beta Kappa, magna cum laude van Hobart College in Genève, New York.
Hij studeerde af aan New York medische College en behaalde zijn stage in residentie in het Montefiore Medical Center en Westchester County Medical Center. Zou hij zelf een cursus zelfvertrouwen hebben gehad? 🙂

Het Automatische Brein

Het AB hebben wij al meer dan 200.000 jaar, vanaf het bestaan van onze evolutionaire voorouders, zelfs vanaf de reptielen daarvoor. Toen hadden wij zeker nog geen cursus zelfvertrouwen nodig uiteraard…

Dit brein inspecteert de omgeving 24 uur per dag, is aan het werk om elk gevaar, bedreiging of kwetsbaarheid op te sporen.

Wanneer ons automatische brein (AB) gevaar of bedreiging registreert, veroorzaakt dit in ons brein automatisch en onmiddellijk een vlucht-of-vecht reactie. Daarom moet achter elke vlucht-of-vecht reactie enig gevaar gevaar zitten.

Met andere woorden : een trigger.

Woede is altijd een vecht reactie, en verdriet of depressie een vlucht reactie.

Men is niet zo zeer beter af met de één of met de ander, echter het AB waarover we hier spreken moet een situatie inschatten waarin voor ons als individu, gevaar, risico of kwetsbaarheid achter schuilt.

Die gevaren, bedreigingen en kwetsbaarheden zijn over het algemeen niet zo duidelijk als bv een sabeltandtijger van 50.000 jaar geleden of een overvaller in onze moderne tijd. Een cursus zelfvertrouwen echter zou je kunnen helpen met identificeren.

Volgens Dr. Charles worden de gevaren gedetecteerd door ons AB (automatische brein) en al vanaf onze kindertijd opgeslagen in onze databanken.

De Dynamiek Van De AB:

  • Zintuiglijke prikkels (intern of extern) raken de AB
  • De AB weegt dit af tegen de data die het opgeslagen heeft
  • Wanneer het een mogelijk gevaar waarneemt
  • Schakelt de vlucht-of-vecht reactie in

En het AB zal doen wat nodig is, om het gevaar weg te laten gaan, ofwel door vluchten ofwel door vechten.

cursus zelfvertrouwen
Vecht of vlucht reactie? Wat doe jij? Klik Op Afbeelding!

Angst Voor Het Onbekende

Voor iedereen zijn gevaren wat anders. Er zijn echter enkele algemene gevaren.

Eén ervan is angst voor het onbekende.

De toekomst is de grootste onbekende van alle en onze AB probeert het wanhopig zo te regelen op een manier dat het voorspelbaar blijft.

Dat is een reden waarom we het vaak zo moeilijk hebben met het leven in het moment, in het heden.

Niettemin, leidt ons onvermogen de toekomst te interpreteren vaak tot angst voor de toekomst, of laten we het anders formuleren, het leidt er vaak toe dat ons AB de toekomst detecteert als potentieel gevaar.

Daarom kan de onvoorspelbaarheid van toekomstige financiële zorgen, relatie problemen, gezondheidsproblemen, hoeveel we blijven of gaan wegen, leiden tot vlucht-of-vecht reacties.

Woede kan een manier zijn waarop de vecht instincten boven komen en depressie kan een manier zijn waarop de vlucht instincten boven komen.

Angst Voor Superieuren

Nog een universeel gevaar is die van mensen die zich superieur voelen.

Ons AB zal onze omgeving afspeuren en bekijken of iets of iemand aan ons superieur is en dus een potentiële bedreiging kan zijn.

Maar wat, als gevolg van alle opgeslagen gegevens uit onze kindertijd, onze AB denkt dat bijna alles en iedereen superieur is aan ons?

Dat wordt dus vaak gezien bij een laag zelfbeeld, en veroorzaakt twijfel en gevoelens van ontoereikendheid.

In deze situaties zal ons AB reageren met een vlucht reactie.

Om te vluchten kunnen zelfondermijnende gedachten worden gegenereerd om ons te “beschermen” tegen bedreigende situaties of personen.

Geluk Ongrijpbaar

Geluk is ongrijpbaar als we constant vechten of op de vlucht zijn.

Veel onplezierige gedachten en zelfondermijnende gedragingen en emoties kunnen ons verhinderen het leven in balans te leven.

Door het begrijpen van het concept van het automatische brein kunnen we meer controle krijgen, en met het uitvoeren van onderstaande stappen kunnen we de verouderde reacties overwinnen, die eerlijk gezegd eigenlijk geen plaats meer zouden mogen hebben in de 21-ste eeuw.

Om toegang te krijgen tot onze goddelijke natuur moeten we verder komen dan de AB.

Overwin Angst Voor Het Onbekende

1 Neem één stap tegelijk
Lijkt logisch maar toch iets om altijd bij stil te staan


2 Maak je geen zorgen over de beste zijn, focus je enkel op je best doen
Wanneer elk stap nauwkeurig en vastberaden in de lijn is met onze individuele mogelijkheden, gaven en talenten (en niet die van iemand anders), zal dit leiden naar een toekomst die goed is voor je.


3 Onderneem vandaag actie
Vraag jezelf af: Wat ga ik vandaag doen dat me richting mijn droom toekomst brengt? Neem vandaag één stap, morgen weer een ander, en blijf met moed en vastberadenheid vooruit kijken.


4 Wordt georganiseerd
Als je stappen onderneemt, schrijf dan op wat je geleerd hebt van de vorige stap en wat je onmiddellijke doelstellingen zijn die je nog gaat volgen.


5 Plan niet te ver in de toekomst
Aangezien je automatische brein (AB) de toekomst als mogelijk gevaar detecteert, voorkom dan ver van te voren plannen. Dromen en doelen die zo groot zijn ( bv 50 kilo willen verliezen in drie maanden tijd) kunnen ook “gevaarlijk” of ontmoedigend worden gevonden door je AB en zullen leiden tot een vlucht-of-vecht reactie

Overwin Zelftwijfel

1 Begin te begrijpen dat zelftwijfel een aangeleerde reactie is
Ons AB wil ons gewoon beschermen. Hoewel het gedachten kan genereren om te helpen dit te doen, kan het AB niet dénken. Het reageert alleen.

2 Oefen om niet vanuit gevoelens van ontoereikendheid keuzes te maken, te geloven en te vertrouwen
Omdat dit misschien alles is wat je kent, begrijp goed dat het ergens wed geformuleerd in je ontwikkeling en dat het niets betekent. Het is enkel opgeslagen data. Begin met het maken van nieuwe gegevens.

3 Omhels je eerdere successen
Vaak als we iets als succes ervaren wordt het al snel uitgelegd als een toevalstreffer of als geluk. De manier om nieuwe gegevens te maken is begrijpen dat het succes, hoe klein of groot ook, het niet kan hebben plaats gevonden zonder jouw toedoen/deelname. Dus probeer geen redenen te verzinnen om het tegendeel te bewijzen.

4 Begrijp dat alle mensen die succesvol zijn soms twijfelen aan zichzelf
Het verschil is dat zij continue verder blijven gaan en juist twijfels meer als toevalstreffers zien dan als het succes.

5 Ontwikkel een mantra voor als je je zwak of kwetsbaar voelt
Gebruik bv: Alles is veilig, ik ben ok. Blijf dit ontiegelijk vaak in je hoofd herhalen totdat dit een gewoonte voor je is.

6 Gebruik je tijd wijs
De gemiddelde forens besteed 38 uur per jaar aan het vast staan in het verkeer. Probeer naar motiverende en inspirerende radio of seminairs te luisteren. Ook wanneer je surft op het internet, besteed je tijd aan positiviteit.

Bovenstaande tips zijn vrijblijvend maar wie weet wil je nu echt jezelf grondig gaan aanpakken?

Lees dan nog even verder!
Want om even in het kader van bv overgewicht en hoe kom ik er van af te blijven, lijkt mij de ultieme vraag:

Krijg je zelfvertrouwen van een slank lichaam?
Of krijg je een slank lichaam met als basis het hebben van zelfvertrouwen?

cursus zelfvertrouwen
Na een cursus zelfvertrouwen durf je meer en kun je meer aan, ook je eetproblemen aanpakken! Klik Op Afbeelding!

Cursus Zelfvertrouwen

Heb je er ook zin in gekregen in een nadere introspectie? Bekijk dan eens waar deze cursus zelfvertrouwen uit bestaat, geheel vrijblijvend uiteraard.

Deze cursus is bedoeld voor jou als je:

Je zelfvertrouwen wilt vergroten
Minder afhankelijk wilt zijn
Meer wilt vertrouwen op je eigen gevoel
Wilt stoppen met twijfel en zelfkritiek
Minder perfectionistisch wilt zijn
Je zekerder wilt zijn in elke situatie

Je krijgt een 30-dagen 100% geld terug garantie voor deze aanbieding. Op deze manier loop je geen enkel risico. Test alle ideeën, inzichten en technieken. Als je denkt dat het voor jou niet werkt, laat het dan weten. Ze betalen je jouw investering direct terug!

Je kunt altijd contact opnemen als je vragen hebt over de cursus, zowel voor als na bestelling.

Het is fijn dat er 100% garantie op deze cursus zit, je ontvangt, wanneer je niet tevreden bent je geld terug, binnen de 30 dagen garantietermijn.

Een gedachte over “Cursus Zelfvertrouwen, 11 Manieren Om Angst Te Overwinnen.

  1. Mij zelfvertrouwen zakt me in de schoenen als ik een gesprek wil aan gaan met mannen waar ik wel een relatie mee wil op bouwen en het eerst wooord wil doen ,omdat de vrouw altijd de eerste stap moet zetten lijkt het wel.mannen wachten altijd af als wij vrouwen het woord hebben gegeven,en het ze bijna de mond moeten open breken bij een ander.liefde blijft daarom altijd onbeandwoord voor mij en veel vrouwen met me.toch bang dat je,je afwijzen en afgaan door een blunder te maken.daarom ga ik altijd op mij gevoel af en hou afstand voor dat de gene gaat flippen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *