Simpele Groene Smoothies Om Af Te Vallen

Simpele groene smoothies om af te vallen? Tuurlijk bestaan die 😉 Groene smoothies zijn een geweldig hulpmiddel om gewicht te verliezen, omdat je zelf de ingrediënten kunt bepalen. Ze zijn relatief gezien caloriearm maar bevatten voedingsmiddelen die je lang een vol gevoel geven.

Door het combineren van de juiste ingrediënten, kun je simpele groene smoothies om af te vallen maken die tevens lekker smaken! Het duurt niet lang om te leren hoe je de juiste combinaties kunt maken, zeker als je een mooi smoothie receptenboek aanschaft! Gewoon blijven lezen en begin met het maken van deze simpele groene smoothies om af te vallen.

simpele groene smoothie om af te vallen

Klik Op Afbeelding! >>>

Simpele Groene Smoothies Om Af Te Vallen

De reden dat groene smoothies je helpen te vermageren is dat je al je noodzakelijke voedingsstoffen in één glas binnen kan krijgen zonder toevoeging van lege calorieën.

Wanneer je meer leert over de ingrediënten van een evenwichtige simpele groene smoothie om af te vallen, zal je in staat zijn een juiste balans op te maken van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Terwijl die ook vitamines en gezonde voedingsstoffen bevatten..

Persoonlijk heb ik dat mede geleerd en ontdekt door de Smoothie Afslankbijbel 😉

Naast de basis, kun je ook superfoods toevoegen aan je simpele groene smoothies om af te vallen, en dit zonder toevoeging van extra calorieën. Je kunt ook bepaalde dingen toevoegen die je stofwisseling stimuleren, waardoor je meer energie krijgt en je urenlang vol zit.

Ingrediënten Voor Gewichtsverlies

simpele groene smoothies om af te vallen

Klik Op Afbeelding! >>>

Hoewel veel van de traditionele simpele groene smoothies om af te vallen goede ingrediënten bevatten, toch zijn sommige groene smoothies beter dan andere om gewicht te verliezen.

Er zijn bepaalde dingen die je kan toevoegen aan een groene smoothie dat je gewichtsverlies op verschillende manieren zal stimuleren.

Avocado: Avocado is waarschijnlijk het beste verdikkingsmiddel om in een simpele groene smoothie om af te vallen te stoppen. Hier wordt je groene smoothie lekker romig van namelijk. Ze leveren voldoende gezonde vetten en houdt je absoluut verzadigd en tevreden tot je volgende maaltijd. Het bevat ook een scala aan gezondheidsbevorderende vitaminen en mineralen.

Bessen: Elke vorm van bessen zorgen voor een super smaaksensatie, bv aardbeien, bosbessen, bramen en frambozen. Dit zonder toevoeging van extra calorieën en suiker. Bovendien zijn ze rijk aan vezels en antioxidanten, wat je helpt je vol te laten zitten.

Cayenne peper: Dit kruidje geeft niet alleen een kick aan je groene smoothie, het verhoogt ook je vermogen om af te vallen. Onderzoek heeft aangetoond dat het toeveoegen van cayenne peper aan je ontbijt ( smoothie) ervoor zorgt dat je later op de dag minder zin krijgt in vetten en koolhydraten. Met andere woorden, een beetje cayenne peper in je simpele groene smoothie om af te vallen zal je eetlust beteugelen.

Chia zaden: Deze kleine zaadjes zijn een geweldig hulpmiddel om je te helpen gewicht te verliezen. Ze zitten vol vezels en eiwitten, bevatten tal van gezonde voedingsstoffen en helpen je ook weer om langer het gevoel van 'ik zit vol' te hebben. Ze zijn ook bekend om toxines uit je spijsverteringskanaal te absorberen.

Kaneel: Dit populaire kruid helpt bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel door het verbeteren van de stofwisseling van glucose. Dit resulteert in een vermindering van overtollige glucose die kan worden opgeslagen als vet. Buikvet is gevoeliger voor kaneel dan andere het vet uit andere delen van het lichaam. Dus het toevoegen van kaneel aan je simpele groene smoothie is extra goed voor je buikje

Kokosolie: Mijn nummer één gewichtsverlies ingrediënt voor een groene smoothie! Gezonde vetten toevoegen aan je smoothies is een noodzaak als je graag wilt afvallen en een optimale gezondheid wilt bereiken met het drinken van simpele groene smoothies om af te vallen. De overheersende vetten ( middellange keten) in kokosolie worden door het lichaam als energie gebruikt ipv het op te slaan als vet. Deze superfood houdt je verzadigd, energiek en geeft je een goed gevoel. Lees hier meer over kokosolie afvallen. Ik koop mijn kokosolie altijd bij de Jumbo voor 3,19.

Griekse yoghurt: In vergelijking met andere yoghurt bevat Griekse yoghurt veel meer eiwitten. En eiwitten zorgen ervoor dat je langer vol zit, en dus minder snel gaat snacken tussendoor. Zorg er wel voor dat je een Griekse yoghurt kiest die geen toegevoegde suikers bevat.

Gezonde vetten: Gezonde vetten zijn essentieel voor je algehele gezondheid en helpen je verzadigd te houden tot de volgende maaltijd. Totale onthouding van vetten in je voedingspatroon is niet de manier om gewicht te verliezen. Je krijgt wellicht een ontevreden gevoel als je vetten eet in verband met je doel te willen afvallen? Echter het consumeren van voldoende gezonde vetten is in feite een onderdeel van het plan om af te vallen. Voeg onder andere aan je simpele smoothies om af te vallen avocado, kokosolie, noten of notenpasta toe.

Bladgroenten: Bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, sla zijn allemaal laag in calorieën. Ze zijn ook rijk aan vezels. Zorg ervoor dat je simpele groene smoothies om af te vallen regelmatig lekkere bladgroenten bevatten.

Pulp van fruit: Als je een sapcentrifuge gebruikt, dan weet je waar ik het over heb. wat doe je met het pulp van het fruit en de groenten? Juist gooi ze door die blender om je groene smoothie af te maken. Allemaal vezels, en zonde om weg te gooien

Stevia: Als het fruit niet zoet genoeg is voor je in je smoothies overweeg dan het gebruik van Stevia. Dit is een natuurlijke zer-calorie zoetstof afkomstig van een plant en is vrij van de bijwerkingen en mogelijke risico's van kunstmatige zoetstoffen. Let wel op, je gebruikt er al snel te veel van. Ik ben er mede ook daarom zelf geen voorstander van.

Water en ijs: Veel smoothie recepten staan vol met melk of vruchtensappen. Dit is om de juiste consistentie te creëren. Echter niet de beste keuze! Vervang het door water, groene thee of ijsblokjes. Groene thee bevat gezonde voedingsmiddelen en is ook goed te gebruiken bij afvallen en heeft een milde smaak. Wil je meer een shake-achtige groene smoothie gebruik dan vaker bladgroenten of ijsblokjes.

 

Ingrediënten Die Je Wilt Vermijden

Er zijn tal van voedingsmiddelen en supplementen die je in een smoothie kunt stoppen die het op smaak brengen zonder daardoor overtollige calorieën toe te voegen. Er zijn echter ook een groot aantal valkuilen.

Teveel mensen veronderstellen dat élke smoothie een gezónde smoothie is. Maar er zijn toch bepaalde ingrediënten die je wilt vermijden bij een simpele groene smoothie om af te vallen. Het belangrijkste wat je wilt vermijden, kan ik je wel vertellen, is suiker.

Zelfs suiker uit natuurlijke bronnen zoals fruit, honing en ahornsiroop…

Ik heb hier echter al eerder een artikel over geschreven, dus wil je weten welke ingrediënten je allemaal wilt vermijden? Lees dan ook eens: Snel Afvallen Met Groene Smoothies, Wat Te Vermijden…

Een Algeheel Gewichtsverlies Plan

simpele groene smoothies om af te vallen

Klik Op Afbeelding! >>>

Als je eraan werkt om af te vallen met simpele groene smoothies als hét instrument, houdt dan in gedachten dat op een gezonde manier afvallen meer behelst dan alleen wat veranderingen in je voeding.

Het drinken van groene smoothies maakt je absoluut bedachtzaam op de voedingsstoffen die je nodig hebt, waaronder eiwitten, koolhydraten, goede vetten en vitaminen en mineralen. Maar vergeet niet naast je groene smoothies gezondere voeding te gaan eten als aanvulling.

We weten het allemaal; meer groenten, gezonde vetten, hoogwaardige eiwitten, volle granen en matige hoeveelheden fruit.

Gezonde vetten werden hierboven genoemd als een belangrijk gewichtsverlies smoothie ingrediënt en een vitaal onderdeel van een gezond dieet. Ik kan dit punt niet genoeg benadrukken.

Het binnen krijgen van voldoende hoeveelheid gezonde vetten en het volledig afschaffen van suikers uit je voeding is van het grootste belang voor gewichtsverlies.

Van alle voeding en levensstijl veranderingen die ik door de jaren heen gemaakt, heeft het binnen krijgen van mijn vetten met recht de grootste impact op mijn gezondheid en welzijn gehad. Samen met het stoppen met suiker eten. En het afleren van suikers binnen krijgen is met het smoothie receptenboek van Oscar dus echt een héle goede manier, althans mij heeft het zo waanzinnig geholpen 🙂

In aanvulling op een evenwichtige voeding, moet je ook voldoende lichaamsbeweging krijgen. Probeer minstens één lichamelijke activiteit per dag te doen, ook al is het slechts een korte wandeling.

Hoge intensiteit, van korte duur workouts twee tot drie keer per week is bewezen dat dit de meest effectieve vorm van oefening is en zeer geschikt voor het afstoten van overtollig vet.

Deze vorm van lichaamsbeweging is ook bekend als High Intensity Interval Training (HITT).

Andere factoren die bijdragen tot gewichtsverlies zijn voldoende slaap (onderschat), vermindering van stress, hydratatie (uw lever kan niet goed lichaamsvet verteren wanneer het belast is door uitdroging), en een gezonde dosis optimisme.

Er speelt vaak een emotioneel component mee die voorkomt dat je gewicht verliest, dat is zelden gemakkelijk aan te pakken. Het oplossen van problemen in je relaties, carrière, of in het verleden, leidt vaak tot ernstige doorbraken wat betreft gewichtsverlies.

Ieder lichaam is anders, en we zijn niet allemaal gebouwd om mager te zijn en het lichaam als een supermodel te hebben. Leer je lichaam lief te hebben en niet verstrikt te raken in het spel van het vergelijken van jezelf met anderen.

Actief blijven, terwijl je ook geniet van je eten, het krijgen van voldoende slaap, het verminderen van stress, en genieten van gezonde en voedzame smoothies zijn stappen die je kunt nemen die je naar je streefgewicht brengen voor je het weet.

Smoothie Dieet

simpele groene smoothies om af te vallen

Klik Op Afbeelding! >>>

Smoothie diëten zijn erg populair geworden. Ik wil duidelijk maken dat ik niet echt een grote voorstander ben van smoothie diëten.

Wél een grote voorstander van groene smoothies daarentegen! Ik raad absoluut een groene smoothie als ontbijt aan, en met regelmaat zou je je lunch prima kunnen vervangen door een smoothie. Het vervangen van een maaltijd op deze manier is goed aanvaardbaar.

Een kort smoothie dieet, ofwel een goede detox uitgevoerd met gevarieerde groene smoothies is wellicht een perfecte manier om te stoppen met suikers eten. En ook helpt het met vlug afvallen in kortere tijd.

Maar toch is dit meestal tijdelijk. Ik heb het zelf ondervonden toen ik begon met mijn sapvasten 30 dagen experiment. Ik ben toen zeker 8 kilo afgevallen, echter ga je daarna weer gewoon eten, dan eet je alles, en meer, er weer aan.

Dit gejo-jo is iets wat je niet wilt.

Wat ik daarentegen wél aanbeveel is een dieet gebaseerd op échte voedingsmiddelen, zoals onze voorouders die consumeerden. Zoals we al honderden jaren gegeten hebben.

Deze manier van eten kun je tegenwoordig goed vinden in het Paleo dieet.

Als je deze manier van eten combineert mét de simpele groene smoothies uit de Smoothie Afslankbijbel om af te vallen, zie je resultaten binnen no time!

Plus je verandert op deze manier je inname van ongezonde suikerbommen, waaruit onze voeding van tegenwoordig zo vaak uit bestaat.

Na experimenteren met vele pillen en diëten, houd ik het tegenwoordig op groene smoothies als ontbijt en vaak ook lunch. Hiermee vliegen de kilootjes er gewoon af, en ik ben ervan overtuigd dat dit komt doordat mijn voeding dan geen suiker meer bevat.

Ik verander mijn lichaam hiermee van een suikerverbrander in een vetverbrander. Zo wordt het lichaam een echte vetverbandingsmachine 😉

Recepten Simpele Groene Smoothies Om Af Te Vallen

simpele groene smoothies om af te vallen

Klik Op Afbeelding! >>>

Hier zijn een paar ideeën voor gewichtsverlies smoothies om mee te beginnen in aanvulling op de meerderheid van de smoothie recepten die je op mijn site zult vinden.

Let op, sommige van deze smoothies kunnen eruit zien alsof ze veel calorieën bevatten, maar houd rekening mee dat zijn dit goede calorieën zijn, die jou zal helpen gewicht te verliezen en een vol gevoel geven tot de volgende maaltijd. Elke smoothie is voor één persoon.

Avocado Bessen Smoothie

 • 1 kopje water
 • 1/2 medium avocado
 • 1/2 kop verse of diepgevroren bosbessen
 • 1 eetlepel chia zaden
 • 1/2 eetlepel kokosolie (verhogen tot 1 eetlepel in de loop van een week)
 • 1/4 theelepel kaneel

Mango Avocado Groene Thee Smoothie

 • 1 kop groene thee
 • 1 kopje mango stukjes vers of bevroren
 • 1/2 medium avocado
 • 1 kopje spinazie
 • 1/2 eetlepel kokosolie
 • een snufje zeezout

Bosbessen Griekse Yoghurt Smoothie

 • 1/2 kopje water
 • 1/2 kop verse of diepgevroren bosbessen
 • 3/4 kopje Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel chia zaden
 • 1/4 theelepel kaneel
 • 1/2 eetlepel honing (optioneel te gebruiken stevia of ahornsiroop of 1/2 banaan om te zoeten)

Bessen Banaan Smoothie

 • 1 kopje water
 • 1 kop verse of diepgevroren gemengde bessen
 • 1/2 banaan
 • 1 kopje spinazie
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1/4 theelepel cayennepeper

Voor elk van deze simpele groene smoothies om af te vallen geldt dat je alle ingrediënten in de blender plaatst en ongeveer een minuutje mixed, totdat er een mooie gladde drank ontstaat.

Soms is het prettiger als de kokosolie van te voren al in vloeibare vorm is gebracht, dit help klonteren voorkomen. En zoals gewoonlijk, voel je vrij om wat meer of minder van de ingrediënten te gebruiken in een recept. Zo ontdek je je eigen voorkeuren steeds beter.

Wat zeker makkelijk is om mee te starten is dat je een betrouwbaar boek aanschaft waar gave en lekkere recepten voor groene smoothies in staan.

Hier maken we thuis gebruik van de Smoothie Afslankbijbel, zo’n mooi boek, leuk om in de keuken te laten pronken en elke week weer eens een nieuwe smoothie in te ontdekken.

Geloof me, zoiets helpt én motiveert enorm, iets tastbaars, een echt boek waar je doorheen kunt bladeren en ideeën in op kunt doen!

Vaak biedt de schrijver ook nog eens kortingen aan en wat extraatjes in de vorm van bonussen. Klik even op de link hieronder zodat je kunt kijken of hij dat nog steeds doet.

Heb jij gewicht verloren met smoothies?  Of heb je nog verdere vragen over het bovengenoemde gewichtsverlies plan? Dan hoor ik graag van je, laat hieronder een reactie achter.

Veel plezier met blenderen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *