mag ik zondigen tijdens het paleo dieet

Mag Ik Zondigen Tijdens Het Paleo Dieet ?

Mag ik zondigen tijdens het Paleo dieet? En wat is de Paleo 85:15 regel? De meeste Paleo liefhebbers staan het toe om, zo nu en dan, te zondigen.

“Wat?” zeg jij.
“Mag ik zondigen tijdens het Paleo dieet?”
“Mijn hemel, waarom heb je dit niet eerder gezegd?”
“Daar kom je nu mee?”

Nou vinden wij mag ik zondigen tijdens het Paleo dieet niet zo prettig klinken maar we hebben er echt geen betere benaming voor dan af en toe iets eten in je Paleo dieet dat niet mag.

En de meeste mensen kunnen af en toe best iets eten, wat eigenlijk niet in hun dieet past, zonder al te nadelige gevolgen.

mag ik zondigen tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Mag Ik Zondigen Tijdens Het Paleo Dieet, Het Idee Erachter….

Het idee achter mag ik zondigen tijdens het Paleo dieet is dat je je niet beroofd voelt van je favoriete voedsel. Beroofd, toepasselijk hè? 😉

Deze 85:15 Paleo regel geeft je de vrijheid om geen zorgen te hebben als je eens op reis bent, op een verjaardag gaat of in een restaurant gaat eten waar paleolithisch eten geen optie is. Dat geeft de auteur van de Paleo revolutie zelf ook toe.

Dit weerspiegelt, op langere termijn, dat een Paleo levensstijl gericht is op levenslange gezondheid en welzijn.

Als je niet hoeft te stressen over af en toe een maaltijd nuttigen die niet helemaal Paleozuiver is zal het naleven van het Paleo dieet veel plezieriger en makkelijker zijn.

Wat Is De Paleo 85:15 Regel ?

Mitchell van Duuren, de persoon die het Paleo dieet naar Nederland heeft gebracht, pleit ook voor een 85:15 regel.

Hij heeft het zelfs opgenomen in zijn boek de Paleo Revolutie; de handleiding om te beginnen met Paleo voeding, vinden wij.

Mag ik zondigen tijdens het Paleo dieet?

Ja.

De regel stelt dat 85% van je voeding uit het moderne equivalent van Paleo voedsel bestaat. Dan geniet je over het algemeen 100% van de voordelen van een Paleo dieet.

Hoe je de uitvoering van de 15% van je Paleo dieet met neolithisch voedsel invult is aanpasbaar aan de hand van hoe streng je de 85% regel uitvoert.

Waar het op neer komt is het volgende:

Je volg het Paleo dieet voor 85% waarbij je 15% mag zondigen

Het antwoord op mag ik zondigen tijdens het Paleo dieet is dus ja. Zoals al eerder gezegd, puur vanwege het feit dat je je op deze manier niet beroofd gaat voelen van bepaald voedsel waar je naar blijft hunkeren.

Al leert de ervaring dat men, na enige tijd op de Paleo manier gegeten te hebben, beduidend minder naar bewerkt voedsel met suikers verlangt.

Wat Is De Paleo 85:15 Regel In De Praktijk ?

Je kunt de volgende suggesties volgen bij wat is de Paleo 85:15 regel:

Je zondigt drie maaltijden per week. Je eet tijdens deze maaltijden dus wat je wilt en let daarbij niet op of het volgens het Paleo dieet verantwoord is.
Je kunt ook een hele 'zondig' dag toevoegen per week of per twee weken. Hierbij mag je de hele dag eten wat je wilt en let je daarbij niet op of het Paleo verantwoord is.
Je kunt het zelfs ook nog op een andere manier invullen. Bijvoorbeeld door je koffiemelk in je koffie, het boter waarmee je bakt, het willekeurige handje vol 'verkeerde' noten te gaan rekenen tot de Paleo 85:15 regel.

Wij denken dat de voorkeur voor iedereen verschillend is.

Drie maaltijden per week non-Paleo eten is heel aantrekkelijk. Je kunt ze zelf indelen en wanneer je eens uit eten gaat dan hoef je nergens rekening mee te houden.

Onze voorkeur gaat absoluut uit naar een ik-eet-wat-ik-wil-dag! Als we dan toch al aan het zondigen zijn, dan doen we het ook goed. Dat begint bij het brood ontbijt en eindigt met een zak chips op de bank voor de t.v 😉

En dan kunnen we er echt wel weer tegen aan voor de rest van de week. Dan hebben we ook zín om super gezond te eten. Pakken we het receptenboek er weer bij en gaan er volle bak weer tegenaan.

Wanneer je echter lekker gedisciplineerd bezig bent met Paleo, en dit goed kan handhaven, maar je mist net dat beetje room in je koffie of die pinda’s tussendoor, tja dan valt er weer wat te zeggen voor optie nummer drie.

Rekening Houden Tijdens Zondigen Bij Paleo Dieet…

Welke optie je ook kiest, de Paleo 85:15 regel kun je ook laten afhangen van je doelen en hoever je nog van je doel verwijderd bent.

De meeste Paleo voorstanders suggereren dat je éérst 30 dagen helemaal op en top Paleo leert eten voordat je overgaat op het toepassen van de Paleo 85:15 regel.

Sommige mensen zullen neolithische voedingsmiddelen zelfs langer moeten vermijden als ze veel gewicht moeten verliezen of bezig zijn om gezondheidsproblemen op te lossen.

Zondigen is in ieder geval iets om op te nemen ná je eerste aanpassingsperiode en nádat je al je Paleo dieet dingetjes heb uitgevogeld.

Over het algemeen kun je jezelf meer ruimte geven om te experimenteren met de Paleo 85:15 regel en zondigen (wat, waar, hoeveel) na een periode van heel streng geweest te zijn. En nadat je alle gezondheidsproblemen en levens uitdagingen hebt aangepakt, zoals bv genoeg slaap krijgen en stressvrij geworden zijn.

Voor sommige geldt namelijk dat, wanneer zij zichzelf toestaan te gaan zondigen, ze volledig doorslaan en en het allemaal nogal uit de hand loopt. Als jij denkt dat je hiertoe behoort, zondig dan (nog) niet!

Psychologisch Herstellen Na Zondigen Tijdens Paleo Dieet…

Het is lastiger om te herstellen van de psychologische effecten die de Paleo 85:15 regel met zich meebrengt.

Daar bedoelen we mee, dat als je zondigt met koekjes, taart en cola, je dan veel meer suikers binnen krijgt dan wanneer je zondigt met het eten van witte rijst of een pak Optimel.

En natuurlijk, wanneer je lekker Paleo proof bezig bent, kan je lichaam dat wel hebben die suikers, echter hoe zit dat in je koppie? Wil je ze de volgende dag dan weer hebben? Dat is aan jou om mee te gaan experimenteren 🙂

Mitchell van Duuren: “De paleo 85:15 regel betekent niet dat je persé 15% van de tijd mag zondigen. Het betekent óók niet dat je 15% van je calorieën uit koekjes en snoep mag halen als je 85% uit je groenten, fruit en vlees/vis haalt “.

Het Beste Zondigen Met….

Waarmee kun je nu het beste zondigen? Als jij zin hebt in lekkere tussendoortjes, snacks en toetjes die toch ook “Paleo” zijn dan kun je het allerbeste toch eerst de Paleo Revolutie aanschaffen.

Begin vanaf daar en lees succesverhalen, leer de lekkerste toetjes te maken, en wie weet ben jij dan wel gewoon tevreden? Met zo’n Paleo dessertje.

We hopen dat je nu een wat duidelijker antwoord hebt op je vraag mag ik zondigen tijdens het Paleo dieet?

Klik hieronder op de link om meer ervaringen te lezen van mensen die al eerder de Paleo Revolutie hebben aangeschaft. Wie weet hebben zij het ook wel gehad over het zondigen tijdens dit voedingspatroon.

Had jij al van de Paleo regel 85:15 gehoord? En hoe hanteer jij deze regel? Hoe zondig jij in jouw Paleo dieet?
Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *