een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet

Een plateau doorbreken tijdens het Paleo dieet, hoe doe je dat? Het Paleo dieet staat bekend als een geweldige manier om gewicht te verliezen. Het internet staat vol met wonderbaarlijke succes verhalen en inspirerende voor-en na foto’s. Klik hier als je direct de ervaringen wilt lezen van anderen die ook het boek de Paleo Revolutie kochten.

Maar wat gebeurt er als je een tijdje verder bent en….er gebeurt niks meer?

Als je eerst gewicht verliest…en dan stop je met afvallen?

Een plateau doorbreken tijdens het Paleo dieet, hier is een lijst met de meest voorkomende, en sommige vrij onbekende, dingen die je kunt doen om dit te verhelpen!

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Eet Meer/Vaker

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Eén van de redenen waarom je zoveel gewicht kunt verliezen met het Paleo dieet is dat het je spontaan helpt om minder te eten. Puur doordat je veel simpeler gaat eten en de bewerkte voeding laat staan. Je ervaart veel meer voldoening.

Maar er bestaat ook zoiets als te weinig eten.

Als je te weinig eet tijdens een Paleo dieet, en je doet dit voor langere tijd, dan zal je schildklier vertragen. Je lichaam begint lichaamsvet langzamer te verbranden omdat het een energie afname detecteert.

Afhankelijk van hoe je jezelf beperkt, kan je lichaam stoppen met het verbranden van vet, of helllp…zelfs gaan aankomen. Dit komt voornamelijk bij vrouwen voor.

Het vrouwelijk lichaam is daar veel gevoeliger voor.

Oplossing: Eet wanneer je honger hebt!

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Eet Meer Koolhydraten

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Een veel voorkomende fout die mensen maken tijdens een Paleo dieet is het opgeven van koolhydraten. Wel, begrijp ons niet verkeerd, een koolhydraatarm dieet kan voor een heleboel mensen zéér nuttig zijn!

Maar voor anderen, kan het leiden tot complicaties.

Het meest fundamentele probleem met diëten die laag in koolhydraten zitten, is dat het ervoor kán zorgen dat de werking van je schildklierhormoon gaat vertragen.

Oplossing: Introduceer koolhydraten weer terug in je Paleo dieet. Voeg geleidelijk bv meer zetmeelrijke groenten toe aan twee van je maaltijden. Experimenteer ermee.

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Eet Juist Minder

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Soms, als mensen bezig zijn met het Paleo dieet, denken ze dat ze kunnen blijven eten, omdat alles gezond is.

En dat is ook enigszins waar! Paleo is ook gezond. Het is ook voedzaam. Het helpt bij het genezen van je lichaam, wat helpt om af te vallen.

Maar omdat je voeding gezond is betekent dat niet dat je té veel moet gaan eten 😉

Als je veel vet aan je dieet hebt toegevoegd kan dit deel ervoor zorgen dat je een plateau hebt bereikt.

Oplossing: Verminder je vetinname (noten, spek en alle andere Paleo gangbare vetbommetjes) en kijk wat er gebeurt.

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Ga Minder Trainen

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Er zijn een aantal dingen die gebeuren wanneer je té veel en té vaak sport.

Eén daarvan is dat je er zo voor zorgt dat je lichaam in een staat komt van energie tekort voor een langere tijd. Dit bootst een situatie na waarin je lichaam denkt dat het aan het verhongeren is. Je lichaam gaat dan juist vet vast houden, en veroorzaakt vermoeidheid en gewichtstoename.

Een andere is dat je stofwisseling van slag raakt en dit zorgt ervoor dat je stresshormoonspiegels gaan stijgen. Hoge levels van stresshormonen voorkomen dat je lichaam vet verbrand.

Tekenen van téveel trainen/sporten zijn: lage libido, acné, chronische vermoeidheid, spierpijn, prikkelbaarheid, geen goede nachtrust en het verlangen naar suiker.

De hoeveelheid training wat teveel is, verschilt per persoon. Idealiter sport/train je niet meer dan een paar keer intensief per week.

Oplossing: Ga minder sporten; drie keer per week is voldoende.

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Heb Geduld Met Afvalstoffen

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Dit is een uniek bewaard geheim voor een plateau doorbreken tijdens het Paleo dieet. Niet veel mensen praten erover. Doch het is uiterst belangrijk, zeker voor vrouwen.

Het lichaam slaat veel van zijn afvalstoffen op in de vetcellen.

Als je lichaam vet verbrandt, worden deze zuren losgelaten in de bloedbaan.

Zware metalen afvalstoffen (toxinen) kunnen ontstekingen en een stressresponse veroorzaken. Beide remmen het gewichtsverlies en kunnen een plateau veroorzaken.

Een deel van deze giftige ramp komen door teveel aan oestrogeen. Verhoogde oestrogeen niveaus kunnen het lichaam vet laten opslaan, vooral op je dijen, heupen en borsten.

Andere tekenen van dit fenomeen zijn een toename van je menstruatie en de vervelende symptomen die daarbij kunnen horen.

Afvalstoffen uit vetcellen in de bloedbaan kunnen dus een plateau veroorzaken tijdens het Paleo dieet. Afvalstoffen wil je verwijderen met zoveel mogelijk water drinken.

Oplossing: Eet zo voedzaam mogelijk met veel groenten, eet als je honger hebt en stop met eten als je vol zit. Drink véél water! En vooral, heb geduld!

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Zeezout Gaan Gebruiken

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Zeezout gaan gebruiken? Lijkt grappig om op deze lijst te zetten. Wat heeft dit met afvallen te maken?

Zeezout is natuurlijk zout, gevormd door de zee en zijn aangrenzende landen.

Waar het om gaat wat betreft zeezout is dat het belangrijke mineralen en sporenelementen kan bevatten en dat het niet verrijkt is met jodium, net als de meeste zouten in de westerse wereld vandaag de dag.

Tafelzout is wel verrijkt met jodium omdat jodium van cruciaal belang is voor de gezondheid van de schildklier (zonder dat mensen overigens hypothyreoïdie ontwikkelen).

Jodium wordt geacht rijkelijk in de bodem aanwezig te zijn, maar is dat niet meer, dit is te wijten aan de moderne landbouw methoden.

Dus als je bezig bent met het Paleo dieet en consumeert geen gejodeerd zout dan kunnen je jodium niveaus zich verlagen, wat resulteert in een minder goede vetverbranding.

Oplossing: Je kan proberen te balanceren tussen beide, gejodeerd zout en zeezout. Maar er wordt van gejodeerd zout gezegd dat ze misschien ontstekingen kunnen veroorzaken, zodat een andere optie zou kunnen zijn om zeezout te gebruiken. Plus ook een paar keer per week zeekraal te eten, of een lage dosis kelp en selenium supplementen in te nemen.

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Gezondheidsproblemen Oplossen

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Van coeliakie tot diabetes, er zijn letterlijk honderden onderliggende gezondheidsproblemen die je gewichtsverlies kunnen saboteren.

Hoe weet je of en welke jij hebt?

De beste manier om onderliggende gezondheidsproblemen te onderzoeken is om je klachten te indexeren.

Welke problemen heb je? Darmproblemen? Huidproblemen? Problemen met gewrichten? Analyseer je lichaam en neem notie van de problemen die je ervaart.

Maak een lijst en ga Google, maak een afspraak met je huisarts, zorg dat je aantal tests gedaan krijgt.

Oplossing: Het belangrijkste wat je kunt doen om onderliggende gezondheidsproblemen op te lossen en weer vet te kunnen gaan verbranden is uitzoeken of er iets mis is, en aan de hand daarvan aan de slag te gaan.

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Balans Krijgen In Je Hormonen

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Het hebben van gezonde en evenwichtige hormonen is van cruciaal belang om gewicht te verliezen, in het bijzonder voor vrouwen.

Het vrouwelijk lichaam is zeer gevoelig voor verstoringen. Het wijzigen van je dieet, het veranderen van je vetmassa, het wijzigen van je training/sport….Deze hebben allemaal een impact op je hormonale systemen.

Een voorbeeld hiervan is het oestrogeen dat vrij gegeven wordt door vetcellen. Een ander voorbeeld is het positieve effect dat het verminderen van ontstekingen heeft op de productie van hormonen en de eetlust.

Soms kun je een plateau bereiken tijdens het Paleo gewichtsverliesplan, en hoeft dit niet een slechte zaak te zijn. Het is dan gewoon een teken dat je lichaam door een aantal veranderingen heen gaat.

Het vrouwelijk hormoon systeem kost tijd. De beste manier om continu gewicht te blijven verliezen tijdens het Paleo dieet is, om je als vrouw, continu aan te passen aan voedzaam te leren eten, om het nooit te bont te maken en om geduld te hebben wanneer je hormonaal even uit balans bent.

En daar heeft ons dus die Paleo Revolutie zo bij geholpen, nooit spijt gehad van deze aankoop.

Een belangrijk onderdeel van een plateau doorbreken tijdens het Paleo dieet is geduld hebben ;-).

Je lichaam heeft tijd nodig te genezen.

Oplossing: Om extra zorg te dragen voor je lichaams hormonen productie kun je bv tenminste 30 gram vetten per dag eten, 100 gram koolhydraten en minstens drie maaltijden per dag eten. Goed slapen en stress reduceren horen hier ook bij.

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Met Anticonceptie Beginnen Of Stoppen

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Om maar te spreken van hormonen…

Hormonale anticonceptie methoden, zoals de pil, worden misschien wel het meest over het hoofd gezien als oorzaak van een plateau tijdens vet verbranden.

Je gewicht is sterk afhankelijk van hormoonspiegels. Progesteron kan zorgen dat je veel vocht vast houdt en vetopslag veroorzaken. Oestrogeen kan ertoe leiden dat je vet opslaat, op bv je dijen, heupen, billen en buik.

In hormonale anticonceptie zit altijd progesteron, en meestal ook oestrogeen.

Soms, als je aan de pil zit, blijf je aankomen, hoe weinig je ook eet 🙁

Een oplossing hiervoor is dat je aan de pil gaat. Sommige zijn beter geschikt wanneer je aan het vermageren bent dan andere.

Een andere oplossing is juist met de pil te stoppen. Vind een natuurlijk anticonceptie methode die voor jou werkt. Dit is misschien niet het gemakkelijkste project…maar kán een belangrijke stap zijn.

Oplossing: In feite is het belangrijk om op te merken dat veel medicijnen gewichtstoename als bijwerking hebben. Eentje die bijzonder belangrijk is, is bv antidepressiva. Neem contact op met je huisarts als je denkt dat dit jou verhindert (meer) gewicht te verliezen.

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Stoppen Met Zelfsabotage

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

We zouden iets serieus vergeten als we het aspect van de geest niet hier zouden opschrijven als één van de meest belangrijke oorzaken van het bereiken van een plateau.

Je geest speelt een zeer belangrijke rol tijdens vermageren. Mensen die een gezonde relatie met voedsel hebben zullen makkelijker gewicht verliezen en het met meer gemak van zich af weten te houden.

Voor degene onder ons die een enigszins ongezonde relatie met voedsel hebben is het allemaal niet zo makkelijk.

Zelfsabotage gebeurt vaak wanneer je beseft dat je vooruitgang boekt. Dan ga je beginnen met aandacht besteden aan jezelf. Dan ga je meer obsessief de weegschaal in de gaten houden. Je gaat in je heupen knijpen terwijl je voor de spiegel staat (verdorie doen wij óók!). Je kijkt wat de weegschaal aangeeft….

Al deze dingen veroorzaken zelfsabotage.

Oplossing: Eén van de beste dingen die je kunt doen om zelfsabotage te stoppen is jezelf gewoon te laten zijn…Gooi je weegschaal weg. Stop met staren in de spiegel. Stop met het meten van je taille. Vertrouw gewoon op jezelf. Vertrouw op je gezonde voeding. Blijf doen wat je gedaan hebt en omarm de veranderingen. Verzet je er niet tegen, laat het gewoon maar gebeuren.

Een Plateau Doorbreken Tijdens Het Paleo Dieet: Slotsom

een plateau doorbreken tijdens het paleo dieet
Klik Op Afbeelding! >>>

Hoewel we niet elke mogelijkheid hebben besproken over waarom we op een plateau terecht kunnen komen tijdens het Paleo dieet, en hoe we dit kunnen aanpakken, is dit denken we een redelijke volledige lijst. De meeste plateaus ontstaan vanuit één van deze problemen.

Het is niet persé dat men het Paleo dieet fout volgt.

Het is gewoon soms dat we er een beetje uit liggen, en dat is ok.

Raadzaam is het dan ook om (weer) te gaan koken uit kookboeken die helemaal Paleo zijn, zoals die van Mitchel van Duuren, deskundig Paleo coach.

Zo hebben wij het aangepakt en dat heeft voor ons goed uit gepakt, het was heerlijk om uit zijn boek te werken, te koken, wat zeggen we, te léren koken! Altijd fijn om het op het aanrecht naast je te hebben en, in het begin dan wel, letterlijk alles na te doen en zo ook tot het mooie gerecht op de foot uit te komen.

Later wordt dat allemaal veel meer eigen en ga je vanzelf aan de slag met onwijs veel meer inspiratie dan je pooit had kunnen dromen. Daarbij verloren wij substantieel gewicht in een aantal weken en maanden. Blij dat we zijn.

Klik hieronder op de link zodat jij ook een kijkje kunt nemen in dat mooie volledige receptenboek, lees wat ervaringen die erbij geplaatst zijn en beslis dan wat je wilt!

Zorg er eerst altijd voor dat je de onderliggende gezondheidsproblemen aan pakt. Ten tweede zorg je ervoor dat je altijd gezond en voedzaam eet. Eet niet opzettelijk te weinig en ga niet in het wilde weg maar vette Paleo snacks eten. Luister naar je lichaam en zorg er goed voor. En vooral oefen de kunst van g e d u l d…:-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *