hoeveel val je af met wandelen

Hoeveel Val Je Af Met Wandelen ?

Hoeveel val je af met wandelen? Aangezien we inmiddels al een paar weken bezig zijn met een lekkere wandeling per dag bedachten we ons, hoeveel val je af met wandelen eigenlijk?

Nader onderzoek was geboden. We begonnen met een wandeling van een half uur per dag. En merkte naar gelang de tijd verstreek dat we langzaamaan aan het opbouwen waren naar een uur per dag wandelen. En het tempo begon ook steeds hoger te worden.
Hoeveel val je af met wandelen? Laten we daar eens op in gaan.

hoeveel val je af met wandelen
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoeveel Val Je Af Met Wandelen ?

Kan je überhaupt afvallen met wandelen? Je denkt wellicht dat het helemaal niet effectief zou zijn, doch daar zijnde meeste het toch niet mee eens!

Wandelen is geen zware lichamelijk inspanning, toch is uit onderzoek gebleken dat wandelen, mits je dat op een lekker vlot tempo doet én minstens vijf kilometer, je evenveel vet verbrandt als wanneer je diezelfde afstand gaat joggen.

Als je gewicht wilt verliezen komt wandelen vaak niet eens in je op, toch zou dit dus wel moeten gebeuren.

Wandelen Effectief Om Af te Vallen ?

hoeveel val je af met wandelen
Klik Op Afbeelding! >>>

In een flink tempo een wandeling maken, in combinatie met een gezond voedingspatroon, is enorm effectief gebleken om gewicht te verliezen.

En die eenvoudige stappen kunnen een grote impact hebben op je algehele gezondheid, van risico verminderen op hart-en vaatziekten tot aan het voorkomen of bestrijden van een depressie.

Dat was dan ook één van de redenen waarom wij zelf met wandelen zijn begonnen. Of het nu gewoon een winterdip was of dat we tegen een depressie aanliepen, we bedachten ons dat een lekkere wandeling ons wel eens heel goed konden doen.

Buitenlucht
Hoofd leeg maken
Niemand om je heen
Bewegen maar toch niet sporten

Hoeveel val je af met wandelen? Ook dachten we dat een mooie bijkomstigheid van de dagelijkse wandeling wel eens afvallen kon zijn, en roemboem, laten we dáár ook nog eens altijd en overal mee bezig zijn 😉

Vermageren door wandelen, dat kan wel eens liggen aan ons tempo ofwel onze snelheid.

Hoeveel Val Je Af met Wandelen, Tempo Belangrijk ?

Veel van ons maken een wandeling maar maken geen tempo, we wandelen alsof we etalages aan het bekijken zijn, op het gemakje.

Het doel bij hoeveel val je af met wandelen is dan ook geen gek race tempo aan te houden, anders zou iemand wel gaan hardlopen, maar het gaat er bij afvallen met wandelen wél om dat je een uitdagend tempo aan houdt.

Laat nou het grappige zijn dat je die dus vanzelf ontwikkelt wanneer je een week of wat verder bent met elke dag een wandeling maken.

Wij begonnen steeds wat sneller te lopen en dezelfde afstand legde we af in een korter tijdsbestek naarmate we vaker  wandelden.

Studies Ivm Wandelen…

In studies is gebleken dat vrouwen die drie kortere (ongeveer 30 minuten) op een hoog tempo wandelingen per week maakten, met daarnaast twee wandelingen op een gematigd tempo per week, tot zes keer meer buikvet verliezen dan degene die gewoon vijf keer per week gingen wandelen.

Dus hoeveel val je af met wandelen?

Je valt meer af met wandelen als je:

Drie keer per week gaat wandelen op een lekker doorstappend tempo
En twee keer per week gaat wandelen op een gematigd tempo

En het maffe is dat beiden groepen dezelfde aantallen calorieën verbanden.

De snellere wandelaars verliezen ook ongeveer vier keer zoveel lichaamsvet in zijn totaliteit. Er bestaat een sterke correlatie tussen de intensiteit van bewegen en vet verbrandende hormonen.

Dus als je gaat wandelen op een tempo die je zelf beschouwd als redelijk intensief, is het waarschijnlijker dat je die hormonen aan het werk zet.

En het beste van al; als vrouwen gaan wandelen, dan is het diepere buikvet het eerste wat je los laat. Dat is natuurlijk een wetenschappelijk feitje waar we erg enthousiast over kunnen zijn.

Waarom Wandelen Om Af te Vallen Een Slim Idee Is ?

Een andere waarheid waar we blij van kunnen worden als het gaat om hoeveel val je af met wandelen, is dat hoewel je op een sneller tempo beweegt, het is nog steeds vriendelijker voor je gewrichten is dan hardlopen.

Tijdens het wandelen is één van je voeten altijd in contact met de grond. Maar tijdens hardlopen is er een moment waarop je hele lichaam “zweeft” als het ware, je hele lichaam is van de grond af. En wanneer je hele lichaam dan neerkomt op de grond heeft dat een enorme impact op je lijf. Bij wandelen heb je dat niet.

Dat is dan ook gelijk de reden waarom wandelen om af te vallen een super slimme keuze is als het gaat om langere termijn gewichtsverlies.

En kun je op een makkelijke en gratis manier zeker 5 kilo in drie weken tijd eraf lopen, als je tegelijkertijd ook op een slimme manier eet.

Je hebt geen gedoe met sportscholen
Je kunt makkelijk opbouwen naar een sneller tempo
Je bent buiten
Je beweegt op een heel gemakkelijke manier
Het is niks geen gedoe
Je kan het op elke gewenst moment doen
Makkelijk vol te houden

Tips Voor Optimaal Resultaat Om Af Te Vallen Met Wandelen

Om ervoor te zorgen dat je maximaal resultaten boekt en je daadwerkelijk gaat weten hoeveel val je af met wandelen en dit zelf kunt gaan beantwoorden volg dan de volgende tips:

1. Snelheid

Wandel in een lekkere snelheid door. Houdt dit tempo heel de wandeling aan. Je zal ongeveer vijf kilometer per uur kunnen afleggen.

2. Wandel lang genoeg

Wandel minsten een half uur tot een uur. Je zult merken dat je in het begin vaak een half uur gaat wandelen en als vanzelf loopt dat op naar een uur. Dat gaat gemakkelijk en als vanzelf, althans bij ons wel, en geloof ons, wij bewegen echt niet zoveel en hebben al helemaal geen abonnement op de sportschool 😉 Bovendien lopen we gewoon de achtertuin uit en gaan, niks niet speciaal naar het bos of wat dan ook. Kan natuurlijk maar hoeft dus echt niet.

3. Wandel vaak genoeg

Minimaal vier keer per week zou wel je streven moeten zijn, maar vaker is nog beter. Wij gaan inmiddels elke dag wandelen, gewoon omdat het een gewoonte is geworden en we er zo relaxed van worden. En we merken dat we er van af vallen.

4. Let op je houding

Loop rechtop, trek je schouders naar achteren en borst naar voren en kijk goed vooruit. Ga niet naar het wegdek lopen staren.

5. Kleinere passen maken is beter

Maak kleinere passen ipv grote lange passen.

6. Let op je ademhaling

Wanneer je alles eruit wilt halen wat er in zit let dan zeker ook op je ademhaling. Diep in ademen door je neus en vooral vanuit je buik. Je ademhaling zou ten alle tijden een punt van aandacht moeten zijn, maar zeker tijdens bewegen en dus ook bij hoeveel val je af met wandelen.

Wat Heb Ik Nodig Om Te Beginnen?

Je weet nu waar je op kunt letten tijdens het wandelen, zeker wanneer jij wilt afvallen met het gaan wandelen.

Wat heb je nu daadwerkelijk nodig om te gaan beginnen met wandelen?

Wel, niet zoveel natuurlijk.

Wat echter wel logisch is, en wat wij zelf ook graag gedaan hebben, is het aanschaffen van een paar goede degelijke leuke en fijne wandelschoenen.

Dat maakt alles echt zoveel fijner, makkelijker en leuker! Beter voor je lichaam, het motiveert ook gewoon wanneer je die schoenen in de gang ziet staan. Zo van Oh ja, ik ga vandaag nog wandelen 😉

Dus wat let je om eens een paar goede wandelschoenen aan te schaffen? Gewone schoenen kopen doen we ook, dus waarom geen effectieve goed zittende wandelschoenen?

Klik hieronder eens op de link om een mooi aanbod van schoenen te zien, wat ervaringen van anderen te lezen over welke schoenen hén het beste bevallen zijn, en jezelf te motiveren om morgen gelijk maar eens te beginnen!

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *