mag je ook sapvasten als je diabetes hebt

Mag Je Ook Sapvasten Als Je Diabetes Hebt?

Mag je ook sapvasten als je diabetes hebt, en wellicht graag wilt afvallen? Vanuit een typisch standaard oogpunt gaan sap en diabetes niet goed samen.

Dit komt omdat ons traditionele sap bekend staat als het hebben van een hoge glycemische index en glycemische lading, die bijdragen aan verhoogde bloedsuikers en insuline resistentie, gewichtstoename, obesitas en risico op diabetes.

Oeps!

Natuurlijk gaat het hier over het sap, waar we het hier over hebben, dat in de fabriek is verwerkt en in de supermarkten staat. Dit bevat eigenlijk weinig "sap" en er zitten vaak additieven in zoals geraffineerde suikers of zoetstoffen, die enkel alleen maar bijdragen aan de obesitas-epidemie.

Mag je ook sapvasten als je diabetes hebt? De sapjes drinken die je zelf in je sapcentrifuge maakt? Hebben die dezelfde nadelige gevolgen op je bloedsuikerspiegel en gezondheid? Misschien niet. Maar men is er nog niet uit. Laten we eens kijken of de vraag van mag je ook sapvasten als je diabetes hebt accuraat kunnen beantwoorden.

mag je ook sapvasten als je diabetes hebt

Klik Op Afbeelding! >>>

 

Niet Alle Sappen Zijn Hetzelfde..

Laten we beginnen met het uitgangspunt dat niet alle sappen hetzelfde (gemaakt) zijn. Niet alle calorieën zijn immers ook gelijk als het gaat om voedingsstoffen. En niet alle suikers zijn dezelfde soort suikers, niet? Waarom zou het met sapvasten ander zijn?

De leidende commerciële merken die sinaasappelsap verkopen verdienen per jaar weet ik niet hoeveel, en dat is gewoon maar sinaasappelsap!

Dit belang in het markt aandeel betekent ook dat de onderzoekenresultaten, gefinancierd door de drankindustrie, moeilijk te onderscheiden zijn. Met andere woorden; de Harvard School of Public Health bv heeft uitgezocht dat studies, gefinancierd door de drankindustrie, vier tot acht keer meer kans op positieve of gunstige resultaten laten zien.

 

Opgepast Voor Gebotteld Sap...

mag je ook sapvasten als je diabetes hebt

Klik Op Afbeelding Voor Hoe Het Wél Moet! >>>

Zoals je waarschijnlijk weet zijn veel merken van gebotteld sap niet het beste om te drinken voor je bloedsuiker of gezondheid. Maar omdat ook weer niet alle flessen/pakken sap hetzelfde gemaakt zijn kun je daar ook diabetes-vriendelijke keuzes in maken.

Maar alsjeblieft, let goed op en lees goed de etiketten en voedingswaarde, kijk heel nauw wat er in de ingrediënten zit. Let vooral op de suikers, voordat je die dure koud geperste sap koopt. Sommige bevatten zo waanzinnig veel suiker en worden gemengd, zo wordt het een suikerhoudende smoothie in plaats van écht sap.

Beter maak je al je vruchtensappen zelf door middel van dit geweldige receptenboek, geschreven door iemand die in de positie zat waarin jij je nu wellicht zelf bevind.

 

Mag Je Ook Sapvasten Als Je Diabetes Hebt?

mag je ook sapvasten als je diabetes hebt

Klik Op Afbeelding! >>>

Terwijl voorverpakte sappen inherente uitdagingen hebben voor het behoud van een goede glycemische controle, is vers niet noodzakelijk hetzelfde. Er zijn vele mythes wat betreft sap.

Eén van deze mythes is dat het sap teveel suiker bevat. En, als het enkel gemaakt is van fruit, zelfs van lokaal, organisch en seizoensgebonden fruit zou de het verwijdering van de vezels gedurende de sap extractie en de hoeveelheid koolhydraten uit zoveel vruchten, je bloedsuikerspiegel over het randje kunnen laten gaan. Maar maak je geen zorgen!

Als het gaat om het zelf maken van sap met je eigen sapcentrifuge én diabetes type 2 zijn hier praktische tips om je te helpen met het maken van de meest gezondst mogelijk sappen:

 

Drink meer water om glycemische controle te behouden
Eet een uitgebalanceerd, plantaardig dieet
Volg de richtlijnen van groenten/fruit 80/20% en houdt de hoeveelheid fruit laag
Overweeg een sapje te drinken bij de maaltijd
Wees fysiek actief, maak per dag bv één wandeling
Voeg gezonde eiwitten en vetten toe aan je sap, zoals walnoot, avocado of lijnzaad
Voeg kruiden als kaneel toe, het kan een bloedsuikerverlagend effect hebben
Besteed aandacht aan de totale hoeveelheid koolhydraten in je glas

 

Dus wat is het antwoord op de vraag mag je ook sapvasten als je diabetes hebt? Het antwoord is ja.

Twee Recepten Om Aan De Slag Te Gaan:

Wil je gewoon eens proberen hoe lekker zelfgemaakte sapjes kunnen zijn? Dan zijn deze twee recepten het proberen waard. Laag in suiker en super gezond.

Limoen Meloen Recept:

 • ¼ meloen
 • 2 stengels bleekselderij
 • 4 boerenkool bladeren
 • klein stukje gember
 • 1 limoen
 • 3 stengels mint

 

Alles door je sapcentrifuge en voila 😉

 

Appel Limoen Spinazie Recept:

 

 • 1/2 groene appel
 • 3 boerenkool bladeren
 • 8 stengels en bladeren van mint
 • 3 limoenen, geschild
 • 1 ½ komkommers
 • 2 handenvol spinazie

 

Alles door je sapcentrifuge en voila 😉

Wil je een boek vol met dit soort recepten? Bestel die dan van Joe Cross, hij heeft 60 dagen gesapvast en behoeft nauwelijks medicatie meer te slikken!

 

Mag Je Sapvasten Als Je Diabetes Hebt? Studies Lezen

Met meer en meer studies, waaruit blijkt dat de toegenomen consumptie van suiker gezoete dranken, zoals vruchtensap, het risico op diabetes type 2 verhogen, is het gemakkelijker om de hele categorie sap maar uit jouw gezond-eten-plan te schrappen, niet?

Maar wat betekent dit onderzoek eigenlijk?

Dit is waar het nog verwarrender wordt. De meeste studies naar sap inname en gezondheidsrisico's houden in dat zij gegevens uit enquêtes verzamelen die mensen hebben ingevuld vanuit hun gebruikelijke eetgewoonten.

Dit soort studies laten geen oorzaken en gevolgen zien maar associeert of tonen correlaties.

Eén van de problemen, met betrekking tot sap in het bijzonder, is dat de enquêtes het verschil niet maken tussen de zelf thuis gemaakte sappen is of dat ze in de winkel zijn gekocht.

Dus uiteindelijk hebben we geen echt bewijs of de vruchtensappen, die je thuis zelf maakt met je sapcentrifuge, een risico omvat in verband met diabetes.

Mijn oordeel is dat dit soort vruchtensappen niet hetzelfde risico met zich meebrengen als die je koopt in de supermarkt. Doch er is meer en beter onderzoek nodig om dit echt met vertrouwen te kunnen zeggen.

Onderzoek naar groentensappen groeit, weer niet perse naar de vers gemaakte sapjes die uit je sapcentrifuge komen.

Maar toch, sommige deskundigen zijn van mening dat groentesap veilig en effectief kan helpen om meer plantaardig voedsel toe te voegen aan je dieet. Zelfgemaakte groenten-en vruchtensappen kunnen een belangrijk instrument zijn in onze gereedschapskist 🙂

 

Mag Je Sapvasten Als Je Diabetes Hebt? Succesverhaal!!

mag je ook sapvasten als je diabetes hebt

Joe Cross heeft 60 dagen alleen maar zelfgemaakte sapjes gedronken, Klik Op Afbeelding Voor Zijn Recepten! >>>

Mag je ook sapvasten als je diabetes hebt? Je hebt het gezien in bovenstaande documentaire, zo heeft het voor hem uitgepakt.

Hoewel de gegevens nog in opkomst zijn, hebben we met eigen ogen gezien dat sapvasten voor een individu nuttig kunnen zijn.

Ik zelf heb geen diabetes, maar was toch nieuwsgierig naar een manier van sapvasten en heb op deze site mijn eigen ervaringen per dag bij gehouden.

 

Ik was te zwaar
Ik sliep slecht
Ik slikte medicatie
Ik was zeer gevoelig voor stress

 

Je kunt mijn eigen ervaring nalezen met een sapvasten 30 dagen experiment door hier te klikken >>>

Ik ben ervan overtuigd dat je door groenten en fruit te gaan drinken je van bepaalde medicijnen af kunt raken als je diabetes hebt. Mits je daarnaast ook je vaste voeding aanpast waardoor je geen geraffineerde suikers meer binnen krijgt.

Dit omdat ik zelf een persoon ken die op deze manier zijn diabetes heeft aangepakt, en ook veel is afgevallen hierdoor. En vanwege de onderstaande documentaire. Zéér de moeite waard om te bekijken, zeker als je diabetes type 2 hebt!

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Ook mijn eigen ervaring was een eye opener voor mij. Een maand sapvasten gecombineerd met het Paleo dieet heeft voor mij heel veel betekent!

Mag je ook sapvasten als je diabetes hebt? Ja, mits je ze zélf maakt, is mijn conclusie 🙂

Heb jij ervaringen met sapvasten? Deel het hieronder met ons door een reactie achter te laten.

mag je ook sapvasten als je diabetes hebt

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *